Cum evit cancerul?

 
Cum evit cancerul?
Cum evit cancerul? Obezitatea, fumatul sau stresul sunt doar cativa factori care pot mari riscul de a dezvolta tumori canceroase, de aceea este extrem de important sa inlaturati orice obicei care va poate pune viata in pericol.

Alegerile pe care le facem in fiecare zi influenteaza, in mare masura, starea noastra de sanatate. Cu fiecare tigara fumata, cu fiecare pahar de alcool in plus si cu un stil de viata dezorganizat, in timp, creste riscul dezvoltarii unor diverse afectiuni.


Vointa este primul pas catre schimbare!

Trebuie sa constientizam riscurile la care ne expunem zi de zi si sa alegem calea profilacticii anticanceroase, printr-un mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata din care sa nu lipseasca alimentele cu un continut mare de antioxidanti si minerale esentiale.

Daca ne analizam dieta alimentara, observam ca multi dintre noi prefera, de obicei, o masa alcatuita dintr-o bucata generoasa de carne, o portie mare de cartofi si undeva, la marginea farfuriei, o cantitate infima de salata sau legume. Schimbarea obiceiurilor alimentare poate fi un lucru dificil, care necesita multa vointa si timp, dar pana la urma, alegerea de a manca sanatos este exclusiv a noastra.


Cum evit cancerul? Adopta o dieta diversificata!

In dieta care ajuta la prevenirea cancerului, proportiile alimentare obisnuite trebuie inversate astfel: un „munte” de salata de legume, de preferat din cruditati, o bucata mica de carne, iar in locul cartofilor, orez brun sau paste din faina integrala. Nu trebuie sa devenim vegetarieni, dar este important sa analizam serios ce contin mesele noastre zilnice pentru a ne mentine organismul sanatos.


Cum evit cancerul? Evita alimentele grele!

Pentru prevenirea cancerului, trebuie evitate alimente precum carnea grasa, produsele lactate nedegresate, mancarurile grase sau semipreparatele. Este de preferat consumul carnii de peste sau de pasare, dar mult mai important este modul de gatire a carnii, fiind contraindicata prajirea acesteia in ulei.


Recomandari pentru o dieta sanatoasa...

In dieta anti-cancer trebuie incluse cantitati mari de legume si fructe, soia, peste de mare, crustacee (midii, stridii, creveti), ierburi, condimente si ceai verde. Ceaiul verde stimuleaza scaderea in greutate si are rol benefic in mentinerea sanatatii organismului datorita polifenolilor si antioxidantilor pe care ii contine.

Din categoria plantelor aromatice si a condimentelor, cele mai eficiente in lupta impotriva cancerului sunt turmericul si ghimbirul, pe care le putem adauga usor in alimentatia de zi cu zi. In schimb, este necesar sa se elimine din dieta orice fel de substante nocive, cum ar fi grasimile saturate (continute de carnea rosie), nitratii si nitritii (continuti de mezeluri) si izomerii trans (continuti in special de margarina).

Nu trebuie sa ne speriem de cuvantul „dieta” sau sa consideram schimbarile din regimul nostru alimentar drept „o obligatie stresanta de a avea grija de sine insusi”. Daca dam dovada de vointa si responsabilitate, putem reduce din riscurile la care organismul nostru ar putea fi expus.


Legume si fructe cu proprietati miraculoase

Flavonoidele, pe care legumele si fructele le contin din belsug, ne protejeaza organismul impotriva multor boli, inclusiv a afectiunilor canceroase. Sulforafanul, prezent in broccoli si licopenul, din rosii, inhiba formarea tumorilor la nivelul colonului si ficatului. Acidul elagic, la randul sau, se gaseste in fructele de padure (capsuni, mure, afine) si protejeaza impotriva cancerului de esofag si piele.

De asemenea, varza creata, care era cultivata in antichitate doar ca ornament, contine substante antioxidante foarte puternice si este bogata in vitaminele C si K, caretonoide si calciu. Aceasta contine, de asemenea, sulforafan cu proprietati anticancerigene, fiind o sursa importanta de fier pentru organism.


Va recomandam sa cititi si: Terapii naturale de ajutor in cancer

Foto: www.telegraph.co.uk



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa