Menstruatie fara simptome suparatoare

 
Menstruatie fara simptome suparatoare
Nu lasati „acele” zile ale lunii sa va alunge buna dispozitie sau sa va tina inchise in casa. Putem avea menstruatie fara simptome suparatoare? Aflati raspunsul in articolul de fata!

Pentru unele femei, ciclul menstrual este bland si nu vine la pachet cu simptome suparatoare. Pentru altele, din pacate, inseamna un adevarat chin: dureri de burta si de spate, sangerari abundente, balonare.

Daca ati mers deja la medic si nu suferiti de nicio afectiune genitala ingrijoratoare, nu trebuie decat sa aveti un pic mai multa grija de voi ca sa atenuati simptomele neplacute si sa va permiteti si alte activitati in afara de strictul necesar!


Alegeti-va meniul cu grija!

Trebuie sa contina alimente care sa nu va baloneze, dar sa fie bogate in calciu, magneziu, potasiu, fier si alti nutrienti care atenueaza slabiciunea proprie acestei perioade: oua, smochine, branzeturi, cereale integrale, nuci, migdale, fistic, legume si fructe.


Faceti un pic de sport!

Cu siguranta, pe vremea cand erati eleve, primeati invoire de la ora de sport daca se intampla sa fiti la menstruatie. Lasati deoparte prejudecatile, se pare ca este chiar indicat sa faceti miscare, este drept, nu foarte solicitanta, tip Pilates, pentru ca relaxeaza musculatura si diminueaza durerile. Schimbati absorbantele o data la cateva ore si nu este niciun risc sa va patati!


Puteti avea menstruatie fara simptome suparatoare daca...

  • folositi produse cosmetice nonuleioase (pe baza de apa) si acordati o atentie mai mare igienei personale;
  • nu incercati produse dermatocosmetice noi, pe care nu le-ati folosit anterior - nu are rost sa iritati si mai mult pielea deja sensibila;
  • va protejati tenul impotriva radiatiilor solare si a factorilor iritanti din mediu indiferent de anotimp;
  • evitati consumul excesiv de sare, pentru a diminua retentia de apa.
Foto: www.feminis.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa