Cum se prepara smoothie? De ce sa incerci smoothies?

 
Cum se prepara smoothie?  De ce sa incerci smoothies?
Smoothie este o bautura rece ce se prepara din fructe sau legume proaspete, pasate. Uneori se adauga lapte sau iaurt, miere sau chiar inghetata. Aceasta bautura a devenit populara in SUA, la sfarsitul anilor '60.


De ce sa incerci smoothies?

Pentru ca sunt delicioase si in plus sunt surse importante de vitamine si minerale (fructele si legumele se folosesc proaspete).

Daca aveti copii mofturosi care nu se ating de fructe sau legume, smoothie-urile sunt o modalitate foarte practica de a-i „pacali” sa le consume, bauturile fiind deosebit de delicioase.

Aproape ca este o sursa inepuizabila de combinatii pentru a face smoothie-uri, asa ca profitati de oferta generoasa de sezon: fructe de padure, caise, piersici, pepene galben sau rosu, mere, pere, struguri, castraveti etc.


Cum se prepara smoothie?

Smoothie se prepara astfel: aveti nevoie de un blender sau un storcator de fructe, de fructe proaspete pe care le spalati bine. Daca sunt fructe cu coaja, curatati-le inainte. Puteti face smoothie-uri mai fine, mai subtiri sau mai consistente, in functie de ce ingrediente folositi.


Retete delicioase

  • Pentru o piele fina si perfect hidratata incercati sa preparati acest smoothie. Aveti nevoie de: sase tije de telina, un castravete, o mana de spanac, un mar. Spalati bine ingredientele, castravetele se curata de coaja, se dau toate la blender. Castravetele are peste 90% apa, are un efect racoritor si hidratant, bogat in minerale precum potasiu, magneziu, siliciu.
  • In loc de mic dejun incercati aceasta bautura delicioasa. Aveti nevoie de: patru capsuni, o cana suc de portocale, ½ lingura praf de maca, ½ banana, o lingura de miere.
  • O bautura excelenta pentru copii o puteti prepara astfel: puneti in blender trei piersici decojite si taiate in jumatati, doua banane mici, o jumatate de cana de suc de mere. Amestecati bine si turnati in pahare.
Smoothie-urile pot fi, uneori, destul de bogate caloric asa incat aveti grija ce cantitati consumati zilnic. Recomandam sa nu depasiti 250 ml de sucuri zilnic.


Foto: 2daydiet.hol.es


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa