Lista de bucate pentru Paste

 
Bucate pentru Paste
Cand faceti lista de bucate pentru Paste, ganditi-va inainte de toate la sanatate! Indiferent de bolile de care suferiti sau de regimul alimentar pe care il urmati in restul anului, de Paste vreti sa va infruptati din cozonac, pasca, drob si alte delicii nelipsite de pe masa de sarbatoare. Aveti insa grija sa treceti pe lista de cumparaturi cele mai sanatoase ingrediente, ca sa mancati gustos, dar si sanatos!


Condimentele sunt secretul

Din lista de bucate pentru Paste nu trebuie sa lipseasca carnea de miel. Carnea de miel consumata in aceasta perioada trebuie curatata bine de orice urma de grasime sau pielita si preparata cu anumite condimente pentru a fi gustoasa si mai putin indigesta: rozmarin, dafin, cimbru, turmeric, piper boabe. Ideal este sa o marinati de cu seara intr-un amestec din vin alb, apa si condimentele de mai sus. Carnea de ied este o varianta sanatoasa, cu mai putine grasimi si calorii, ca si cea de iepure. Sau puteti consuma, chiar daca este Pastele, carne de pui sau curcan ori peste, mai ales daca va sunt contraindicate carnurile rosii.


Verdeturile ajuta digestia

Ati simtit pe pielea voastra ca mesele copioase aduc neplaceri de tot felul, de la colici biliare pana la crize de ulcer si indigestii. Cel mai simplu mod de a preveni aceste simptome este ca legumele sa fie nelipsite din farfurie, iar fripturile si mancarurile grase sa le asezonati intotdeauna cu salate de verdeturi. Preparati fripturile la cuptor, pe pat de legume.


Oua cu masura

Nici ouale nu trebuie excluse din lista de bucate pentru Paste. Pentru ca in aceasta perioada folositi multe oua la gatit, cele pe care le consumati ca atare aveti grija sa fie de cea mai buna calitate! Daca nu reusiti sa le obtineti direct de la tara si va aprovizionati de la supermarket, uitati-va pe eticheta si alegeti-le pe cele ecologice, pentru ca nu sunt pline de hormoni, ca alte categorii. Oricum, nu trebuie sa consumati peste 3-4 oua pe saptamana, mai ales ca ouale fierte tari nu sunt deloc sanatoase, iar la ele se adauga cele continute de prajituri, cozonac si alte mancaruri.

Foto: www.fanatik.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa