Leacuri contra durerilor musculare

 
Leacuri contra durerilor musculare
  • Ceai de arnica - ajuta in caz de contuzii, leziuni usoare si contracturi. Se oparesc 4 linguri de flori uscate de arnica cu 200 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se inmoaie o bucata de panza in ceai si se tine compresa, vreme de cateva ore, pe zona afectata.
  • Alifie de nucsoara - este eficienta, mai ales sub forma de alifie calmanta, aplicata pe zona dureroasa a muschiului. Se amesteca 1 lingurita de nucsoara rasa cu 3 lingurite de vaselina, se lasa sa se patrunda peste noapte si se maseaza bine muschiul.
  • Uleiul de menta - menta este o planta racoritoare care se foloseste pentru calmarea durerilor produse de inflamatii. Uleiul de menta se prepara din 200 g de frunze cu 250 ml de ulei de masline. Se pune intr-o sticla, se lasa sa stea 30 de zile, se strecoara si se ung cu el zonele afectate.
  • Tinctura de valeriana - este un adevarat calmant al nervilor, care diminueaza senzatia de durere. Pentru prepararea tincturii se amesteca 200 g de radacina uscata de valeriana cu 250 ml de alcool, se tine 30 de zile intr-o sticla de culoare inchisa si se strecoara. Se iau, la nevoie, 30 de picaturi.
  • Baie cu oregano - actioneaza ca un adaos incalzitor in baia fierbinte relaxanta. Se fierb 100 g de oregano proaspat intr-un litru de apa (doar cat sa clocoteasca). Dupa 10 minute se toarna direct in apa din cada. Baia ar trebui sa dureze minimum 15 minute.
  • Alifie de castane salbatice - are o actiune vindecatoare asupra contuziilor. Pentru alifie: se incalzesc - pe baie de apa - 15 g de lanolina, 4 g de ceara de albine si 30 ml de ulei de masline. Se adauga 30 ml de tinctura de castane (de la farmacie) si 20 g de ulei de ienupar, se lasa sa se intareasca alifia si se aplica, rece, pe zona afectata.
Foto: artrohelp.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa