De ce ar trebui sa consumam urzici

 
De ce ar trebui sa consumam urzici

Pe langa faptul ca exista o sumedenie de mancaruri pe care le puteti gati cu urzici, aceasta planta-minune va va veni in ajutor si in cazul in care va doriti sa slabiti cateva kilograme. Aminoacizi, minerale (crom, bor, fier, zinc, siliciu etc.), chiar si vitamine (caroten, lecitina, vitaminele B, C, K), pe toate le gasiti in urzica si va pot alina durerile provocate de artrita, dar si problemele sistemului digestiv, nervos ori urinar.

  1. Urzicile va trateaza tenul. Pentru a elimina impuritatile de pe tenul gras, clatiti-va fata cu infuzie de urzici si preparati un ceai cu 250 ml de apa si o lingura de urzici, dupa care lasati-l la infuzat 10 minute si strecur strecurati. Apoi curatati-va pielea fetei si a gatului cu un tifon imbibat in infuzia proaspat preparata.






  2. Urzica ingrijeste parul gras. Va puteti spala si clati parul gras cu apa de urzici (doua maini de radacina in 2 litri de apa rece pentru 10 ore, apoi dati un clocot si strecurati dupa 10 minute) pentru a uita de problema ingrijirii sale atente zi de zi.
  3. Urzicile au grija de unghiile voastre. Daca aveti unghiile moi, este recomandat sa beti zilnic o cana de ceai preparat cu doua lingurite de frunze de urzica pentru a le reda duritatea.
  4. Urzica va sare in ajutor in situatiile de hipertensiune. Sucul de urzica este remediul perfect pentru reglarea tensiunii arteriale, dar si pentru a va proteja vasele de sange impotriva aterosclerozei. Preparati sucul de urzica din frunze proaspat culese si apa, mixandu-le in blender.
  5. Urzicile ajuta in afectiunile reumatice. Datorita efectelor antiinflamatorii articulare ale urzicii, este recomandat sa beti timp de o luna o cana de ceai de urzici de 3 ori pe zi, inainte de masa. Pentru a pregati acest ceai, opariti o lingurita de urzica uscata in 250 ml de apa.
  6. Daca aveti diabet, este indicat sa beti un ceai de radacina de urzici. Ceaiul de radacina de urzica ajuta la reglarea glicemiei. Radacina maruntita a urzicii se pune in apa inainte sa va culcati si se lasa pana dimineata. A doua zi, lasati infuzia sa fiarba timp de 5 minute si serviti ceaiul dupa alte 10 minute.






  7. Urzica trateaza alergiile si astmul. Daca suferiti de astm sau de diverse alergii, profitati de proprietatile imunoreglatoare ale sucului de urzica, band zilnic doua pahare inainte de masa timp de o luna de zile. La fel de bine, luati o lingurita de 4 ori pe zi de pulbere de urzica (macinati planta uscata).
  8. Urzicile au grija de tractul vostru urinar. Urzica imbunatateste capacitatea rinichilor de a excreta acid uric, tonifiindu-i si ajutandu-i sa reziste impotriva infectiilor. Aceasta planta are proprietati diuretice, eliberand astfel toxinele prin urinare. Chiar si persoanele care sufera de pietre la rinichi au de castigat daca aleg sa consume urzici.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa