Masti verzi pentru un ten superb

 
Masti verzi pentru un ten superb
Pietele sunt pline de legume si plante aromatice proaspete, adevarate tratamente pentru ten. Profitati de aceasta abundenta a naturii, de toate vitaminele si mineralele in stare proaspata si dati tenului vostru „desertul” de care are nevoie.


Masca de tataneasa vindeca tenul sensibil

Tataneasa este o planta care face minuni pentru tenul sensibil, iritat sau cu leziuni si cicatrice. Si pentru tenul patat sau care a suferit arsuri solare este la fel de eficienta, eliminand pigmentatia si redand pielii calmul.

Se usuca si se piseaza marunt pana ce se obtine o pulbere. Apoi, fie o amestecati cu putin lapte si cateva picaturi de ulei pentru a obtine o pasta, fie cu ½ fruct de avocado pasat, pentru a aduce tenului si grasimi sanatoase care sa-l hidrateze. Aplicati pasta pe fata si gat intr-un strat suficient de gros si tineti masca sa actioneze 15-20 de minute.

S-ar putea sa va placa si: Raw vegan, dieta pentru un ten frumos


Masca din felii de castravete pentru revitalizare

Castravetii contin foarte multa apa, dar si siliciu si clorofila ce le confera calitati racoritoare si alcaline (de reechilibrare a pH-ului in caz de iritatii ale pielii). Este metoda cea mai buna pentru a hidrata si calma tenul. Imediat dupa aplicare, el parca este improspatat, mult mai tonic. Profitati de aceasta leguma si oferiti-i tenului in fiecare zi portia adecvata de hidratare si remineralizare!

Taiati felii subtiri de castravete si asezati-le pe tenul dinainte curatat. Acoperiti fata cu aceste felii si lasati-le 10-15 minute, apoi indepartati-le printr-un masaj usor si nu clatiti!


Masca din menta pentru ten gras

Menta are proprietati astringente, antiseboreice si totodata calmante. Din infuzia de menta (o lingura la doua cani cu apa) puteti prepara un tonic excelent daca va confruntati cu aceasta problema a tenului. Dar, pentru ca acum o gasiti in piata proaspata, este pacat sa nu profitati de beneficiile ei in stare pura!

Puneti o mana de frunze intr-un vas si turnati apa clocotita cat sa le opariti. Asteptati sa se racoreasca, aplicati-le pe fata, apoi puneti un tifon umezit deasupra si lasati-le sa actioneze zece minute.


Masca din spanac pentru ten fin

Femeile care isi doresc un ten frumos trebuie sa consume de 3-4 ori pe saptamana spanac. Este bogat in minerale si vitamine esentiale pentru ten, dar si in antioxidanti care protejeaza eficient pielea impotriva radicalilor liberi si a factorilor de mediu. Spanacul poate fi folosit si ca masca pentru reducerea petelor si catifelarea tenului, alungand instantaneu oboseala de pe chip.

Opariti cateva frunze curatate, lasati-le sa se racoreasca si aplicati-le pe fata 20 de minute. Indepartati-le si clatiti fata cu apa rece!

Va recomandam sa cititi si: Masti pentru un ten perfect si informatii despre toxina botulinica


Masca din cimbru pentru ten acneic

Cimbrul este antibacterian si antifungic cu spectru larg si deseori uleiul esential de cimbru este folosit in produsele de ingrijire a tenului gras cu tendinta acneica, pentru descongestionarea lui, dar si pentru a tine sub control productia de sebum si a trata eruptiile.

Puneti in mojar o lingura de frunze proaspete si pisati-le cat mai bine. Adaugati o lingurita de argila verde si apa plata cat sa obtineti o pasta consistenta. Intindeti-o pe toata fata evitand zona ochilor si lasati-o sa actioneze 15-20 de minute, pana cand incepe sa se usuce, apoi indepartati-o cu apa calduta.


Masca din nalba pentru ten normal

Nalba are efect hidratant asupra pielii, curata impuritatile, dar va puteti bucura si de proprietatile ei antirid.

Opariti cateva frunze de nalba, lasati-le la racit si apoi aplicati-le pe fata 10-15 minute.


Masca din urzici pentru luminozitate

Stiati ca urzicile sunt bune pentru a da tonus parului si a intari radacina, dar la fel de bune sunt pentru ten! Daca vreti o piele luminoasa, catifelata si lipsita de pete, apelati cu incredere la urzici! Pline de vitamine si minerale, ele revitalizeaza orice tip de ten si il ajuta sa scape usor de toxine.

Fierbeti o mana de urzici zece minute in apa clocotita, strecurati si pasati fin. Intindeti pasta pe fata si tineti-o asa 15 minute. Cu zeama ramasa curatati tenul, stati asa zece minute, apoi clatiti cu apa rece.

Va recomandam sa cititi si: Piersicile fac pielea fina

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015. Foto: www.csid.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa