Tratamente faciale pentru ten gras

 
Tratamente faciale pentru ten gras
Tenul gras este cauzat de o secretie de sebum in exces care face ca suprafata pielii sa fie lucioasa. Excesul de sebum atrage murdaria si praful din mediul inconjurator, facilitand, astfel, aparitia punctelor negre, a cosurilor, a acneei. Partea buna a acestui tip de ten este faptul ca fiind un ten mult mai bine hidratat, se rideaza mai greu si isi pastreaza un aspect tanar mai mult timp, in comparatie cu alte tipuri de ten. Ingrijirea tenului gras trebuie sa fie speciala si trebuie avute in vedere mentinerea lui curata si controlul excesului de sebum.

Cititi si: Flori bune pentru ten.
  • Curatarea tenului trebuie realizata de doua ori pe zi, atat dimineata, cat si seara. Folositi un demachiant bland ce previne astuparea porilor si aparitia pustulelor. Demachierea trebuie urmata de aplicarea unei lotiuni tonice (astringente) care are rolul de a indeparta excesul de sebum.
  • Exfolierea tenului este recomandata de doua ori pe saptamana. Inainte de aceasta se poate face o baie cu aburi, iar dupa exfoliere pielea trebuie hidratata.
  • Mastile de ten - pentru tenul gras sunt recomandate cele pe baza de argila. Argila are proprietati de curatare si de tonifiere a tenului.
  • Eruptiile cutanate. Daca apar, este contraindicata atingerea sau stoarcerea pustulelor. Exista o gama larga de produse antiacneice disponibile pe piata. Dar este recomandata mai intai consultarea medicului dermatolog.
Oxyance apa termala 150 ml calmeaza tenul urban si ii ofera prospetime si vitalitate. Extrasa din inima muntilor Apenini, departe de orice forma de poluare, bogata in bicarbonat si calciu, apa termala Oxyance reda echilibrul natural al pielii. Picaturile fine tonifica si calmeaza tenul iritat. Poate fi folosita ca lotiune tonica, pentru a calma arsurile solare, pentru a fixa machiajul, pentru a revigora fata si decolteul.

Oxyance crema pentru ten acneic 50 ml purifica epiderma datorita extractului de propolis. Uleiurile de masline si migdale mentin pielea supla si moale.

Oxyance gel spumant de curatare pentru ten gras 200 ml purifica si remineralizeaza epiderma. Machiajul este indepartat in mod delicat iar pielea se simte intens curatata si improspatata.

Cititi si: Masti verzi pentru un ten superb.

Foto: cufarulcudichiseli.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa