Usturoiul distruge 60 de specii de ciuperci si peste 20 de tipuri de bacterii

 
Usturoiul poate ucide 60 de specii de ciuperci si peste 20 de tipuri de bacterii; usturoiul scade colesterolul; usturoiul intareste oasele; usturoiul reduce tensiunea arteriala; usturoiul trateaza inflamatiile si fluidifica sangele...
Puternic antibiotic natural, usturoiul stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta sa lupte mai eficient cu bacteriile si virusurile. Chiar daca dupa ce mananci usturoi nu te poti lauda cu o respiratie tocmai proaspata, acesta nu-i un motiv sa eviti minunatul condiment-medicament.


Usturoiul este un medicament la indemana...

Aproape ca nu exista afectiune, usoara sau grava, asupra careia sa nu actioneze benefic. Studiile au dovedit ca usturoiul poate ucide 60 de specii de ciuperci si peste 20 de tipuri de bacterii, printre care si stafilococul auriu si pneumococul. Puterea antimicrobiana, antivirala si antifungica a usturoiului se datoreaza alicinei.






Mai mult decat atat, usturoiul e bogat in vitaminele B1, B6, C, potasiu, seleniu, siliciu, sulf si contine peste 12 antioxidanti si nu mai putin de 30 de substante cu actiune anticancerigena. Efectele lui benefice asupra organismului nostru sunt nenumarate: scade colesterolul, intareste oasele, reduce tensiunea arteriala, trateaza inflamatiile, fluidifica sangele, reducand astfel riscul unui accident cardiac, previne cancerul.


Cura cu usturoi...

Ca sa-ti fortifici organismul, sa-ti intaresti imunitatea si sa tii departe de tine tusea, durerile de gat, guturaiul, gripa si alte viroze de sezon, in perioada noiembrie-februarie mananca zilnic cel putin un catel de usturoi crud, pentru ca principiile lui active sa ramana intacte.

In paralel poti bea si ceai de usturoi. Cum se face ceaiul de usturoi? Peste un catel de usturoi curatat si taiat marunt toarna 200 ml apa, acopera vasul si lasa sa infuzeze 3-5 minute. Strecoara si adauga suc de lamaie si miere dupa gust. Bea 1-3 cani pe zi, timp de 2-3 luni.


Bine de stiut...

• Inainte cu 10 minute sa-l mananci, taie sau zdrobeste usturoiul ca sa-si elibereze compusii binefacatori, iar pentru a favoriza asimilarea lui de catre organism, adauga-i putin ulei de masline.

• Caldura distruge compusii de sulf, deci pune usturoiul in mancare cand mai sunt doar 10-15 minute ca sa fie gata.

• Clorofila suprima mirosul usturoiului: rontaie cateva fire de patrunjel sau doua frunze de menta imediat dupa masa.

• Tot ca sa eviti mirosul, poti lua capsule cu usturoi. Alege insa un preparat de calitate, ca sa fii sigur ca inghiti un comprimat care contine atata alicina cat specifica producatorul.

• Ca sa tratezi o infectie, mananca 4-6 catei de usturoi.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 10 (116).











Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa