Rasfatul de acasa

 
Ghid pentru relaxare

Trebuie sa facem uneori o pauza de relaxare. Rezerva-ti cateva minute zilnic in care sa faci doar ceea ce doresti; iar doua ore pe saptamana in care sa te ingrijesti din cap pana-n picioare!

Rasfatul porneste cu o curatare atenta a pielii.

Pentru ten folosim trucul clasic cu vasul de apa fiarta, deasupra caruia stam 10-15 minute cu capul acoperit; porii se deschid, iar pielea este pregatita pentru curatare in profunzime. Folosim apoi un exfoliant care sa indeparteze celulele moarte si sa redea luminozitatea pielii, apoi aplicam o masca hidratanta - pe baza de miere sau ciocolata, pentru un aspect proaspat si revigorat. Mai apoi, o baie de 15-20 de minute in cada in care am pus saruri relaxante sau un spumant delicios va avea un efect benefic nu doar asupra pielii, ci si asupra starii noastre emotionale. Pentru exfolierea pielii folosim malai sau zat de cafea (amestecat cu vitamina E si ulei de masline), iar in incheiere aplicam o crema de corp hidratanta; iti recomand o crema delicata si parfumata care sa te ajute sa te deconectezi si sa aluneci usor spre o noapte de somn odihnitor si regenerant.

Din cand in cand apeleaza la un ulei de masaj relaxant sau ulei de migdale - ele hranesc pielea si ajuta la mentinerea elasticitatii si stralucirii.

A mai ramas podoaba capilara: ca sa ne puna in valoare, parul trebuie sa fie ingrijit, sanatos, stralucitor si rezistent. Se recomanda ca cel putin o data pe saptamana sa aplici o masca ce contine un albus de ou si ulei de masline; cel mai bine este sa o lasi sa actioneze peste noapte si sa o speli a doua zi de dimineata.

Incearca sa integrezi exfolierea, mastile si masajul in ritmul zilnic. Exfolierea nu dureaza mai mult de cinci minute si se recomanda de doar doua ori pe saptamana, un masaj facial de relaxare si tonifiere doar 15 minute, iar tenul nu cere decat 10 minute pentru a lua ce este mai bun dintr-o masca. Beneficiile nu se vor lasa prea mult timp asteptate.

Blu; Oana Onciu, farmacist Sensiblu; foto: ideals.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa