Gimnastica faciala

 
Gimnastica faciala
Sunteti preocupate sa mergeti la sala pentru a avea un corp tonifiat? In aceeasi masura ar trebui sa fiti atente si la frumusetea si tonifierea tenului vostru, primul care tradeaza semnele imbatranirii.

Odata cu inaintarea in varsta, pierdem din masa musculara si cum fata este si ea plina de zeci de muschi, trebuie sa va preocupati sa-i lucrati si pe ei daca doriti sa amanati imbatranirea tenului cat mai mult timp de acum incolo, va propunem cateva exercitii simple pe care sa le faceti cu religiozitate in fiecare zi.

Sunt suficiente nu mai mult de zece minute zilnic pentru a avea o fata tonica si in numai cateva luni. Dar pentru rezultate durabile, formati-va un obicei pe viata! In trecut am discutat si despre masajul facial.



Cuprins articol:


Exercitiu pentru gat

Stati pe un scaun, cu spatele drept si ridicati privirea spre tavan, inchideti si deschideti gura, apoi reveniti la pozitia initiala usor, pentru a nu ameti. Faceti cel putin 10-15 repetari. Veti simti la fiecare miscare cum se intind muschii.


Faceti bezele!

Tuguiti buzele ca si cand ati trimite un sarut in eter, dar nu intr-atat de mult incat sa se faca ridurile de expresie la nivelul buzelor. Buzele vor trebui sa ramana usor intredeschise. Reveniti la pozitia initiala si repetati cel putin de 20 ori.


Exercitiu pentru stimularea circulatiei

Ridicati si coborati sprancenele, dar fara sa le apropiati, pentru a nu face riduri de expresie. Puteti ridica sprancenele cu ajutorul degetelor si tineti-le pentru 30 de secunde asa, apoi eliberati-le si repetati de cinci ori. Puteti combina exercitiul cu masajul fruntii care se executa foarte usor: cu doua degete se executa miscari circulare dintr-o parte in alta a fruntii. Stimuleaza circulatia si relaxeaza zona.


Exercitiu pentru muschii obrajilor

Pentru muschii obrajilor va sugeram un exercitiu care poate parea foarte caraghios, dar este foarte eficient. Deschideti gura ca si cand ati spune „o”, trageti buzele in interior. Apoi incercati sa zambiti. Puteti combina aceasta postura cu masajul in jurul ochilor: cu doua degete de la ambele maini, faceti un masaj circular in jurul ochilor, de jos in sus. Repetati de circa cinci ori apoi relaxati fata. Exercitiul va tonifia atat pometii, cat si zona de sub ochi, predispusa la cearcane si pungi.


Exercitiu contra barbiei duble

Deschideti gura si trageti buzele peste dinti, apoi inchideti si deschideti gura de zece-cincisprezece ori. Veti simti cum lucreaza muschii barbiei, prevenind instalarea barbiei duble.

Pentru ca exercitiile faciale sa aiba cu adevarat efect, trebuie repetate zilnic, minim cinci repetari fiecare. Ideal ar fi de mai multe ori pe zi.

Foto: www.agentiadepresamondena.com



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa