Alina abcesul dentar!

 
Alina abcesul dentar!
Sursa foto: www.dentalclinica.ro
Este extrem de neplacut sa te doara un dinte, mai ales daca se inflameaza gingia. Nu intra in panica daca ti se intampla acest necaz, fiindca exista remedii!

Ajungi sa faci abces dentar daca ai lasat o carie netratata sau suferi de vreo afectiune a gingiei. Cand apare infectia bacteriana, dintele afectat acumuleaza puroi in interiorul tesuturilor din jurul lui. Cu siguranta, durerile si gingia umflata te vor trimite repede la dentist. Pana atunci, ai putea sa incerci sa-ti alini suferinta folosind cateva remedii naturiste.


Cuprins articol
  1. Comprese reci
  2. Ulei esential de cuisoare
  3. 3 infuzii de ajutor
  4. Autor
  5. Bibliografie


Comprese reci

Cand ai fata umflata din cauza abcesului dentar, iar durerea nu se lasa dusa, pune comprese cu gheata pe obraz. Orice s-ar intampla, evita caldura, fiindca nu face decat sa-ti sporeasca suferinta!


Ulei esential de cuisoare

Aplicat pe zona afectata (pune pe un tifon curat cateva picaturi diluate cu ulei de masline), ajuta la calmarea durerii si are efect dezinfectant.


3 infuzii de ajutor

  1. Infuzie din amestec de plante. Amesteca o lingura cu urzica, trei linguri cu macese, o lingura cu nalba si una cu echinaceea. Pune-le in 250 ml de apa clocotita. Lasa-le sa infuzeze 15 minute, iar dupa ce s-a racit, bea doua cani cu infuzie (zilnic, intre mese).
  2. Infuzie de cicoare. Cand simti ca durerea de dinti nu-ti da pace, prepara un ceai de cicoare. La 500 ml de apa clocotita, pune doua lingurite cu planta si lasa zece minute la infuzat. Bea doua cani pe zi, de preferat intre mese.
  3. Infuzie de musetel. Ca sa treci mai usor peste disconfortul creat de abcesul dentar, prepara o infuzie de musetel. Pune trei linguri cu planta la o cana de apa fiarta si las-o acoperita 30 de minute. Cand se raceste, foloseste-o ca sa faci gargara sau ca sa-ti pui comprese pe obraz.

Autor

Nouria Nouri.


Bibliografie

Sanatatea de azi, nr. 2 (72), februarie 2014.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa