Conturul ochilor la 20, 30, 40 si dupa 50 de ani

 
Conturul ochilor la 20, 30, 40 si dupa 50 de ani
Fiindca „ochii spun tot” si seductia porneste de la ei, conturul ochilor nu trebuie neglijat. Dar pentru a face fata timpului, oboselii si agresiunilor exterioare, se cer masuri de precautie diferite.

Din cauza pielii extrem de subtiri, conturul ochilor este o zona delicata. Pentru a asigura o buna hidratare a corneei, clipitul repetat (cam la 5 secunde in medie) impune zonei oculare imediate o gimnastica destul de obositoare (clipim cam de 10.000 de ori pe zi).

Nicio mirare, deci, ca zona din preajma ochilor este asa de fragila. Ea se marcheaza usor si toate semnele oboselii se imprima pe ea: cearcane, iritatii, pungi sub ochi. Asa se explica faptul ca zona ochilor este prima care imbatraneste si ridurile apar adesea inainte de 30 de ani.

De asemenea, ochii sunt sensibili la soare si la lumina. Ei se incretesc ca sa se protejeze sau ca sa „bata” la distante mai mari. In concluzie: daca exista cu adevarat o zona a fetei care trebuie ingrijita in mod special, ea priveste conturul ochilor.
  • Conturul ochilor la 20 de ani. 20 de ani este varsta la care este esential sa deprindem obiceiuri corecte pentru a ne ingriji frumusetea, intre 25-27 de ani, este obligatoriu sa aplicam o crema de intretinere in aceasta zona a obrazului. Se aplica in fiecare dimineata, prin apasari succesive si usoare, dinspre coltul intern spre coltul extern al ochiului.
  • Conturul ochilor la 30 de ani. Pentru a lupta contra semnelor de oboseala care incep sa apara imprejurul ochilor, faceti-va un obicei din a folosi un produs special dimineata si seara, mai ales iarna, cand pielea este foarte uscata. Optati pentru formule hidratante, care sa tinteasca primele riduri. De doua ori pe saptamana, faceti o masca hidratanta.
  • Conturul ochilor la 40 de ani. Apelati la produse anti-age (anti-varsta) pentru a hidrata bine zona si a impiedica accentuarea micilor riduri formate. Aplicati crema aleasa dimineata si seara, descriind semicercuri cu degetele pe tot conturul ochilor, in scopul de a drena lichidul acumulat.
  • Conturul ochilor dupa 50 de ani. Desi obrazul ramane adesea tanar, semnele varstei se accentueaza la nivelul privirii, din cauza ridurilor si a pielii care se lasa. Optati pentru formule bogate in substante anti-age, cu antioxidanti care sa limiteze vatamarile celulare, caci pielea devine si mai fragila, din cauza schimbarilor hormonale.
  • Conturul ochilor la toate varstele: va sfatuim sa alegeti produse speciale pentru conturul ochilor, daca se poate comercializate de firme bune. Cele mai sigure au in spate laboratoare farmaceutice, precum: Clinique, Vichy, Occitane, Eucerin, Biotherm etc. O gama larga de produse naturale si proaspete ofera noile magazine Plafar, deschise in mall-uri. Preturile sunt accesibile si efectul vizibil cu... ochiul liber.
Retete din plante pentru ingrijirea tesutului din jurul ochilor:
  • Gel de silur - pentru toate tipurile de ten. Aveti nevoie de 2 linguri de coada-calului, uscata sau proaspata, 1 lingura de silur, proaspat sau uscat, 50 ml apa de trandafiri (farmacie), 1 lingura de seminte de in, 200 ml apa. Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga plantele uscate sau proaspete. Se trage vasul imediat de pe foc si se lasa acoperit vreme de o ora. Se strecoara prin tifon si plantele se storc bine. In lichid nu trebuie sa ramana resturi de plante. Se incalzeste apa de trandafiri si se pun in ea semintele de in. Se lasa totul sa stea doua ore. Se strecoara din nou printr-un tifon si se preseaza. Se amesteca cu infuzie de plante si se pune intr-o sticluta cu dop. Se pastreaza la frigider timp de doua saptamani. Gelul obtinut intareste tesutul din jurul ochilor si atenueaza eventualele umflaturi. Se foloseste zilnic, dimineata si seara.
  • Gel pentru ochi din ceai verde - pentru toate tipurile de ten. Aveti nevoie de 150 ml ceai verde, 1 lingurita gelatina, 2 linguri apa de trandafiri. Se dizolva gelatina in ceaiul inca fierbinte. Se lasa sa se raceasca si se adauga apa de trandafiri. Se toarna intr-o sticla cu dop si se pastreaza, la frigider. Se foloseste zilnic. Folosit regulat, intareste pielea din jurul ochilor si reduce eventualele umflaturi.
Sursa: As verde, nr. 102, decembrie 2012.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa