9 modalitati de a intineri

 
Noua modalitati de a intineri
Prima linie de aparare impotriva ridurilor este rutina voastra zilnica de frumusete. Totusi, iata cateva bune obiceiuri pe care daca le veti urma, pielea voastra va arata mai tanara si mai radianta.
  • Odihniti-va suficient! Calitatea somnului se reflecta in calitatea pielii (nu degeaba se cheama somnul de frumusete). Daca dormiti mai putin de opt ore pe noapte va veti confrunta cu inflamatii si semne ale imbatranirii. Simplul fapt de a sta lungiti in pat ajuta muschii fetei sa se relaxeze.
  • Schimbati pozitia de somn. Ati observat cumva legatura dintre riduri si felul in care dormiti? Persoanele care dorm intr-o parte au tendinta sa faca riduri doar pe o parte, incercati sa schimbati pozitia. Cea mai buna pozitie insa este pe spate.
  • Renuntati la pai! Unii dermatologi sunt de parere ca folosirea paiului poate duce, in timp, la aparitia ridurilor in jurul gurii, asa incat incercati sa limitati folosirea lor.
  • Cum dati mesaje. Cand dati mesaje, incercati pe cat posibil sa tineti telefonul la nivelul ochilor, nu in jos, deoarece cand priviti in jos faceti riduri in jurul gatului si al barbiei.
  • Mergeti la sala! Exercitiile cardio va dau o stare mai buna, dar studiile confirma faptul ca daca mergeti la sala de cel putin trei ori pe saptamana, pielea voastra va arata mai ferma, mai tonifiata si mai stralucitoare.
  • Tapotati usor pielea. Cand vreti sa va stergeti pe fata, atingeti usor pielea cu prosopul, nu frecati pentru ca in timp acest obicei duce la imbatranirea prematura a pielii.
  • Investiti intr-un umidificator. Doctorii recomanda sa dormiti noaptea cu un umidificator in camera si sa aplicati creme hidratante.
  • Renuntati la expresii faciale extreme. Nu va mai strambati, ca ramaneti asa, stiti vorba aceea? In timp, pielea isi pierde elasticitatea si acest prost obicei va va pricopsi cu riduri in plus.
  • Luati-va doza zilnica de morcovi. Pielea este supusa unor factori de mediu agresivi care, in combinatie cu stresul, slabesc sistemul de aparare impotriva radicalilor liberi si ataca pielea. Carotenoidele protejeaza impotriva acestor „sabotori”.
Foto: sanatate.acasa.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa