Aloe te scapa de durerile de stomac

 
Aloe te scapa de durerile de stomac

Durerea de stomac poate fi „rasplata” pentru un rasfat culinar cu mancaruri grele, picante sau prea multe, dar apare si in afectiuni cronice, precum ulcerul. Sucul de aloe ti-e aliat!

O planta ce n-ar trebui sa lipseasca din nicio cata, mai ales ca e simplu de ingrijit, neavand nevoie decat de mult soare, poate fi de mare ajutor nu doar in caz de taieturi si arsuri, ci si cand te sacaie durerile de stomac. Explicatia e simpla: sucul de aloe regleaza pH-ul stomacului si reduce aciditatea.






Cum se foloseste?

Pentru a profita de proprietatile terapeutice ale plantei, aceasta trebuie sa fie matura (sa aiba cel putin doi ani). Cel mai indicat este sa optezi pentru sucul obtinut acasa, dar daca ti-e mai simplu, poti cumpara capsule, sucuri si geluri cu extract de aloe de la plafar. Oricum, procedura e simpla: tai pe lungime frunza recoltata, cu un cutit ascutit si extragi cu atentie gelul din interior. Iata cum sa-l folosesti...


Suc de aloe cu miere...

O cura cu suc de aloe si miere reprezinta un remediu excelent in caz de dureri de stomac. Se amesteca bine gelul extras dintr-o frunza de aloe cu 100 g miere, consumandu-se apoi din pasta obtinuta cate 3 lingurite pe zi: dimineata, pe nemancate, inainte de masa de pranz si inainte de cina. Durata curei: 10 zile. Dupa alte 10 zile de pauza, cura se poate relua. De mare ajutor, actionand ca un antiacid sau cicatrizant gastric, este si tinctura de aloe, din care se ia cate o lingurita diluata in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi.


O binefacere pentru sistemul digestiv...

Datorita bogatiei de vitamine din grupa B, sucul de aloe are efecte binefacatoare, pe langa altele si in caz de neplaceri gastrice sau digestive, conducand la: cicatrizarea ranilor provocate de ulcerul gastric sau duodenal; reducerea inflamatiei in caz de gastrita sau duodenita; regenerarea mucoaselor gastrice; tratarea infectiilor de la nivelul stomacului; reducerea aciditatii gastrice; stimularea digestiei.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa