Plasturii, termoterapie pentru durerile articulare si musculare

 
Plasturii, termoterapie pentru durerile articulare si musculare

Plasturii sunt eficienti in indepartarea durerilor cauzate de procesele reumatice, raceala, spondiloze cervicale, periartrite scapulohumerale, dureri musculare in zonele localizate la nivelul lombar, cervical, genunchi sau la nivelul articulatiilor intervertebrale. Sunt utilizate mai multe tipuri de plasturi cu mecanisme de actiune diferite:


Plasturi care se bazeaza pe teoria meridianelor energetice

Plasturi care se bazeaza pe teoria meridianelor energetice din medicina chineza traditionala, combinata cu tehnologiile terapiilor cu unde infrarosii si camp magnetic. In interiorul plasturelui exista o pastila confectionata dintr-un aliaj special aluminio-siliconic, ce emite unde infrarosii, incorporat in pudra magnetica permanenta din neodimiu, fier si bor.






Aceasta pastila genereaza unde infrarosii cu lungimi cuprinse intre 3-5 microni, absorbite rapid de organism. Efectul undelor, combinat cu cel al campului magnetic, este unul analgezic si antiinflamator, manifestat asupra punctelor de acupunctura (centrii principali de pe traseele meridianelor energetice). Volumul circulatiei sanguine creste, celulele si tesuturile sunt activate si sunt stimulate functiile metabolice.


Plasturii cu capsaicina

Plasturii cu capsaicina incalzesc si „deblocheaza” musculatura la nivel local, revigoreaza circulatia sangelui si reduc durerea. Actiunea lor se bazeaza pe extractul de capsaicina obtinut din ardeiul iute. La nivelul pielii, capsaicina produce o incalzire rapida a zonei pe care este aplicata, cu efect analgezic si decontracturant muscular. Acest efect este combinat cu cel racoritor al mentolului.


Beneficiile plasturilor

Beneficiile plasturilor sunt reprezentate de efectul analgezic si antiinflamator local, fiind eficienti in tratarea durerilor musculare si articulare. Plasturii incalzesc si „deblocheaza” articulatiile, revigoreaza circulatia sangelui, cu un efect de pana la opt ore. Aplicarea plasturilor este o metoda de terapie non-invaziva. Cele doua mecanisme de actiune raspund unor nevoi multiple - atat pacientilor care doresc un plasture cu efect termic bland, cat si pacientilor care prefera un efect termic intens (capsaicina).


Diferite tipuri de plasturi ii puteti comanda de aici.











Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa