Problemele tenului sensibil si cele mai bune tratamente pentru ten

 
Cele mai bune tratamente pentru ten
Ridurile afecteaza femeile din toata lumea, iar prevenirea si, ulterior, diminuarea lor reprezinta principalele preocupari, atunci cand vine vorba despre obiceiurile de infrumusetare ale fiecarei reprezentante a se#ului frumos.

Imbatranirea este un proces natural, ce nu poate fi evitat, insa efectele sale pot fi intarziate si reduse daca acordam suficienta atentie ingrijirii corespunzatoare a pielii.

Protejarea pielii impotriva radiatiilor UV, adoptarea unei diete alimentare sanatoase, hranirea pielii din exterior (cu ajutorul cremelor, mastilor de ingrijire etc), masajele revigorante si peeling-urile, dar si mentinerea unui stil de viata activ contribuie la pastrarea unui ten frumos si neted pentru o perioada lunga de timp. Aflati in continuare care sunt cele mai bune tratamente pentru ten!


Ce creme de ingrijire a pielii putem folosi?

Oferta de pe piata actuala este atat de generoasa, incat este aproape imposibil sa nu gasim produsul potrivit nevoilor noastre. Este important sa incepem sa aplicam cremele anti-imbatranire inca din prima parte a vietii, inainte ca ridurile sa isi faca aparitia.

De asemenea, un rol esential pentru un ten fara cusur il au produsele pentru protectia solara, a caror folosire se recomanda pe toata perioada anului, nu doar pe timpul verii.

Radiatiile UV au efecte devastatoare asupra pielii, efecte ce incep sa devina vizibile dupa varsta de 30 de ani. Extrem de folositoare sunt si uleiurile naturale, cum ar fi uleiul de jojoba, a carui compozitie chimica este asemanatoare cu cea a pielii umane, uleiul de migdale dulci, de argan, untul de shea sau untul de cacao.


Tratamente bune pentru ten: lifting-uri si SPA...

Lifting-urile constau in taierea si strangerea tenului sau a pielii gatului, in scopul netezirii ridurilor. Efectele se mentin pe o perioada relativ indelungata, dar trebuie luate in calcul costurile considerabile, urmele postoperatorii si complicatiile ce pot aparea uneori.

Tratamentul cu injectii cu botox pentru intinderea pielii ajuta la eliminarea rapida a ridurilor, insa aceasta procedura necesita sa fie repetata periodic, deoarece, dupa un timp, tesutul isi poate pierde elasticitatea pe care o avea inainte de interventie.

Mult mai accesibile, desi nu dau rezultate la fel de spectaculoase, sunt toate tratamentele uzuale cu care ne putem rasfata in centrele spa: masajele de intinerire, peeling-urile, stimularea cu electrozi sau, pur si simplu, vizitele la un cosmetician bun.


Suplimente pentru o piele elastica...

Administrarea de colagen lichid este o metoda des folosita, ce ofera rezultate vizibile in redarea elasticitatii pielii. In forma lichida, colagenul confera elasticitate pielii si, de asemenea, intra in compozitia lichidului sinovial care previne macinarea articulatiilor. Absorbtia cutanata de colagen este un proces lent, asadar, este de preferat sa investim in colagen lichid, complet asimilabil, care actioneaza in mod benefic asupra organismului.

Un alt supliment care este mai bine asimilat sub forma de comprimate, decat sub forma de crema, este coenzima Q10, care nu doar hraneste eficient pielea, ci are si un efect favorabil asupra inimii.


Masajele faciale sunt bune pentru ten?

Una dintre cauzele aparitiei ridurilor este contractia muschilor fetei. Pentru estomparea ridurilor si a liniilor fine, inestetice, este necesara stimularea circulatiei si detensionarea muschilor faciali prin masarea intensa si profunda. Rezultatul unui masaj facial efectuat corect si complet este absorbtia mai rapida a mastilor si a cremelor la nivelul fetei.


Tratamente speciale si peeling...

Printre mastile disponibile pe piata, un interes special trebuie acordat celor pe baza de argila si namol. De exemplu, namolul din Marea Moarta nu doar purifica tenul gras si mixt, dar are si proprietatea de a hrani pielea, datorita concentratiei mari de minerale.

Pentru persoanele cu piele uscata si sensibila se recomanda preparate pe baza de extract de avocado, banana si castravete.

De asemenea, este indicat ca, o data sau de doua ori pe saptamana, sa aplicam un peeling cu granulatie fina, fie din comert, fie preparat acasa, folosind ingrediente ca: malai, cafea sau zahar brun.


Acupunctura cosmetica ajuta tenul?

Acupunctura cosmetica este o metoda de tratament foarte apreciata de catre femei in ultimul timp. Aceasta consta in utilizarea acelor mici de acupunctura pentru inteparea liniilor energetice de la nivelul fetei si al gatului, stimuland circulatia si ajutand la diminuarea ridurilor.

In urma acestor sesiuni de infrumusetare, pielea fetei si a gatului isi recapata aspectul sanatos si vitalitatea. Acele utilizate in acupunctura cosmetica au dimensiuni foarte mici (0.16 mm diametru si 6 mm lungime), de aceea cel mai grav efect secundar posibil ar putea fi aparitia unor mici vanatai in zonele intepate (acestea dispar de obicei in doar cateva zile).

Sedintele repetate de acupunctura cosmetica au efecte de lunga durata si rezultate similare cu cele obtinute in urma lifting-ului facial.

Foto: www.opiniatimisoarei.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa