Uleiul din samburi de struguri previne imbatranirea

 
Uleiul din samburi de struguri previne imbatranirea, ocroteste inima, normalizeaza colesterolul si imbunatateste aspectul pielii
Semintele de strugure contin zinc, cupru, seleniu, vitamina E si procianidine, redutabili adversari ai radicalilor liberi.

Uleiul obtinut din aceste seminte se foloseste in dieta, ca adaos la salate, la sosuri ori la preparatele culinare care nu presupun prepararea la foc. In terapie, utilizarea sa are urmari dintre cele mai admirabile, dupa cum vom vedea! Extern, el e intrebuintat ca ulei de masaj pentru piele, pe care o hraneste si ii confera netezime.


Uleiul de seminte de struguri ne poate prelungi tineretea biologica! El previne uscarea pielii si ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii sale naturale.

Si la barbati, si la femei, uleiul de seminte de struguri previne si combate boala Alzheimer, reumatismul degenerativ si problemele cardiace. Este recomandat persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii.

In zonele in care acest ulei se consuma de cateva decenii, cum ar fi Franta, s-a constatat, in numeroase cazuri, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in stoparea proceselor degenerative ce afecteaza creierul indivizilor varstnici.


Uleiul din samburi de struguri ocroteste inima si normalizeaza colesterolul

Recent s-a efectuat un studiu la care au participat 56 de pacienti (barbati si femei), ce prezentau initial valori ridicate ale colesterolului. Dupa ce au consumat zilnic cate 43 g de ulei de struguri, acestia si-au redus nivelul colesterolului cu peste 15%, in doar 3 saptamani. Concluzia: uleiul de samburi de struguri este excelent pentru readucerea si mentinerea la valori normale a colesterolemiei.

Grasimile nesaturate existente in uleiul din samburi de struguri impiedica aparitia proceselor degenerative ale vaselor si favorizeaza mentinerea elasticitatii vasculare. De aceea, el e benefic in ateroscleroza, in fragilitatea vasculara si in arterita.

Uleiul din samburi de struguri previne ischemia cardiaca, precum si tulburarile circulatorii (tensiunea arteriala oscilanta si hipertensiunea). Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde a imbunatatit fluxul sangvin la nivel local si a redus crampele specifice, cu manifestare nocturna.


Uleiul din samburi de struguri imbunatateste aspectul pielii si sustine imunitatea

Uleiul de struguri este utilizat in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele ce produc histaminele. Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, uleiul eficientizeaza, intre altele si actiunea vitaminei C, care este folosita in mai toate tratamentele antialergice.

Bogat in vitamina E, uleiul de struguri e un elixir pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, depigmentari, psoriazis). Masajul efectuat dupa baie cu acest ulei impiedica deshidratarea pielii, confera stralucire si finete epidermei, amanandu-i imbatranirea.

Substantele continute in samburii de struguri ajuta la impiedicarea dezvoltarii unor formatiuni benigne: chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca, de 4-6 ori pe an, cure de cate 28 de zile, in care sa consume ulei de struguri (20-30 ml/zi).


Foto: blog.ecosense.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa