Ce este si in ce consta terapia Gerson?

 
Ce este si in ce consta terapia Gerson?
Terapia Gerson este eficienta in tratarea cancerului si nu numai, si se bazeaza pe schimbarea obiceiurilor alimentare. Terapia Gerson a fost descoperita de medicul german Max Gerson (care-i si poarta numele). Terapia Gerson este o metoda alternativa ce aduce beneficii considerabile in tratarea cancerului si a afectiunilor cronice si degenerative.

Terapia Gerson este explicata si argumentata pe larg in cartea medicului Max Gerson - „Terapia Cancerului: rezultatele pe 50 cazuri clinice”. Initial, Gerson a folosit metodele sale terapeutice pentru a trata tuberculoza si migrenele.

Terapia Gerson se bazeaza pe credinta ca boala secolului 21, cancerul, este cauzata de acumularea unor toxine in organism si recomanda ca pacientii sa urmeze o dieta preponderent vegetariana, incluzand sucuri organice din fructe si diferite suplimente alimentare. Proteinele animale sunt excluse din dieta deoarece tumorile se dezvolta ca rezultat al unor deficiente de enzime in pancreas.


Cuprins articol:


Mediul toxic imbolnaveste

Doctorul Gerson era de parere ca aparitia cancerului se datoreaza ca urmare a unei perioade indelungate de alimentatie nenaturala si dezechilibrata si a vietuirii intr-un mediu toxic.

Din aceasta cauza este inutila indepartarea tumorilor, acestea vor continua sa apara din nou in alta parte. Tratamentul corect este acela care restabileste functionarea normala a organismului, astfel incat acesta sa fie capabil sa distruga si sa elimine el insusi cancerul.


Organism sanatos prin alimentatie sanatoasa

Alimentatia incorecta distruge treptat metabolismul si sistemul imunitar. Corpul este sistematic otravit, astfel aparand cancerul.

Daca ficatul, pancreasul, rinichii si colecistul ar functiona normal, nimeni nu ar face cancer. Pentru a vindeca trupul, pentru ca organele vitale sa poata functiona din nou, organismul trebuie detoxifiat cu ajutorul mineralelor ionizate si a alimentelor naturale, crescute pe soluri organice.


In terapia Gerson sunt interzise nicotina, sarea, alcoolul, carnea, ouale, laptele si branzeturile, toate grasimile si uleiurile, toate alimentele prelucrate.


In ce consta terapia Gerson?

Pacientii trebuie sa consume zilnic 13 pahare de suc natural proaspat, din ora in ora. In plus, sunt recomandate curatarea gurii si clisme de cateva ori pe zi cu cafea.

Sucurile se prepara din portocale, verdeturi, mere, morcovi, ardei verde, seminte germinate, creson si tarate. Un rol foarte important il are extractul proaspat de ficat de vitel.

Ca medicatie adiacenta se folosesc: capsule de Acidoll, pepsina, combinatii de potasiu, solutie diluata de Lugol (care contine iod si iodura de potasiu), extract de tiroida, acid nicotic, ulei de in, tablete de pancreatina si injectii cu extras de ficat crud imbogatite cu vitamina B12.

Foto: www.ziuaconstanta.ro




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa