Ce este terapia cu ozon?

 
Ce este terapia cu ozon?
Ce este terapia cu ozon? Detoxifierea prin ozonoterapie este una dintre cele mai noi metode de a ajuta organismul uman sa revina la starea de sanatate care ii permite sa functioneze in parametri normali.

Multi pacienti cred ca daca rezultatele analizelor de sange sunt in limite normale sau nu au nicio durere, sunt sanatosi.

In realitate, nu trebuie sa ne uitam individual la aceste rezultate. Conteaza la fel de mult modul in care ele se coreleaza, felul in care cresc sau scad in interiorul intervalului de normalitate.

Durerea este rareori primul semn al unei afectiuni. Ar trebui, ca pe baza unei analize a modului de viata pe care il adopta fiecare (alimentatie, exercitii fizice, profesie, regimul de odihna), sa putem intui singuri daca avem nevoie de ajutorul unui medic pentru a determina in ce stare se afla corpul nostru, inainte sa apara semnele unei degradari ireversibile.


Eliminarea toxinelor din organism...

Ca metoda naturala de eliminare a toxinelor din corp, sauna este cunoscuta inca din antichitate.

Sauna cu ozon aduce insa cateva elemente suplimentare ca avantaje absolute pentru pacient. O cura de detoxifiere are 12 sedinte de sauna. Pe parcursul lor, se va modifica atat raportul ozon/oxigen din atmosfera protectoare care inconjoara corpul in capsula speciala a saunei, dar si procentul de umiditate si temperatura totala. Astfel, in functie de rezistenta fiecarei persoane la caldura, se poate face sauna la temperaturi mai joase sau mai inalte.

Monitorizarea permanenta a pulsului, precum si aportul continuu de oxigen la nivelul nasului, sunt garantii ca pacientul va avea o sedinta de detoxifiere desfasurata in siguranta.


Ce este terapia cu ozon si cum se desfasoara procedura?

In interiorul saunei se afla doar corpul pacientului, de la gat in jos. La nivelul pielii, sub actiunea razelor ultraviolete emise de un dispozitiv special si cu ajutorul apei sub forma de vapori, ozonul se descompune si trece de bariera tegumentara, formand mesageri secundari.

Daca pe partea externa, a pielii, ozonul are efect antibiotic si antimicotic, mesagerii secundari activeaza un mecanism celular care regleaza sistemul de antioxidanti din organism.


Exista contraindicatii pentru terapia cu ozon?

Sauna cu ozon poate fi folosita pentru detoxifiere si in combinatie cu autohemoterapia majora sau cu insuflatiile rectale. Concentratia de ozon folosita ori modalitatea de combinare a metodelor optime pot fi determinate doar de un medic specializat in ozonoterapie, in urma unei consultatii.

Contraindicatiile absolute in ozonoterapie sunt: hipertiroidismul, favismul si hipertensiunea arteriala in puseu.

Dr. Razvan Vintilescu, medic specialist medicina generala - ozonoterapie. Foto: www.danasota.com


Cititi si:

Terapia cu sulf
Terapia cu tuica
Terapia prin iubire
Terapia cu apa Kneipp
Terapia cu oua de prepelita
Ce este si in ce consta terapia Gerson?



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa