Bananele ajuta inima si regleaza digestia

 
Bananele ajuta inima si regleaza digestia

Unul dintre cele mai consumate fructe din lume, bananele sunt excelente chiar daca tii la silueta. Sursa importanta de vitamine (in special C si B6), fibre dietetice, minerale (cantitati generoase de magneziu si potasiu), banana este foarte hranitoare. Delicioasa, poate fi mancata ca atare sau preparata intr-o multime de moduri sanatoase: data prin blender, in smoothie-uri, sub forma de piure, cu iaurt sau cereale. Iar unele specii pot fi chiar gatite.






Vinovate fara vina...

Se spune despre banane ca ingrasa, pentru ca sunt dulci si satioase. O banana de 100 de grame contine cam 20 grame de carbohidrati si 70 de calorii. Desi au un indice glicemic ridicat, bananele sunt usor de digerat si asimilat de organism, datorita fibrelor pe care le contin, fiind bune chiar si pentru persoanele cu diabet; imbunatatesc nivelul de zahar si grasimi din sange.


Bananele ajuta inima si previn multe boli...

Cine mananca frecvent banane are un risc scazut de infarct, pentru ca potasiul pe care acestea il contin din plin are efect vasodilatator si regleaza tensiunea arteriala. 1-2 banane pe zi sunt suficiente in cadrul unei diete echilibrate, de preferat pe post de gustari sau ca ingredient la micul dejun.


Bananele regleaza digestia...

Bananele functioneaza ca un pansament stomacal, in special in caz de diaree. Alaturi de paine prajita si orez, ele te ajuta nu doar sa scapi de problema digestiva sacaitoare, ci si inlocuiesc potasiul pierdut, unul dintre cei mai importanti electroliti din organism. Nici persoanele care sufera de constipatie nu au motive sa evite banana - pasata si amestecata cu o lingurita de miere si una cu seminte de in, are efect usor laxativ.

Bananele verzi au un continut mai mare de amidon, asa ca te ajuta sa te simti satula mai mult timp si sunt mai eficiente in curele de slabire. Pastrate la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar, cu cat sunt mai coapte, cu atat au un continut glicemic si caloric mai mare.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa