Masajul facial si beneficiile acestuia in timp

 
Masajul facial si beneficiile acestuia in timp
Despre beneficiile masajului facial am mai discutat si in trecut. Daca vreti un ten tanar, nu trebuie sa neglijati masajul facial. Acesta este o metoda simpla, dar eficienta, de prelungire a tineretii pielii. Prin miscarile sale sistematice mentine elasticitatea pielii si a muschilor fetei.

Daca este practicat corect, cu regularitate si in timp util, masajul facial poate asigura o revigorare vizibila a tonusului muschilor faciali, pielea mentinandu-si fermitatea. De asemenea, el actioneaza si impotriva depozitelor de grasime de sub piele si se indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii. Prin masarea faciala este stimulata circulatia sanguina si activitatea glandelor sebacee.

Cititi si: Cele mai bune tratamente pentru ten


Multiple alte beneficii

Prin masaj se realizeaza calmarea fetei, obtinerea elasticitatii si supletii tenului, intarirea musculaturii, ridicarea pometilor, reducerea ridurilor, in special a celor de expresie, se relaxeaza si detensioneaza intregul organism, se normalizeaza circulatia sanguina si limfatica, se stimuleaza fibrele de colagen si elastina din tesut, se oxigeneaza celulele pielii etc.

Pentru a spori efectul masajului se recomanda si exercitii de gimnastica faciala (zambeste in oglinda, incordeaza si relaxeaza obrajii si muschii gatului, deschideti gura larg si apoi strangeti buzele, ridicati sprancenele si alternati privirea stanga/dreapta, rotiti ochii).


Automasajul facial

Inainte de masaj este important sa respectati ritualul zilnic de curatare (demachiere si tonifiere). Apoi, se recomanda aplicarea unei creme de fata, potrivita tipului vostru de ten, pentru a spori efectele masajului, in jurul ochilor si buzelor sunt indicate miscari circulare, intotdeauna dinspre interior spre exterior. Pe fiecare obraz, dar si in jurul decolteului si al gatului se executa miscari de netezire usoare, de jos in sus. Pe frunte se realizeaza mici cerculete, insistand pe zona tamplelor si pe cea dintre sprancene.

Cititi si: Masajul bebelusului

Foto: www.idealcontour.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa