Beneficiile sucurilor de rodie, sfecla si grepfrut

 
Beneficiile sucurilor de rodie, sfecla si grepfrut
Rodia, sfecla rosie si grepfrutul rosu sunt atat de bogate in minerale si vitamine, incat oricine isi doreste sa tina la distanta afectiunile de sezon ar trebui sa isi faca provizii.

In timpul iernii, sistemul imunitar este pus la grea incercare de factorii atmosferici neprielnici, dar si de multitudinea de germeni care isi fac de cap in spatiile inchise, aerisite precar. De aceea, este important sa avem o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe.

Din fericire, chiar si pe timp de iarna ne putem ajuta de forta naturii pentru a ne proteja sanatatea, iar sucurile naturale din rodie, gref rosu sau sfecla rosie sunt un adevarat panaceu. lata de ce!






Sucul de rodie

Sucul de rodie contine din belsug licopen, un antioxidant pe care il gasim si in rosii, sfecla rosie, grepfrutul rosu, cirese, visine ori fructe de padure. Sucul de rodie este recomandat pentru a preveni cancerul de prostata, are proprietati antiinflamatoare si antivirale, dar imbunatateste si memoria.






Sucul de sfecla

Numai cine nu a suferit de anemie nu stie cat de buna este aceasta radacinoasa pentru a stimula productia de hemoglobina! Unde mai pui ca are rolul de a normaliza tensiunea arteriala, de a creste performanta fizica (aviz celor carora le place sa faca miscare!), este o minunata sursa de potasiu care lupta cu oboseala si cu extenuarea musculara, previne aparitia unor tipuri de cancer datorita antioxidantilor pe care-i contine si este o bogata sursa de minerale. Sfecla rosie e un bun prieten al ficatului si ajuta la scaderea colesterolului.


Sucul de grepfrut

Sucul de grepfrut se gaseste in piete si la orice supermarket, iarna fiind anotimpul cand il poti procura cu usurinta. Ca orice fruct citric este foarte bogat in vitamina C. Sucul preparat din pulpa sa zemoasa e foarte bun pentru a scapa de cateva kilograme, mai ales daca e consumat inainte de masa, dar si pentru a combate rezistenta la insulina in cazul diabeticilor sau pentru a imbunatati sanatatea inimii.Atentie! Acest fruct trebuie evitat cata vreme urmezi tratamente medicamentoase, pentru ca le poate anula efectul.

Bibliografie: Sanatatea de azi. Imagine: a1.ro





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa