Remedii cu alune de padure

 
Remedii cu alune de padure
Alunele de padure sunt o adevarata comoara nutritiva, avand o valoare energetica comparabila cu aceea a carnii. Ba mai mult, contin vitamine pretioase, din clasa B-urilor, A si C si saruri minerale: fier, fosfor, potasiu, calciu.

Consumate sub forma de cura, pot avea virtuti terapeutice, fiind indicate intr-o lunga serie de afectiuni, de la anemie, la hipercolesterolemie si calculoza biliara, pana la ulcer, diabet si tuberculoza.

In continuare va prezentam cateva remedii cu alune de padure contra ulcerului gastroduodenal, diabetului, anemiei, pietrelor biliare si pentru scaderea colesterolului.


Cuprins articol:


Remediu cu alune de padure pentru ameliorarea ulcerului gastroduodenal

Daca ati fost diagnosticati cu ulcer gastroduodenal in stare destul de avansata urmati urmatoarea reteta...

Se amesteca 30 g de alune de padure zdrobite cu 10 ml lapte si 15 g smantana proaspata. Se consuma combinatia in zori si seara, inainte de culcare, timp indelungat. Uleiul continut de alunele de padure se depune pe peretii stomacului ca o pelicula protectoare impotriva acidului digestiv, de aici vindecarea.



Remediu cu alune de padure pentru ameliorarea diabetului

Fructele alunului salbatic (Corylus avellana) au fost utilizate pe scara larga drept hrana din timpuri preistorice. Proprietatile acestui arbust erau cunoscute inca din antichitate, marturie stand diverse scrieri ale lui Virgilius si Plinius cel Batran.

In scop terapeutic, de la alun se folosesc atat fructele, cat si frunzele si scoarta. Fructele se consuma in special ca atare, decojite, detinand excelente proprietati antianemice, de asemenea fiind indicate diabeticilor si pentru dizolvarea calculilor renali si biliari. Alunele, adunate la deplina maturitate, se pun la uscat in locuri aerisite, apoi se pastreaza in pungi de hartie.

Ca remediu adjuvant pentru diabetici, totodata pentru retonifierea sistemului nervos, se consuma fructe in cure de o luna, cel putin 40 pe zi (jumatate dimineata, restul seara). Sunt indicate deopotriva copiilor aflati in crestere ori anemici, gravidelor.

Alunele de padure nu ar trebui sa lipseasca nici din alimentatia bolnavilor de tuberculoza sau cu orice alta afectiune pulmonara ori bronsica. Acestea au o valoare hranitoare superioara carnii si sunt mult mai usor de asimilat de organism decat aceasta din urma. Constituie un tonic de exceptie, foarte util suferinzilor. Portia recomandata este de 150-200 g alune crude, nesarate, pe zi.

Impotriva hemoroizilor este eficient decoctul dintr-o lingura de frunze uscate si maruntite la 250 ml de apa (se fierb cateva minute). Se strecoara si se bea ceaiul caldut.



Remediu cu alune de padure pentru scaderea colesterolului

Alunele de padure sunt foarte sarace in hidrati de carbon, nu produc cresteri ale glicemiei, prin urmare pot fi folosite cu succes si de catre diabetici.

Se consuma dimineata, pe stomacul gol, cate un pumn de miezuri si, uneori si seara sau dupa-amiaza. Dupa trei luni, colesterolul trebuie sa ajunga la valorile normale.

Va invitam sa cititi si: Informatii despre colesterol


Remediu cu alune de padure pentru eliminarea pietrelor biliare

Daca suferiti de colecist urmati aceasta reteta... Se umple cu alune de padure in coaja o cana de 250 ml. Se scot fructele, se spala invelisurile, se usuca, dupa care se piseaza temeinic, pentru a obtine o faina. Pulberea se pune la fiert la foc mediu, intr-un litru de apa, lasandu-se pana ce lichidul scade la 350-400 ml.

Se imparte decoctul in patru portii egale, fiecare consumandu-se patru dimineti pe saptamana, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun, dupa care, imediat, se sta in pat, culcat pe partea dreapta.


Foto: vapers.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa