Secretele buzelor catifelate

 
Secretele buzelor catifelate
Lipsite de glande sebacee si sudoripare, buzele sunt predispuse uscarii tot timpul, iar vara deshidratarea se accentueaza. Grasimea si umezeala naturala lipsesc din aceasta zona a fetei, iar ingrijirea devine o prioritate.

Aerul rece (de iarna sau cel conditionat) si razele UV sunt cei mai aprigi inamici ai pielii sensibile. Atunci cand bem apa, hidratam intreg organismul, pielea si mai ales buzele. Balsamul este un alt aliat pe care trebuie sa-l avem mereu la indemana pentru a ne pastra buzele catifelate in orice moment.

Secretele buzelor catifelate:
  • Balsamul de buze nu trebuie sa va lipseasca din geanta, dar nici de pe buze. Chiar si atunci cand folositi ruj, un strop de balsam aplicat deasupra da un plus de hidratare buzelor.
  • Asa cum pielea trebuie exfoliata pentru a ramane catifelata, buzele au nevoie de un astfel de tratament aplicat regulat. In fiecare saptamana, frecati buzele cu putin zahar sau miere si apoi clatiti-le bine si aplicati un strat generos de balsam.
  • In fiecare seara, dupa demachiere, aplicati pe conturul buzelor putina vaselina sau un pic de ulei de masline.
  • Aplicati regulat crema de ochi antirid pe conturul buzelor pentru a preveni ridurile premature.
  • Vi s-au uscat buzele si crapaturile va fac viata un calvar? Vitamina E va salveaza rapid de la suferinta. Spargeti o capsula si intindeti uleiul pe buze. La fel de utila este vitamina A uleioasa.

S-ar putea sa va placa si:

- Machiajul in situatii problematice

- Buze catifelate suta la suta natural


Bibliografie: Femeia de azi. Foto: www.lacafele.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa