Ochii mi se inrosesc mai mereu. Ce picaturi sa folosesc fara sa-mi faca rau?

 
Ce picaturi pot sa folosesc daca am conjunctivita alergica?
Am o sensibilitate, cel mai probabil conjunctivita alergica, iar ochii mi se inrosesc mai mereu. Ce picaturi sa folosesc fara sa-mi faca rau dupa o vreme? E neplacut sa am ochii tot timpul rosii. (M. A., Brasov)

Conjunctivita alergica se declanseaza sau se acutizeaza in contact cu factorul alergen (cauza alergiei). Asadar, ar fi trebuit sa observati o repetitivitate a simptomelor de fiecare data cand mancati (capsune, ciocolata, oua) sau ingerati ceva (unele antibiotice sau alte medicamente etc.) ori cand intrati in contact cu anumite substante (polen, par de animal, fan etc).

Simptomele sunt mai complexe, nu includ doar inrosirea ochilor (mancarimi oculare, pleoape umflate si altele). De aceea, e mai probabil ca in cazul dumneavoastra sa fie vorba de o conjunctivita cronica pe fond de sindrom de ochi uscat (lacrimile nu sunt suficiente cantitativ, dar nu au nici compozitia corecta), foarte frecvent intalnit la persoanele de se# feminin, mai ales dupa varsta de 30 de ani.

Diagnosticul sigur se pune in urma unui consult oftalmologic cu efectuarea unui test specific, denumit Schirmer. In aceasta situatie, tratamentul consta in instilarea de lacrimi artificiale, picaturi care nu au nicio reactie adversa sau restrictie in folosire, mai ales daca folositi formule fara conservanti.

#=x


Foto: doc.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa