Copilul meu nu mananca fructe si legume...

 
Copilul meu nu mananca fructe si legume...
Copilul meu nu mananca fructe si legume... Cum ii invatati, asa ii aveti! Cu alte cuvinte, daca vreti ca copilul vostru sa aiba o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume, educatia alimentara trebuie sa inceapa de foarte timpuriu astfel incat gusturile sale sa fie deja educate si sa nu aveti surpriza ca refuza unele fructe sau legume pentru ca nu este obisnuit cu gustul.


Fiti puterea exemplului...

Daca vreti sa fiti convingatori si copilul vostru chiar sa va creada ca fructele si legumele sunt bune, fiti voi cei care le consuma din belsug. Degeaba incercati sa il convingeti sa pape sanatos daca voi nu o faceti!






Explicati-i copilasului vostru ce papa si ce pot face acele alimente pentru sanatatea lui. Cu alte cuvinte, spuneti-i o poveste despre fiecare fruct si leguma in parte.

Merele sunt bune pentru ca sunt bogate in vitamine si il ajuta sa nu faca vizite prea dese la doctor. Portocalele sunt excelente pentru ca il feresc de raceala, morcovii il ajuta sa aiba o piele frumoasa si sa aiba o privire agera si asa mai departe.


Invatati-l cu gustari sanatoase...

In locul covrigilor, al pufuletilor sau biscuitilor cu ciocolata pe post de gustare, pregatiti-i un platou cu legume taiate julien si insotite de un sos de branza. Sau dati-i fructe taiate cubulete, pe o farfurie si serviti-l.


Fiti creative in bucatarie!

O modalitate de a il face pe copil sa manance cu drag fructe si legume este sa ii aranjati frumos bucatile in farfurie, incercati sa faceti tot felul de figuri si modele din fructe si legume.






Copiii sunt foarte vizuali si apreciaza asemenea manifestari ale creativitatii in farfurie. Sau pregatiti impreuna minunatele aranjamente culinare, apoi mancati-le impreuna!


Cum ii educam pe cei mici sa consume fructe?

Cum ii educam pe copii sa consume fructe?
Fructele se consuma intre mese, separat de alimente, in felul acesta dobandindu-se toate beneficiile de sanatate, iar digestia lor va fi una usoara si rapida. Pentru o hidratare naturala, se recomanda un fruct dimineata, imediat dupa trezire si la ora 17.

Astfel, dimineata efectul va fi revigorant, reconfortant, energizant, iar organismul nu va suferi de lipsa de apa, minerale vitamine, enzime. Combinatiile dintre fructe, zaharuri si amidon (din tarte, strudele, produse de patiserie) au densitati calorice ridicate, indice glicemic ridicat, sunt indigeste si, in timp, epuizeaza functia pancreasului.

Foto: adevarul.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa