Tratamente cu zahar pentru hidratare, exfoliere, epilare

 
Tratamente cu zahar pentru hidratare, exfoliere, epilare
Alimentele cu zahar au un indice glicemic mare, care duce la cresteri de insulina si la aparitia depozitelor de grasime. Insa folosit pe exterior, zaharul este un tratament senzational pentru piele.

Cand mancam zahar, sub diverse forme, nu ne stricam doar silueta, ci si pielea. Inflamatia pe care o produce zaharul in corpul nostru are ca efect aparitia unor enzime care descompun colagenul si elastina. Rezultatul este imbatranirea prematura a pielii, adica riduri si piele lasata. Rezistenta la insulina duce la o crestere in exces a parului si la pete intunecate pe gat si in cutele corpului. Zaharul ofera si beneficii, dar din exterior.






  • Este un bun hidratant. Zaharul atrage umezeala din mediu in piele. Atunci cand aplici pe piele produse ce contin zahar, o ajuti sa se hidrateze foarte bine si sa pastreze apa necesara. O masca din zahar combinat cu apa, cat sa formeze o pasta, este ideala pentru ocaziile in care vrei sa dai prospetime tenului.
  • Are efect antirid. Este o sursa naturala de acid glicolic, un acid AHA care penetreaza pielea, o exfoliaza si ii stimuleaza regenerarea. Acest acid este folosit in industria cosmetica pentru a trata tenurile patate de soare si imbatranirea pielii. Poti prepara un sirop dintr-o cana cu zahar si o jumatate de cana de apa. Se fierbe pana cand se leaga putin, apoi se lasa la racit si se aplica pe fata pentru 10 minute.
  • Exfoliaza perfect. Micile particule de zahar sunt excelente pentru exfolierea corpului si tenului. In cateva minute lasa in urma o piele stralucitoare, cu aspect sanatos. Fata de sare, zaharul este mai bland cu pielea, in plus si hidrateaza. Atunci cand prepari un exfoliant din zahar, foloseste zaharul brun, mult mai moale decat cel rafinat si amesteca-l cu putin ulei.
  • Epilarea cu zahar. Zaharul amestecat cu zeama de lamaie formeaza o pasta care inlocuieste cu succes ceara. Ba e chiar mai buna, se aplica rece si nu agreseaza pielea, ci o hidrateaza si catifeleaza. Sunt deja multe saloane si la noi in tara care ofera o astfel de epilare.
Dupa tratamentele cu zahar este obligatoriu sa folosim o crema care sa contina protectie solara, pentru ca tenul poate ramane sensibil la razele UV.

Bibliografie: Sanatatea de azi. Foto: www.exquis.ro.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa