Leacuri contra bolilor digestive

 
Leacuri contra bolilor digestive
Greselile alimentare repetate, dereglarile sistemului nervos central, fenomenele alergice, dar si alti factori afecteaza, de cele mai multe ori pe termen mediu, aparatul digestiv, in special la nivel intestinal, dand nastere binecunoscutelor fenomene diareice, colitelor, enteritelor, enterocolitelor ori temutei constipatii.

In ciuda faptului ca sunt foarte des semnalate, acestea raman suferinte destul de dificil de eradicat, capatand nu in putine cazuri caracter cronic. Cu ajutorul anumitor remedii naturiste se poate restabili functia de mistuire a hranei si totodata se pot elimina simptomele care caracterizeaza amintitele patologii. Va prezentam in cele ce urmeaza cateva leacuri contra bolilor digestive.


Cuprins articol:


Leac contra diareei

Chiar daca, in majoritatea cazurilor, doctorii recomanda antibiotice, pentru, tratarea diareii va propunem sa amanati macar pentru cateva zile administrarea unor astfel de medicamente si sa incercati urmatorul tratament naturist.

Se amesteca o jumatate de lingurita de praf de scortisoara cu cateva lingurite de miere de tei si se consuma pe stomacul gol. Este un antimicrobian foarte puternic, eliminand bacteriile patogene din intestin si prevenind recidivele infectiei, plus ca prezinta efectele secundare ale antibicelor de sinteza si nu afecteaza flora digestiva.


Leac contra durerilor abdominale

Daca, dumneavoastra sau alti membri ai familiei, chiar si copiii, aveti vreodata de-a face cu dureri abdominale, indiferent de cauza, nu ezitati sa recurgeti cu incredere la urmatorul ceai.

Se face o plamada din fructe de coriandru (10 g), fenicul (20 g), musetel (15 g), menta (5 g). Se prepara o infuzie (zece minute) dintr-o lingura de amestec la 100 ml apa clocotita. Se beau de la trei linguri pana la doua cescute pe zi, in functie de varsta suferindului. Ceaiul are actiune carminativa, antispastica si antiseptica, fiind indicat in caz de colici gastroduodenale, calmand crampele si senzatia de voma. Totodata, stimuleaza pofta de mancare.


Leac contra constipatiei

Un manunchi mic de patlagina verde, spalata in prealabil si maruntita, se fierbe intr-o jumatate de litru de apa timp de zece minute. Dupa ce decoctul se raceste, se strecoara. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile, tratamentul trebuind urmat 30 de zile.


Leac contra enteritei

Enteritele sunt inflamatii ale intestinului subtire, aparute ca urmare a ingerarii de alimente alterate ori medicamente expirate.

Beti infuzie obtinuta din parti egale (cate o lingurita) de sunatoare, musetel si coada-soricelului, plus cateva bobite de chimion la un litru de apa clocotita; se lasa zece minute, dupa care se strecoara.


Leac contra colitei de fermentatie

Pisati marunt invelisurile de la 20 de nuci si puneti-le intr-un borcan, presarand deasupra cinci linguri de zahar candel, de asemenea macinat. Amestecati bine, sa-si lase nucile sucul, si tineti preparatul la loc uscat si calduros timp de trei zile, agitand in fiecare seara continutul recipientului. Din acest preparat luati cate o lingurita in fiecare dimineata, pe stomacul gol.


Leac contra constipatiei, colitei de putrefactie sau de fermentatie

Fie ca suferiti de constipatie, de colita de putrefactie sau de fermentatie, semintele de in alunga afectiunea garantat.

  • Pentru constipatie. Se culeg semintele la maturitate deplina, se macina, apoi se lasa sa stea pentru cateva minute in apa calduta. Remediul se ia de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mesele principale. Cura dureaza zece zile pe luna, putandu-se repeta.
  • In cazul colitei, se fierb doua linguri cu varf de seminte de in in 250 ml apa vreme de zece minute. Nu uitati sa adaugati in permanenta apa calduta, ca sa ramana aceeasi cantitate de lichid ca initial. Ceaiul obtinut se bea dimineata, pe stomacul gol.

Mizati pe puterea uleiurilor esentiale

  • Lavanda. Se iau cate patru picaturi, de trei ori pe zi, cu putina apa. Are atat efecte antibacteriene, cat si antiparazitare (mai ales contra giardia), fiind foarte util in tratarea multor forme de diaree. In plus, este calmant si usor antispastic, ameliorand simptomele infectiilor intestinale.
  • Cimbru. Uleiul din aceasta vegetala este un antibiotic natural cu spectru larg de actiune. Se numara printre putinele remedii antivirale cunoscute, in conditiile in care peste 80% dintre cazurile de diaree sunt provocate de virusuri. Se iau cate trei picaturi, de patru ori pe zi, pana la disparitia simptomelor. Se asociaza foarte bine cu uleiul de lavanda, combatand colicile, spasmele si starile de astenie pricinuite de infectiile intestinale.
  • Arbore de ceai. Uleiul volatil se gaseste in magazinele naturiste de la noi, iar din el se administreaza cate trei picaturi, de patru ori pe zi, in cure de zece de zile, urmate de alte zece de zile de pauza.

Leac contra diareei cronice

Se ia pielita de pe cateva pipote de pui, se spala, se usuca si se macina cu rasnita de cafea. Praful obtinut se pune in ceai fierbinte de menta, o lingurita la cana. Se bea cate o cana din patru in patru ore. Dupa cel mult doua zile, digestia se regleaza in mod miraculos.


Leacuri pentru colitele de orice fel

In situatia in care crampele specifice sunt insotite de scaune diareice, cresteti numarul meselor luate zilnic, insa diminuati cantitatile de hrana. Consumati in doze moderate fructe si legume, numai curatate de coaja si preparate prin fierbere sau coacere. Aportul de branzeturi, legume uscate, cereale integrale sa fie unul normal. Mancati cat de frecvent orez nedecorticat, secara, paste fainoase, cartofi.

In caz de constipatie: cresteti progresiv aportul de fibre alimentare (legume si fructe cu coaja cu tot, cereale integrale, orez nedecorticat etc.). Beti multa apa, supe, compoturi, lichide in general.

Timp de noua luni, alternati urmatoarele preparate medicinale vegetale:
  • Musetel plus sunatoare, sub forma de ceai indulcit cu miere de tei - are efect antispasmodic la nivelul cailor digestive, este antiinflamator asupra mucoaselor intestinale si usor sedativ. Beti cate o cana dimineata si seara.
  • Passiflora plus roinita si valeriana, sub forma de tinctura-mama. Produsul se poate pregati in casa, din cantitati egale de plante puse la macerat in alcool de 60°; se lasa la macerat pentru doua saptamani, apoi se strecoara. Acest calmant digestiv nu da dependenta, de aceea poate fi luat fara probleme timp indelungat, o data pe zi.
Foto: spryliving.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa