Reguli pentru diabetici

 
Reguli pentru diabetici

Cand suferi de diabet, e indicat sa respecti cateva reguli simple care te feresc de complicatii si care iti amelioreaza starea generala de sanatate. De aceea, e important sa tineti cont de aceste reguli pentru diabetici.

• Practicati sportul pentru ca este o parte esentiala a tratamentului diabetului zaharat, el determinand organismul sa foloseasca mai usor insulina, scade riscul de complicatii, creste energia si diminueaza tensiunea si stresul. Alege forma de miscare care ti se potriveste si practic-o regulat.

• Mergeti periodic la control. Nu e suficient tii dieta alimentara si sa urmezi acelasi tratament pentru totdeauna. S-ar putea sa fie nevoie de schimbarea medicatiei. Iar asta numai medicul poate decide.

• Nu-ti schimbi dieta de la tine putere sau la recomandarea celor din jur. S-ar putea ca anumite alimente sa-ti faca foarte rau. Vorbeste cu diabetologul pentru sfaturi personalizate in functie de stilul tau de viata si de particularitatile afectiunii!

• Fii la curent cu tot ce apare nou in ce priveste diabetul, in fiecare an, apar medicamente de ultima generatie sau dispozitive pentru administrarea insulinei mai performante care diminueaza disconfortul intepaturii.

• Renunta la fumat pentru a controla mai usor diabetul.

• Mergi la control oftalmologic in fiecare an si de doua ori pe an la stomatolog pentru ca diabetul creste riscul afectiunilor oculare si gingivale.

• Atunci cand uiti sa-ti iei medicamentele, creste glicemia, apar transpiratii reci, senzatii de ameteala si stare generala de rau.

Cei cu diabet zaharat tip 2 au un risc crescut de ateroscleroza si boli coronariene. Prin urmare, cand mergi la medic, solicita setul complet de analize de sange pentru a sti din timp cum stau lucrurile si a lua masurile adecvate!

Aceste reguli pentru diabetici sunt generale, de aceea se recomanda consultarea medicului diabetolog!


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa