Tratamente pentru sezonul rece

 
Tratamente pentru sezonul rece
Cand temperatura scade foarte mult, simtiti nevoia sa faceti cald in casa ori sa va imbracati mai gros, insa puteti sa capatati acest confort ingrijindu-va de frumusetea voastra.

Caldura cu masura face bine pielii. Aduce o stare de bine, stimuleaza circulatia, dinamizand procesele de nutritie si refacere. In prezenta caldurii, porii se deschid, se curata usor, iar cremele patrund adanc, tratamentul fiind astfel mai eficient.

Cremele antirid, cele pentru tratamentul celulitei si in special de hidratare au nevoie de acest mic artificiu pentru a da rezultate maxime. Prin urmare, tineti la indemana creme si masti incalzitoare, dar invatati si cum sa preparati singuri tratamente calde de infrumusetare!


Cuprins articol:


Curatati porii!

O baie de aburi este exact ce aveti nevoie pentru a indeparta punctele negre fara a va traumatiza tenul.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti la fiert un litru de apa cu un pliculet de ceai de musetel sau cateva petale de trandafir, iar cand clocotesc, stingeti focul, apoi stati deasupra vasului cu capul acoperit cu un prosop. Durata baii de aburi variaza in functie de tipul tenului:
  • Tenul sensibil se expune doar cinci minute, pentru a evita spargerea capilarelor.
  • Tenul normal se poate bucura de aburi mai mult de cinci minute.
  • Tenul gras sau mixt poate sta pana la zece minute.
Dupa baia de aburi, tenul este purificat, insa trebuie sa indepartati celulele moarte, sebumul si praful cu o lotiune tonica sau putina apa termala ori minerala.



Slabiti la cald!

  • Sunt bine cunoscute beneficiile impachetarilor la cald de la salon. Puteti sa faceti si voi un astfel de tratament acasa. Bunaoara, ardeiul iute stimuleaza arderea grasimii. Ca sa scapati de celulita si de straturile adipoase de pe burtica, fese sau coapse, va propunem o masca din acest ingredient-minune. Amestecati doua linguri cu ulei de masline sau floarea-soarelui cu o lingurita de scortisoara macinata fin si un ardei iute rosu mic, uscat si maruntit. Cu aceasta compozitie, masati zonele cu probleme, apoi inveliti-le in folie alimentara si stati asa cel putin 30 de minute, daca nu chiar o ora. Aveti grija ce atingeti cu mainile, pentru ca ardeiul iute arde!
  • Un alt tratament cald si eficient pentru slabit este baia calda cu sare. Dati drumul in cada la apa cat mai calda si adaugati 500 g de sare grunjoasa. Scufundati-va pentru 20-30 de minute, clatiti-va rapid, imbracati un halat de baie si bagati-va intre paturi pentru o jumatate de ora. Repetati cel mult de doua ori pe saptamana.

Caldura pentru maini

Cand pielea de pe maini devine uscata si pare imbatranita, masca din cartofi fierti este cea de care aveti nevoie pentru a-i readuce rapid aspectul catifelat. Amidonul din cartof hraneste si umple ridurile, iar adaugand putin unt, sporiti nivelul de hidratare.
  • Fierbeti un cartof mare si pasati-l cu furculita. Adaugati un cub de unt si amestecati. Aplicati aceasta pasta cat mai calda pe maini pentru ca porii sa se deschida si sa primeasca rapid toate elementele nutritive. Lasati masca pe maini 15-20 de minute, indepartati cu un servetel, clatiti cu apa calda si aplicati o crema grasa.
  • Un alt tratament pentru maini cald, hranitor si cu efect spectaculos este cel cu parafina, dar se face doar la salon.

Incalziti picioarele reci!

Faceti o baie de picioare intr-un amestec de ceaiuri. Puneti doi litri de apa la fiert si adaugati un pliculet de ceai de tei, unul de musetel si putin rozmarin. Frecati-va talpile cu o jumatate de lamaie, apoi puneti ceaiul de plante cald intr-un lighean. Cand s-a racit suportabil, scufundati-va picioarele pentru 15 minute. Ceaiul cald dinamizeaza circulatia si catifeleaza pielea.



Bibliografie si credite

  • Autor: Luminita Tabaran.
  • Foto: www.sourcevital.com
  • Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 12 (70), decembrie 2013.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa