Talcul este un excelent sampon uscat si da genelor volum

 
Talcul este un excelent sampon uscat si da genelor volum
Credeti ca talcul poate doar sa pastreze pielea bebelusilor neteda si uscata? Atunci, intr-adevar ii subestimati calitatile.

Talcul, o pudra care aduce multe beneficii in gospodarie, dar si in privinta frumusetii, este ieftin si poate face multe lucruri neasteptate. Chiar daca nu aveti un bebelus, o astfel de pudra nu trebuie sa va lipseasca din casa.


Cuprins articol:


Talcul este un excelent sampon uscat

Cele mai multe sampoane uscate sunt pe baza de amidon, dar pudra de talc are un efect similar si nu trebuie sa folositi o cantitate prea mare, un varf de cutit fiind suficient. Pudrati parul la radacina si apoi masati pentru absorbirea excesului de sebum. Lasati cateva minute sa actioneze, apoi pieptanati parul. In cateva minute, veti avea un par cu aspect proaspat ca abia spalat, fara sa-l udati cu vreo picatura de apa. Simplu, usor, comod si rapid.


Talcul asigura o epilare facila

Cand folositi ceara sau aparatul electric de epilat, smulgerea firelor de par este dureroasa, pielea poate transpira si firele nu mai adera bine la ceara ori se lipesc de piele sau aparatul nu are cum sa le prinda usor. Dar, daca folositi pudra de talc inainte de aceasta operatiune, firele se vor extrage usor, iar imediat dupa smulgere, pudra ramasa pe piele astupa porii si bacteriile nu mai pot afecta pielea iritata.


Talcul va fereste de transpiratie

Cand vi se termina deodorantul, pudra de talc este o solutie optima. O puteti folosi in acest scop fiindca absoarbe rapid transpiratia, lasa pielea uscata si parfumul ei discret neutralizeaza mirosurile neplacute.


Talcul da genelor volum

Este un truc vechi, dar care s-a pierdut odata cu aparitia noilor formule de mascara, din ce in ce mai performante. Totusi, daca vreti sa dati mai mult volum genelor decat le ofera mascara, aplicati pudra de talc pe un tampon de vata si pudrati genele intre straturile de mascara. Pudra va adera rapid la mascara, iar noul strat o va acoperi si astfel obtineti garantat volum.


Talcul elimina mirosul picioarelor

Chiar daca incaltamintea nu este din piele si predispune epiderma la transpiratie, pudra de talc va ajuta sa tineti la distanta mirosurile dezagreabile. Puneti pudra de talc in interiorul sosetelor si, astfel, picioarele vor fi perfect protejate tot timpul.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 2 (84), 2015. Foto: www.dhanrajminerals.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa