Aspectul unghiilor indica starea ta de sanatate

 
Aspectul unghiilor indica starea ta de sanatate
Aspectul unghiilor va poate da indicii foarte clare despre starea voastra de sanatate. Modificarile unghiilor pot ascunde afectiuni grave, de genul diabetului zaharat, bolilor cardiovasculare, anemiei sau cancer.

Este esential ca periodic sa examinam daca au avut loc transformari la nivelul unghiilor. In mod normal unghiile trebuie sa aiba o suprafata neteda, sa aiba culoarea roz si sa nu existe curbari pe suprafata lor sau striatii.


Cititi semnele!

Petele albe sau decolorate, liniile, formele neregulate, toate acestea indica existenta unor deficiente de vitamine si minerale, infectii fungice sau afectiuni. Petele albe indica faptul ca organismul nu primeste suficiente proteine si zinc.

Daca pe suprafata unghiilor exista o curba concava, aceasta tradeaza lipsa fierului din organism. Daca unghiile sunt fragile, se rup si prezinta striatii inseamna ca exista o carenta de vitamine din complexul B.


Posibile afectiuni

Una dintre cele mai frecvente probleme este ingalbenirea unghiilor. Ingalbenirea unghiilor poate aparea daca folositi frecvent oja in nuante inchise si nu acoperiti unghiile cu un lac protector. Insa exista si alte cauze ascunse care determina ingalbenirea unghiilor si anume prezenta unor boli precum bronsita cronica.

Petele albe de pe unghii pot semnala o infectie fungica, dar, de asemenea, pot fi semnul unor afectiuni renale. Daca unghiile devin albicioase pe intreaga suprafata, pot fi indicii ca exista afectiuni ale ficatului. Daca unghiile cresc curbate in interior, este posibil sa suferiti de tiroida sau boli de inima.


Sanatatea unghiilor

Pastrati-va unghiile uscate si curate. Evitati folosirea lacurilor de unghii cu acetona si formaldehida (formol). Faceti-va manichiura cu instrumente proprii si nu taiati cuticulele (straturi ce acopera suprafata pielii).

Aplicati zilnic pe unghii crema hidratanta. Folositi lac incolor hranitor si protector pentru unghii. Folositi manusi de cauciuc la spalatul vaselor sau la curatenie.

Foto: www.divahair.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa