Leacuri cu plante si alimente

 
Leacuri cu plante si alimente

Afectiuni ale intestinelor

30 g frunze uscate de pelin se pun la macerat 24 de ore in 60 ml alcool de 70 de grade, dupa care se adauga 100 ml vin alb. Se lasa la macerat 10 zile. Se ia o lingurita, dimineata, pe stomacul gol.


Calmarea crizelor hepato-biliare

Se stoarce o lamaie, apoi se toaca marunt si se fierbe in 300 ml apa, intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 20 de minute. Se strecoara, se indulceste cu putina miere, apoi se adauga si sucul stors inainte. Intreaga cantitate se bea intr-o zi.


Ciroze, hepatite

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 kg morcovi, 3 kg miere, 3 kg lamai, 1 kg patlagina. Morcovii se rad pe razatoarea mica, lamaile se spala si se taie marunt, patlagina se fierbe intr-un litru de apa, pana ramane o cana. Se amesteca toate ingredientele, se pun in borcane si se pastreaza in frigider. Se ia in fiecare dimineata o lingura de amestec, pe stomacul gol, inainte de masa cu 15 minute.


Constipatie, hemoroizi

Se rasnesc fin 100 g seminte de spanac si se amesteca cu 400 g miere. Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, inainte de masa.


Cistita

Se pun intr-un borcan 7 linguri de pulbere de ienupar, 5 linguri de coada-soricelului si 5 linguri de mesteacan, dupa care se adauga un pahar de alcool alimentar de 90° si jumatate de pahar de apa fiarta si racita. Se amesteca bine componentele, apoi borcanul se inchide ermetic si se pune la macerat 10 zile, la temperatura camerei, dupa care produsul se filtreaza si se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se ia o lingurita de tinctura, intr-o jumatate de pahar cu apa, dimineata, pe stomacul gol, dupa care 15 minute nu se mananca nimic. In cistita cronica, se ia cate o lingurita, de 4 ori pe zi. In cistita acuta, se ia cate o lingurita, de 5 ori pe zi. Tratamentul se face cel putin 7 zile la rand, pentru ca efectele sa fie stabile.


Digestie lenta, anaciditate, colita

Se rasnesc si se amesteca in parti egale: radacina de gentiana, ghimbir si rozmarin. Se administreaza cate o lingurita de pulbere sublingual, timp de 15 minute, de 4 ori pe zi, timp de doua luni. Dupa ce a fost tinuta sub limba, pulberea se inghite cu o cana de ceai din flori de salcam.


Insomnie

Se adauga o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara si o lingurita de miere, la o cana de lapte cald. Se bea inainte de culcare.


Infectii ale unghiilor, furuncule, arsuri, taieturi

Se face o alifie din ceara de albine si ulei de floarea-soarelui presat la rece, topite si amestecate pe baie de aburi. Cicatrizarea si vindecarea sunt rapide.


Lumbago

Se bea 1 litru de ceai de soc pe zi. 4 linguri de soc se infuzeaza, 15 minute, intr-un litru de apa clocotita. Se frectioneaza zona afectata cu untura amestecata cu usturoi pisat.


Noduli tiroidieni

Se rasnesc si se amesteca urmatoarele plante: dragaica (sanziene) — 4 parti, coada-calului - 4 parti, galbenele - 2 parti, traista-ciobanului - 2 parti, salvie - 2 parti, ciubotica-cucului - 3 parti, urzica — 2 parti si tataneasa - 3 parti. Se ia sublingual, cate o lingurita de pulbere, de patru ori pe zi. Se tine 5 minute, dupa care se inghite cu o cana de ceai din acelasi amestec. Tratamentul se face timp de 3 luni. Apoi inca 3 luni, se foloseste ceaiul din amestecul de mai sus, din care se beau 4 cani pe zi.


Obezitate

Se beau 2 pahare de suc din radacini de patrunjel si pastarnac intre mese, timp de 7 zile. Cura se repeta la fiecare doua luni. Ceai de frasin: se face un ceai din 2 lingurite frasin (frunze sau flori), la 500 ml apa clocotita. Se infuzeaza 20 de minute. Se bea neindulcit, in trei reprize, dupa mesele principale.


Obezitate si mentinerea siluetei

Se consuma de trei ori pe zi cate un pahar de suc facut din: telina, varza si mere, in parti egale.


Regenerare celulara

Se face un amestec in parti egale (cate o lingurita) din scortisoara, nucsoara si frunze de dafin uscate. Se pun intr-o cana cu apa fierbinte si se infuzeaza 20 minute. Se strecoara. Continutul se imparte in doua. Se bea jumatate de cana dimineata si jumatate de cana dupa-amiaza.


Reumatism articular

Se introduc intr-o sticla de 1,5 l urmatoarele: o cana de ulei de floarea-soarelui presat la rece, o cana si jumatate de hrean ras, gaz - pana la umplerea sticlei. Se lasa la macerat 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Se strecoara si se foloseste la masajul zonelor dureroase.

Asul verde nr. 88, 2011; foto: www.e-feminin.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa