Pepenele poate trata acneea, calculii renali, colita si reda elasticitatea pielii

 
Afectiuni ce pot fi ameliorate cu pepene galben si rosu

Nimic nu egaleaza gustul proaspat, extrem de racoritor al unei felii de pepene intr-o zi torida de vara! Dar putini sunt aceia care stiu ca beneficiile pe care le aduce popularul miez parfumat nu se opresc la satisfactia produsa papilelor gustative. Continutul urias de enzime, acizi organici, licopina (un excelent antioxidant) transforma cu usurinta pepenele, indiferent de varietate, intr-o adevarata farmacie. Iata cateva indicatii ale curei cu pepene.


Pepenele rosu este un leac excelent contra acneei

Consumati timp de trei saptamani, pana la trei kilograme de pepene rosu pe zi, bine copt si, pe cat posibil, inainte de mese. Totodata, se renunta la carne, zahar, sare, cacao, paine alba. In uz extern, se pune pe fiecare cos in parte tinctura de propolis in fiecare zi. (Diana M., Polovraci)






Masajul cu suc de pepene galben reda elasticitatea pielii

Asa cum se stie, hidratarea este vitala. Iar vara, necesarul de lichide al organismului este cu atat mai mare cu cat, prin transpiratie, se pierd cantitati importante din rezervele de apa, ce trebuie in permanenta asigurate. Altfel au de suferit toate organele, inclusiv pielea.

Un ten insuficient hidratat, este predispus la riduri, imbatranire prematura, iritatii. Pentru a-i asigura sanatatea si prospetimea, va dezvalui un mic secret: folositi macar o data la doua-trei zile, cat tine vara, masca cu felii de pepene galben. Efectul reconfortant este extraordinar!

Iata in ce consta tratamentul... Seara, inainte de culcare, taiati cateva felii subtiri de pepene galben (de la frigider) si intindeti-le pe fata, dupa ce v-ati demachiat in prealabil. Lasati sa actioneze cam 20 de minute, apoi clatiti-va cu apa rece.

La fel de eficient este masajul cu suc proaspat de pepene galben, extras cu ajutorul storcatorului electric. Acest tratament are efect hidratant si calmant, fiind util pentru retonifierea si redarea elasticitatii pielii, pentru tratarea alergiilor si a arsurilor usoare. (Petronela S., Bucuresti)






Terapie contra colitei de putrefactie

In fiecare dimineata, pe stomacul gol, mancam cate doua felii mari de pepene, apoi, timp de patru ore, nu mai bagam nimic in gura. Dupa aceea, incepeam mesele cu patru linguri de tarate de grau inmuiate in apa si indulcite cu miere. Am urmat tratamentul acesta cat a tinut sezonul pepenelui si asa am scapat de colita. (Viorica Z., Targoviste)


Tratament sigur de eliminare a calculilor renali

Am facut un tratament cu ceai de merisor, apoi, timp de trei saptamani, am mancat preponderent pepene rosu (minimum trei kilograme pe zi), iar in ultimele trei zile de cura cu pepene am trecut iar pe ceai de merisor (pana la un litru zilnic).

Aveam grija ca de fiecare data dupa ce mancam cantitati mai mari de pepene (intotdeauna inainte de mesele de baza) sa tin in zona rinichilor o sticla cu apa cat suportam de fierbinte, ca sa favorizez deplasarea calculilor.

Pana la urma, efectele conjugate ale celor doua au dus la sfaramarea si eliminarea pietrelor, astfel incat, in prezent, nu mai am nicio problema cu rinichii. (Dorina M., Oradea)

Remedii naturiste nr. 7 (99).





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa