Leacuri contra furunculelor

 
Leacuri contra furunculelor
In trecut am discutat despre cauzele si tratamentul furunculelor, iar in articolul de fata va vom prezenta cateva leacuri contra furunculelor.
  • Daca furunculul se afla intr-un stadiu incipient, evolutia poate fi stopata prin aplicatii de suc de usturoi. Luati un catel de usturoi, curatati-l de coaja si taiati-l la un capat; pe suprafata umeda rezultata faceti cateva crestaturi, astfel incat sa zemuiasca. Sucul obtinut aplicati-l direct de pe catelul de usturoi pe zona de piele rosie. Mai taiati din catelul de usturoi o felie si repetati procedura. Faceti aceste aplicatii de doua ori pe zi. Atentie! Aplicati doar sucul, nu lipiti pe piele feliute de usturoi.
  • Daca furunculul este intr-un stadiu mai avansat, rezolvati problema cu ajutorul cepei. Taiati dintr-o ceapa cruda, o felie rotunda cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. Puneti felia taiata pe leziune, apoi aplicati un pansament. Repetati procedura de doua ori pe zi. Atunci cand schimbati aceasta cataplasma, curatati cu tinctura de propolis sau ceai de musetel.
Pentru a impiedica raspandirea infectiei si pentru a minimaliza durerea, puteti lua unele masuri de autoingrijire:

  • Aplicati o compresa inmuiata in apa calda si sarata pentru circa 30 de minute, la fiecare cateva ore (ajuta la spargerea mai rapida a furuncului).
  • Spalati atent leziunea, de doua ori pe zi, cu sapun antibacterian. Apoi, aplicati un pansament, pentru a preveni raspandirea infectiei.
  • Aplicati un unguent antibiotic, eliberat fara reteta; nu intepati si nu stoarceti niciodata un furuncul, deoarece puteti raspandi infectia.
  • Folositi cataplasmele (inlesnesc eliminarea puroiului din furuncule). Puteti face cataplasme cu foi de salata verde, fierte in apa si unse cu ulei de masline sau cu praf de ulm (o lingurita), amestecat cu suficienta apa calda pentru a forma o pasta groasa. Dupa aceasta, folositi unguent de galbenele sau de echinaceea, pentru a curata orice urma de infectie.
  • Puteti folosi uleiuri esentiale de: arbore de ceai, bergamota si cuisoare, levantica (masaj usor sau cataplasme), toate cu proprietati puternic antibiotice si analgezice.
  • Evitati alimentele bogate in grasimi si carbohidrati (reduce riscul reaparitiei furunculelor).
Foto: www.webmd.com




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa