Leacuri contra caderii parului

 
Leacuri contra caderii parului
In ultima vreme, pierdeti tot mai multe fire de par? Nu este cazul sa va impacientati, dar nici nu asteptati ca neplacerea sa treaca de la sine! Plantele, uleiurile esentiale si unele alimente va sar in ajutor.

Cauzele caderii parului sunt numeroase, de la stres, sarcina si schimbarea anotimpurilor pana la infectii, dereglari hormonale si carente vitaminice. Nu va ganditi numaidecat la terapii medicamentoase fiindca exista remedii naturale eficiente care stopeaza caderea parului si stimuleaza cresterea noilor fire de par. Descoperiti in continuare care sunt cele mai bune leacuri contra caderii parului!


Leac contra caderii parului cu drojdie de bere

Drojdia de bere este bogata in vitamine din grupul B, esentiale vitalitatii parului. Daca o consumati proaspata, doza recomandata este de 2 g de trei ori pe zi, amestecata cu alte alimente (de exemplu, miere), timp de 20 de zile. Dupa zece zile de pauza, puteti repeta cura.


Leac contra caderii parului cu urzica

Substantele prezente in urzica au prin excelenta efect de stopare a caderii parului. Fierul, aminoacizii, zincul, siliciul si vitaminele B favorizeaza regenerarea firelor. Reteta: in 500 ml alcool de 60 de grade, puneti 100 g frunze de urzica, 500 ml de apa, 500 ml de otet si lasati-le la macerat zece zile. Masati-va pielea capului cu acest preparat in fiecare seara, inainte de culcare.


Leac contra caderii parului cu usturoi si ulei de masline

Curatati trei catei de usturoi si zdrobiti-i intr-un bol de sticla, incalziti ½ pahar de ulei de masline, turnati-l peste usturoi si lasati-l la macerat 48 de ore. Inainte sa va spelati pe cap, masati scalpul cu acest amestec, apoi spalati-va cu samponul dvs. obisnuit.


Leac contra caderii parului cu coada-calului

Fiind bogata in siliciu si fier, coada-calului fortifica parul si stimuleaza cresterea firelor. Peste patru linguri de tije de coada-calului turnati un litru de apa clocotita. Acoperiti vasul si lasati la infuzat zece minute. Beti trei cani pe zi, pana la diminuarea simptomelor.


Leac contra caderii parului cu ulei esential de cedru

Inainte sa va spelati pe cap, puneti cinci picaturi de ulei esential de lemn de cedru intr-o lingura de ulei de masline, turnati solutia pe scalp si masati. Nu urmati tratamentul mai mult de trei saptamani! Dupa fiecare cura, faceti pauza cel putin o saptamana. Alte uleiuri esentiale utile impotriva caderii parului: rozmarin, lavanda, salvie.


Leac contra caderii parului cu ardei iute

Ardeiul iute rosu stimuleaza circulatia sangvina, asa ca favorizeaza cresterea parului. In 500 ml de alcool de 60 de grade puneti cativa ardei iuti mici si lasati-l la macerat 15 zile. Aplicati lotiunea pe scalp si masati. Repetati zilnic sau o data la doua zile.

Autor: Angelica Ciltan. Sursa: Sanatatea de azi, nr. 8 (78), 2014. Foto: www.clhio.ca

Va invitam sa cititi si:


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa