Cand sa alegi medicina alopata sau pe cea naturista

 
Cand sa alegi medicina alopata sau pe cea naturista

In timp ce medicina conventionala sau alopata este eficienta in cazul situatiilor de viata si de moarte - si este de neegalat in capacitatea ei de a salva vieti - medicina naturista este medicina de acasa. E folosita in mod eficient pentru nenumaratele probleme de sanatate care apar in viata de zi cu zi si care nu prezinta o urgenta: situatii de prim ajutor, cucuie si vanatai, dureri de cap, raceli, febra si gripa, tuse, dureri si junghiuri, boli cronice.

Dar plantele joaca un rol mai important decat acela de a „vindeca” boli, anume acela de a le preveni. Bogate in nutrienti, plantele medicinale sunt medicamentul suprem de prevenire, intarind capacitatea organismului de a respinge agentii patogeni care provoaca bolile. Cum fac acest lucru?






In afara de faptul ca au concentratii sporite de nutrienti esentiali pentru sanatatea corpului uman, plantele medicinale au concentratii mari din anumite substante care ajuta si intaresc sistemul imunitar. Cand consumam plante medicinale, propriul nostru corp devine mult mai tenace, mai viguros si mai rezistent, la fel ca buruienile acelea incapatanate care par capabile sa supravietuiasca in orice conditii, chiar daca sunt cosite sau stropite cu pesticide.

Una dintre diferentele majore dintre medicina conventionala (alopata) si fitoterapie sau medicina naturista consta in relatia lor cu starea de bine fundamentala. Asa cum stim cu totii, medicina conventionala este eficienta in tratarea bolilor acute si poate, deseori, sa le combata simptomele. Un asemenea tratament poate fi extrem de util cuiva aflat in mijlocul unei „crize”, cum ar fi o criza de astm sau o migrena in stadiu incipient. Cu toate acestea, odata suprimate simptomele, nu inseamna ca s-a tratat cauza sau radacina acelei boli.

Terapiile pe baza de plante reprezinta alegerea potrivita pentru protejarea starii de bine fundamentale si pentru tratarea sursei problemelor cronice de sanatate. Problemele de sanatate cronice - insemnand ca sunt pe termen lung si/sau recurente - isi au deseori originea in alegerile noastre de viata, in conditiile de mediu si/sau in mostenirea genetica. De cele mai multe ori, ele sunt corectate prin modificarea stilului de viata, care include schimbarea alimentatiei, leacuri pe baza de plante si programe de facut miscare. Daca tratezi radacina sau miezul problemei, vei vedea ca tot intregul devine mai sanatos.






Din fericire, nu trebuie sa alegem intre medicina conventionala si fitoterapie. Ambele sunt sisteme uimitoare si eficiente de vindecare, insa sunt doua sisteme complet diferite, menite sa fie utilizate in situatii diferite. Totusi, ele se completeaza reciproc.


Cand sa alegi medicina alopata sau pe cea naturista

Problemele de sanatate care nu pot fi rezolvate cu ajutorul medicinei naturiste de acasa includ boli grave precum boli de inima si de rinichi, probleme neurologice, depresie clinica si anxietate, oase fracturate, precum si leziuni mortale, ca ranile cu sangerare excesiva si asa mai departe. Orice leziune sau boala care iti ameninta viata trebuie tratata intotdeauna sub supravegherea unui cadru medical competent.

O regula de bun-simt spune ca, atunci cand o leziune sau o boala nu raspunde la un leac pe baza de plante si la ingrijirea la domiciliu intr-o perioada de timp acceptabila, situatia trebuie evaluata de un cadru medical profesionist. Daca o leziune sau o boala se inrautateste, in loc sa se vindece, atunci solicita ajutor profesionist. Daca nu te simti confortabil sa utilizezi leacurile pe baza de plante pentru a trata o anume leziune sau boala, solicita ajutor.

Foto: cunoastelumea.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa