Tratamente specifice pentru anumite perioade din an

 
Tratamente specifice pentru anumite perioade din an
Pe langa farduri si ingrijirea zilnica, tratamentele specifice pentru anumite perioade din an sunt esentiale daca vreti sa va pastrati trupul ferm, tenul fin si pielea catifelata. Iata cum arata calendarul frumusetii voastre!


Tratamente specifice lunii ianuarie...

Este luna in care trebuie sa puneti accentul pe hidratarea profunda a corpului. Baile calde, frigul si hainele groase accentueaza deshidratarea. Cel mai simplu este sa incepeti acest tratament chiar din timpul baii. Laptele de corp sub dus poate hidrata usor si profund pielea in cateva minute, fara sa va lase senzatia de gras. Daca nu aveti o astfel de varianta, va recomandam untul de corp, cu o formula mult mai bogata decat laptele obisnuit, pe care sa il aplicati imediat dupa dus, cand porii sunt deschisi si hidratarea se face profund. Un alt truc de hidratare este sa adaugati cateva picaturi de ulei in apa baii. Pielea va absorbi odata cu apa particulele hranitoare de ulei.


Tratamente specifice lunii februarie...

Exfolierea este punctul forte. Chiar daca inca este frig, cu cateva sesiuni de exfoliere, pielea capata catifelare si luminozitate. Aplicati astfel de tratamente tenului si corpului o data sau de doua ori pe saptamana, dupa care aplicati masti hranitoare si creme de corp hidratante.


Tratamente specifice lunii martie...

Hranirea tenului este esentiala la inceput de primavara. Frigul s-a domolit si soarele este din ce in ce mai prezent, iar tenul are nevoie de o mana de ajutor pentru a se revitaliza. Un ser hidratant sau anti-aging si mastile sunt extrem de utile. Daca serul trebuie aplicat in fiecare zi inaintea cremei de zi, mastile pot fi tratamente intensive de intinerire cand sunt aplicate zilnic, timp de o saptamana.


Tratamente specifice lunii aprilie...

In aceasta luna, este bine sa incepeti deja lupta cu celulita daca vreti sa aveti rezultate pana in vara. Dieta este unul dintre puncte esentiale, dar si masajul si cremele anticelulitice isi au rolul lor. Pentru rezultate promitatoare, trebuie sa va apucati de treaba serios, sa incepeti aplicarea cremelor de doua ori pe zi, dimineata si seara, de preferat cu ajutorul unui dispozitiv care sa framante bine pielea, stimuland circulatia si topirea grasimii.


Tratamente specifice lunii mai...

Este timpul pentru o hidratare suplimentara ca sa pregatiti pielea pentru soare. Bine hidratata, ea se va bronza frumos, isi va mentine culoarea si isi va pastra sanatatea. Aplicati de doua ori pe zi o lotiune hidratanta pe tot corpul. In scurt timp, veti vedea cum pielea devine mai tonica si stralucitoare, numai buna de scos in lume si expusa la soare dupa pofta inimii. Dar, pentru ca vine vremea sandalelor, trebuie sa va ocupati si de aspectul talpilor. O exfoliere buna, la 2-3 zile si un masaj zilnic cu creme hidratante va vor aduce in scurt timp cele mai fine picioare.


Tratamente specifice lunii iunie...

Deja soarele va imbie la plaja, iar bronzul este un deziderat usor de atins. Asigurati-va ca nuanta aramie este obtinuta in conditii sanatoase pentru piele. Cremele de protectie solara nu au cum sa va lipseasca nici de la plaja, nici cand stati mult in aer liber si trebuie aplicate cu regularitate la interval de doua ore daca nu faceti baie. Dupa intoarcerea de la plaja, este bine sa ii dati pielii o alta portie de hidratare, aplicand lotiuni aftersun care o calmeaza si fixeaza bronzul. Nu uitati nici de epilare! Aparatele electrice de epilat si ceara sunt cele mai bune metode sa va pastrati pielea catifelata cat mai multa vreme.


Tratamente specifice lunii iulie...

Sub soarele arzator, este tot mai greu sa va pastrati parul matasos si sanatos. Acum, protectia parului este prioritara. Uleiul pentru hidratare nu trebuie sa lipseasca din parul vostru in nicio zi, dar aplicat intr-o cantitate extrem de mica pentru a nu incarca firul de par, ci doar ca sa il protejeze. Alegeti pentru acest anotimp sampoane cu uleiuri hranitoare, purtati palarii si sepci in zilele toride si evitati folosirea produselor de coafat pe baza de alcool!


Tratamente specifice lunii august...

Puneti accentul pe ingrijirea gatului si decolteului. Sunt zone sensibile si au un risc crescut de imbatranire prematura. Amintiti-va de aceste zone de fiecare data cat va masati tenul cu crema. Aplicati inca doua picaturi si pe ele si masati-le 1-2 minute. Aveti mare grija sa folositi zilnic creme cu SPF peste 20 pentru fata, gat si decolteu, pentru a preveni aparitia ridurilor si a petelor.


Tratamente specifice lunii septembrie...

Este vremea reparatiilor. Caldura si vantul deshidrateaza pielea si parul, mai ales daca nu sunteti foarte atenti cu ingrijirea in zilele fierbinti. Mastile hidratante pentru fata cu aloe vera si cele din pulpa de pepene aduc tenului apa de care are nevoie, dar si substante care ii redau pielii tonusul. Si pentru par aveti nevoie de masti la fel de hranitoare. Cele din ou si ulei vor completa actiunea samponului si balsamului, daca sunt aplicate saptamanal. In scurt timp, aspectul va deveni mult imbunatatit.


Tratamente specifice lunii octombrie...

Este luna de lupta impotriva cancerului de san. Cel mai frumos cadou acordat feminitatii noastre sunt ingrijirea si grija pentru sanatate. Faceti-va un control la san si masati zilnic sanii cu o crema hidratanta fluida (sau una speciala pentru fermitatea bustului) pentru a le pastra tonusul si catifelarea. In plus, automasajul va va ajuta sa depistati mai repede orice modificare suspecta aparuta la nivelul tesutului.


Tratamente specifice lunii noiembrie...

Este timpul pentru o schimbare in trusa voastra de ingrijire. Cremele hidratante vor fi inlocuite cu cele onctuoase, gelurile de hidratare - cu uleiuri pentru fata, iar sapunul - cu lapte de corp.


Tratamente specifice lunii decembrie...

Tenul, buzele si mainile sunt cele mai vulnerabile in aceasta luna. Daca pentru ten puteti folosi creme grase care sa protejeze pielea de asprimea vremii, buzele au nevoie de ingrijirea intensiva a unui balsam protector si cremos. Mainile, chiar daca sunt protejate de manusi, tot vor suferi deshidratari pasagere. Uleiul, tratamentul cu parafina ori un simplu masaj cu o crema grasa pot fi solutii rapide pentru limitarea suferintei mainilor.

In orice luna a anului, crema de zi trebuie sa contina factor de protectie solara peste 15 pentru ca tenul sa isi pastreze mai mult timp prospetimea.

Foto: sanatate.bzi.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa