Ce se intampla daca stau prea mult la soare?

 
Ce se intampla daca stau prea mult la soare?
Ce se intampla daca stau prea mult la soare? Expunerea la soare poate veni cu o multime de probleme la pachet daca nu ne protejam: arsurile solare, herpesul solar, alergiile solare si cancerul cutanat.

Arsurile solare - pot aparea cand va expuneti la razele UV in intervalul orar 10-16 si folositi lotiuni cu factor mic de protectie.

Cum le tratati? Aplicati comprese reci pe zonele afectate si lotiuni calmante pe baza de aloe vera.

Cremele cu cortizon 1% calmeaza durerea si scad edemul, dar se folosesc la recomandarea medicului dermatolog sau a farmacistului.

Herpesul solar. Excesul expunerii la soare actioneaza ca un risc imunosupresor ce reactiveaza herpesul simplex - 30% din cauzele aparitiei herpesului sunt cauzate de expunerea la ultraviolete. Masuri de protectie: limitarea expunerii la soare in orele in care razele sunt puternice, folosirea lotiunilor de protectie solara, evitarea saloanelor de bronzare.

Alergiile solare - reprezinta o reactie a sistemului imunitar la lumina solara, ce se manifesta prin urticarie si prurit (apar niste bubite mici, o iritatie pe decolteu, partile exterioare ale bratelor si picioarelor). Simptomele dispar dupa intreruperea expunerii la soare.


Ce se intampla daca stau prea mult la soare? Expunerea prelungita si fara protectie la soare intre orele 10 si 16 poate duce la aparitia cancerului de piele. Acesta poate fi prevenit prin masuri de protectie: purtarea de imbracaminte in culori deschise, folosirea cremelor de protectie solara, evitarea expunerii la soare intre orele nerecomandate. Atentie! Se va acorda o protectie crescuta zonelor cu alunite, verificand periodic aspectul lor.


Dupa plaja...

Dupa expunerea la soare, pielea are nevoie de o ingrijire speciala. Aflati ce produse trebuie sa folositi pentru ca bronzul sa fie de durata.

Hidratarea este lucrul de care pielea voastra are cea mai mare nevoie dupa expunerea la soare. Iar aceasta incepe in primul rand din interior. Asadar, aveti grija sa beti suficiente lichide care sa impiedice deshidratarea.

Apa termala este bogata in saruri minerale benefice pentru piele, printre care se numara sulful, seleniul, siliciul, fierul, magneziul, cuprul si zincul. Ea actioneaza cu delicatete asupra pielii iritate, rosii si inflamate si este recomandata dupa expunerea la soare. Se pulverizeaza pe intreaga suprafata a pielii.

Pentru dus folositi produse care nu usuca pielea, care au in compozitie uleiuri si ingrediente hranitoare.

Daca va confruntati cu arsuri solare, puteti incerca remedii naturale: comprese cu iaurt, lapte, unguent de galbenele, gel de aloe vera, ulei de jojoba sau de masline pentru calmarea durerilor. In functie de gravitate sau pentru a evita complicatiile, va recomandam sa consultati un specialist.

Nu uitati ca si parul are nevoie de ingrijire dupa plaja! Aplicati masti hidratante dupa spalare.

Pe langa lotiunile de corp speciale „after sun”, puteti folosi si o lotiune de corp nutritiva. Lotiunea de dupa plaja trebuie sa fie mai grasa decat cea pe care o folositi in mod normal, pentru ca pielea va avea tendinta de uscare, incercati o crema ce are in compozitie aloe vera, cu efect calmant.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa