Gastrorem Pylopass - eficient sau nu?

 
Compania Laboratoarele Remedia a desfasurat un studiu referitor la actiunea suplimentului alimentar Gastrorem pylopass impotriva Helicobacter pylori.

Initiat cu acordul Comisiei de etica din cadrul clinicii Centrului Medical Focus din Bucuresti, la studiu au participat atat medici de la aceasta unitate medicala, cat si alti specialisti in medicina generala sau gastroenterologi din tara.

Studiul a dorit sa demonstreze ca administrarea zilnica a doua comprimate masticabile de Gastrorem pylopass, reduce pana la eradicare infectia cu bacteria Helicobacter pylori din stomac, poate ameliora simptomele gastritei si a refluxului gastroesofagian.

Un studiu similar a fost efectuat de catre cercetatorii companiei elvetiene Lonza pe tulpina probiotica de Lactobacillus reuteri, cu rezultate evidente, foarte bune (semnificative statistic), rezultate ce s-au mentinut chiar si dupa sase luni de la tratament.

Aproape 50% din populatia adulta este infectata cu Helicobacter pylori. Infectarea are loc pe cale orala, iar la peste 80% dintre indivizi poate fi asimptomatica (nu prezinta simptom clinic).

Netratata, bacteria poate conduce la aparitia inflamatiei mucoasei gastrice, gastrite si ulcere gastrice. Helicobacter pylori este un factor de risc extrem de important in anumite cancere gastrice, incluzand adenocarcinoma si limfomul gastric.

Tratamentul conventional consta in administrarea de antibiotice si inhibitoare ale pompei de protoni, dar care are ca dezavantaje cresterea rezistentei la antibiotice precum si aparitia efectelor secundare cum ar fi: greturi, varsaturi, tulburari digestive cu perturbarea echilibrului florei intestinale, dureri de cap. De asemeni, exista si un risc de reinfectie foarte mare.

Pana in prezent, au fost inclusi in studiu 26 de pacienti din Bucuresti si din tara selectati pe baza analizelor de sange si antigenului Helicobacter pylori pozitiv din materiile fecale, starea lor fiind evaluata de catre un medic. Tratamentul a constat in administrarea a doua comprimate masticabile Gastrorem pylopass, zilnic, dimineata si seara, cu 15 minute inainte de masa, timp de 30 de zile.

Dupa aceasta perioada, au fost repetate analizele si evaluata din nou starea de sanatate a pacientilor. De mentionat este faptul ca in timpul studiului pacientii nu au primit tratament cu antibiotice sau alte medicamente uzuale alopate folosite pentru tratarea infectiei cu Helicobacter pylori.

Pana in acest stadiu se poate mentiona ca 20 de pacienti au finalizat tratamentul. Starea acestora s-a ameliorat semnificativ, iar rezultatul la analiza pentru antigenul Helicobacter pylori din materiile fecale a fost negativ. Pentru 7 dintre pacienti a fost verificat acest rezultat si dupa 3 luni de la tratament. Pana acum niciun pacient nu a semnalat reactii adverse la Gastrorem pylopass.

Foto: www.laboratoareleremedia.ro


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa