Infuzia, uleiul, pulberea si siropul de catina. La ce ajuta cura cu catina?

 
Infuzia, uleiul, pulberea si siropul de catina. La ce ajuta cura cu catina?
Aceste fructe contin aproape tot ce are organismul nevoie: vitamine, minerale, acizi grasi omega, antioxidanti si multi alti nutrienti vindecatori. Fructele de catina au de 12 ori mai multa vitamina C decat portocalele. Insa intregul lor profil nutritiv este absolut impresionant: au 14 vitamine esentiale (A, B-uri, C, E, K, PP etc.), peste 20 de minerale (fosfor, calciu, fier etc.), acizi grasi omega 3, 6, 9 si inclusiv mai rarul omega 7 si sunt incarcate pana la refuz cu antioxidanti si sute de alti fitonutrienti. Nici ca poti gasi o polivitamina naturala mai buna.

Gratie bogatiei fantastice in vitamina C, micile fructe galben-portocalii sunt un antidot excelent impotriva oboselii si un intaritor miraculos al imunitatii. Asadar, daca tocmai ai traversat o perioada epuizanta din punct de vedere fizic si intelectual sau vrei sa te energizezi inainte sa infrunti sezonul rece, o cura cu catina va face minuni.






Cura cu catina

Fiind o adevarata comoara de nutrienti, catina ne ajuta organismul pe toate planurile: combate tulburarile gastrointestinale, inclusiv ulcerul, trateaza infectiile, reduce colesterolul, stimuleaza imunitatea si circulatia limfatica, reduce inflamatiile din corp, imbunatateste vederea, mentine sanatatea pielii si parului, incetineste procesul de imbatranire, creste vitalitatea celulara, vindeca eczemele si multe alte probleme cutanate etc.

O poti consuma sub forma de ceai, sirop, pudra, ulei, tinctura, vin, gem. Alege una dintre retetele de mai jos:
Infuzia se prepara cu doua linguri de fructe zdrobite la 500 ml apa clocotita. Se acopera vasul pentru 30 de minute, apoi se strecoara. Licoarea se bea fractionat, pe parcursul zilei. Cura dureaza 2-3 saptamani.
Ulei de catina. Ca sa-ti intaresti rezistenta la boli si sa tii departe de tine virozele de sezon, ia inca din toamna cate 20 picaturi de ulei pe zi, timp de 4-8 saptamani. Ca tratament pentru ulcer, gastrita, alergii, diaree, reumatism, anemie, boli endocrine si hepatice, se iau 10-20 de picaturi de 3 ori pe zi, simple sau cu miere. Verifica pret!
Pulberea obtinuta din fructe uscate macinate cu rasnita de cafea este excelenta pentru vitaminizarea si remineralizarea organismului. Ia o lingurita de pudra de trei ori pe zi, dizolvata in putina apa ori amestecata cu miere. Cura dureaza o luna. Verifica pret!
Siropul este un remediu excelent in caz de oboseala, astenie, anemie, lipsa de vitamine, slabiciune, epuizare fizica sau intelectuala, convalescenta. Se iau 1-3 linguri de sirop pe zi, diluat cu apa, timp de 2-3 saptamani. Verifica pret!

Uleiul de catina

Extern, uleiul de catina face minuni in tratarea multor probleme de piele: iritatii, acnee, rani, leziuni, arsuri, urticarie, previne ridurile. Acizii omega 3 si 7 reduc inflamatia, roseata, senzatia de usturime, mancarimea, iar vitamina E ajuta pielea sa se vindece rapid si previne formarea cicatricelor.

Bibliografie: Sanatatea de azi.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa