Cum pot fi mai fericit?

 
Cum pot fi mai fericit?
Chiar daca avem momente cand lucrurile par complicate, in orice moment al zilei putem face gesturi mici cu rezultate pe termen lung. Asta daca vrem sa experimentam starea de bine.
  • Petreceti 15 minute afara, zilnic. Aerul proaspat, razele de soare si conectarea cu natura sunt elemente de baza atunci cand vorbim de sanatate si fericire. De cele mai multe ori deficienta de vitamina D este strans legata de o stare depresiva si diverse probleme de sanatate.
  • Iertati pe cineva. Iertati un prieten sau chiar pe voi insiva... Simtiti cum se elibereaza tensiunea interioara si... se duce si va simtiti mai usori, plini de forte proaspete. Viata este destul de scurta si merita sa faceti loc lucrurilor frumoase in viata voastra.
  • Reluati o legatura. Hraniti-va sufletul si oferiti unui prieten o parte din timpul vostru. Atunci cand sunteti cu adevarat interesati de cel de langa voi, simtiti cum mintea, trupul si spiritul vi se insufletesc. Generozitatea se manifesta in diverse moduri. Oferiti-le celor dragi o parte din timpul vostru. Inseamna mult pentru ei, credeti-ma pe cuvant!
  • Invatati lectia generozitatii. A va oferi timpul si talentul pentru a aduce lumina in vietile oamenilor este un gest plin de recompense si bucurie. Petreceti timp cu oameni care au nevoie de timpul si lumina pe care le transmiteti. Este un gest nepretuit.
  • Transpirati! O zicala spune ca „succesul este 1% inspiratie, 99% transpiratie”. Daca vreti sa fiti fericiti, aveti in vedere ca aerobicul va elibereaza de stres, creste nivelul de serotonina, fapt pentru care dupa ora de sport simtiti o reala stare de fericire. In doar 30 de minute simtiti o doza crescuta de sanatate fizica si mentala... Deci este timpul sa va miscati!
  • Beti un suc natural. Toate vitaminele, mineralele si antioxidantii din sucurile de fructe si legume va ajuta sa eliminati toxine si sa va ridicati nivelul de energie. Si daca aveti energie, reusiti sa faceti o multime de lucruri bune si frumoase...
  • Aveti grija de voi. Daca sunteti conectati la tehnologie 24/7, la un moment dat veti simti nevoia sa spuneti stop-pauza pentru doua-trei zile. Alegeti activitatea potrivita - meditatie, mers pe bicicleta, o baie cu spuma, o plimbare in parc. O data pe saptamana este nevoie de asa ceva.
Aveti liber la ciocolata!

La intrebarea: avem voie ciocolata, raspunsul meu, in calitate de health coach, este afirmativ. Sper ca va bucura raspunsul meu, mai ales ca este validat stiintific. Ciocolata contine antioxidanti puternici si compusi ce va creaza o stare de buna dispozitie, cu conditia sa faceti alegerea corecta - 70% cacao, organica pe cat posibil. Daca are zahar si chimicale, nu este ceea ce trebuie.

Expert: Oana Miruna Stanga, life coach (oanastinga.com). Foto: www.kudika.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa