Terapii naturale de ajutor in cancer

 
Terapii naturale de ajutor in cancer
Pacientii diagnosticati cu cancer trec prin tot felul de interventii si tratamente agresive, cu efecte secundare greu de suportat. Pentru a spori puterea de lupta a organismului cu celulele canceroase, terapiile complementare sunt de mare ajutor!

Daca suferiti de vreo afectiune cronica si luati pastile de orice fel, nu este indicat sa urmati in paralel alte tratamente, fie ele chiar si pe baza de plante, fara acordul unui medic. Cu atat mai mult in cazul unui diagnostic grav cum este cancerul niciun tratament nu poate fi urmat la intamplare, ci numai la indrumarea specialistului care urmareste evolutia bolnavului. Cum sunt de ajutor fitoterapia si gemoterapia in lupta cu afectiunile maligne (fie ca suferiti deja de o forma sau alta ori va doriti doar sa le preveniti).


Cuprins articol:


Stilul de viata, foarte important

„Boala canceroasa este considerata o boala multifactoriala, deci cauzele sunt multiple: mostenire genetica, stil de viata, alimentatie, imunitate scazuta etc. Este foarte important sa prevenim aparitia oricarei forme de cancer prin adoptarea unui stil de viata corect si prin consultatii si investigatii periodice, efectuate chiar daca ne simtim perfect sanatosi. Terapia anticancer este una complexa, care include schimbarea stilului de viata, adoptarea unei diete care sa includa renuntarea la obiceiurile nocive (de exemplu, consumul de produse fast-food, fumatul) si consumul preponderent de alimente alcaline, ce contin o cantitate mare de antioxidanti, diminuarea efectelor stresului, administrarea de plante care inhiba dezvoltarea tumorilor si sustin functiile organismului. Traim intr-un mediu poluat, stresant; de aceea, este foarte bine sa efectuam cure periodice cu plante cu actiune anticancerigena, pentru a preveni dezvoltarea aberanta a celulelor canceroase”, spune doamna dr. Ruxandra Constantina.


Luptati pe mai multe planuri!

„In cazul unor cancere manifeste, tratamentul trebuie recomandat numai de catre un medic apifitoterapeut cu experienta in utilizarea acestor plante, in stransa colaborare cu medicul oncolog. Nu exista tratamente-minune, dar un tratament adecvat alopatic + naturist + o alimentatie sanatoasa sunt de un real ajutor in lupta cu temuta maladie canceroasa. Terapia pentru prevenirea cancerului poate fi aplicata cu succes oricarei persoane si cu atat mai mult celor supuse unui risc mai mare de a dezvolta o tumora canceroasa (antecedente familiale de cancer, afectiuni precanceroase, viata in medii poluate), celor cu un stil de viata nesanatos (fumatorii, consumatorii de alimente procesate), celor supusi constant unor poluanti si toxine).

  • Consumati zilnic legume si fructe proaspete, cruditati, verdeturi, crucifere (conopida, broccoli, varza), usturoi, ceapa, sucuri naturale.
  • Condimentele aromatice - sofran, oregano, busuioc, ghimbir, scortisoara - au o mare capacitate antioxidanta si anticanceroasa.
  • Folositi pentru hidratare apa cu lamaie, ceaiuri asiatice (ceai alb, verde, negru, oolong), cu actiune antioxidanta si anticanceroasa puternica: in primul rand, aceste ceaiuri sunt deosebit de eficace in prevenirea aparitiei cancerului prin actiunea lor detoxifianta, antioxidanta, care neutralizeaza radicalii liberi si previne dezvoltarea celulelor canceroase; totodata, au actiune directa de inhibare a dezvoltarii si cresterii tumorilor.
Orzul verde este un extraordinar rezervor de vitamine si minerale, aminoacizi, polizaharide, acizi grasi esentiali, clorofila; impiedica aparitia celulelor canceroase prin actiunea sa antioxidanta, combinata cu efectul de crestere a imunitatii organismului. Se administreaza sub forma de:
  • pulbere de orz verde - 1 lingurita de pudra de orz verde se dizolva in 150-200 ml apa plata sau suc de fructe, se beau 2-3 doze/zi, in prima parte a zilei, inainte de masa;
  • suc crud de orz verde - 50 ml suc se dilueaza in 50-100 ml de apa; de 3 ori/zi, inainte de masa, se bea cu inghitituri mici;
  • extract de orz verde - 1 lingurita (dizolvata in 250 ml de apa) de 2-3 ori/zi, inainte de masa sau intre mese.
Vascul este unul dintre remediile anticancer cu cea mai mare eficienta: imbunatateste starea generala, diminueaza semnificativ durerile canceroase, ajuta la regenerarea maduvei osoase si tesuturilor lezate in urma tratamentelor chimioterapice si radioterapiei, stimuleaza formarea de celule sangvine - hematii, leucocite, trombocite. Ajuta la reducerea dimensiunilor tumorii si previne aparitiei metastazelor. Forma cu eficienta terapeutica maxima este administrarea subcutanata, in doze strict individualizate, de catre un medic cu experienta.

Exista nenumarate studii clinice care arata eficienta anticanceroasa a semintelor de armurariu; ele sunt recomandate atat persoanelor sanatoase, pentru a preveni aceasta maladie, cat si celor cu diferite cancere; o actiune deosebita o au asupra ficatului, unde ajuta la detoxificarea si regenerarea celulei hepatice (actiune foarte utila in special in cazul tratamentelor citostatice ce au hepatoxicitate). Se consuma sub forma de:
  • pulbere (din seminte fin macinate cu rasnita de cafea - ideal ar fi sa se macine pulberea cu 5-10 minute inainte de administrare), 1 lingurita de 3-4 ori/zi, timp de 21-30 zile;
  • tinctura - 1 lingurita de 3 ori pe zi, diluata in apa sau ceai;
  • infuzie combinata, 1 litru/zi timp de 21 zile.
Ciupercile asiatice (reishi, agaricus, schisandra, astragalus, cordyceps) au efecte deosebite in scop profilactic, iar in scop curativ, au o actiune antitumorala importanta (prin blocarea proliferarii celulelor canceroase si inducerea distrugerii lor, prin blocarea procesului de neovascularizatie a tumorii, inhiba metastazele).

Studii recente evidentiaza rolul important in lupta cu declansarea bolii canceroase al extractelor de turmeric, ghimbir, rodie, resveratrol, coenzima Q10, licopen, goji, ulei din ficat de rechin, cartilaj de rechin, spirulina, aloe. Totodata, un nivel sangvin normal de vitamina D ajuta la prevenirea cancerului.

Produsele stupului (mierea, polenul, pastura, propolisul) sunt un ajutor excelent in lupta cu cancerul: consumul lor regulat asigura sanatatea organismului si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase; administrate in paralel cu chimioterapia, scad efectele negative ale citostaticelor.

Extractele gemoterapice sunt deosebit de utile; ele trebuie administrate in cure periodice individualizate - se pot asocia extract din mladite de vasc, extract mladite cimisir, extract mladite merisor etc.

Autor: Andreea Cohut. Specialist: dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie (https://www.facebook.com/SanavitConsult). Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 2 (84), 2015. Foto: www.healingthebody.ca



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa