De ce imbatranesc mainile? Alege o crema pentru maini fine!

 
De ce imbatranesc mainile? Alege o crema pentru maini fine!
Si mainile imbatranesc odata cu noi, ba chiar intr-un ritm mult mai alert, fiind supuse multor provocari pe parcursul fiecarei zile. Fantana tineretii inca nu s-a descoperit, dar avem la indemana multe moduri in care putem preveni si trata imbatranirea mainilor. Totul este sa constientizam gesturile care duc la uscarea, ridarea si patarea lor si sa le evitam sau sa le contracaram la timp.


Acorda-le atentie!
Asa cum ne ingrijim tenul, asa trebuie sa ne ocupam de mainile noastre. Aplicarea cremelor nu trebuie facuta doar cand ne simtim mainile uscate si aspre, ci zi de zi, de mai multe ori. Pare complicat, insa odata ce-ti va intra in obicei acest gest, vei vedea ca e usor sa-ti ingrijesti mainile cu mai multa sarguinta. E de preferat ca dupa fiecare spalare pe maini sa aplici putina crema. Daca nu poti de fiecare data, macar de 2-3 ori pe zi.






Supletea se mentine prin alimentatie...
Mananca cele mai bune alimente pentru piele si ii vei aduce substante valoroase anti-imbatranire. Cel mai simplu tratament este sa consumi proteine (peste, galbenus, nuci). Acestea aduc pielii colagen si elastina, prin urmare pielea va fi mai ferma si mai fina.


Protejeaza-le de soare!
Petele maro ce apar pe maini sunt cauzate de soare, pentru ca mainile sunt expuse la soare mai mult decat restul corpului si din acest motiv, odata cu varsta, melanina se secreta intr-o cantitate mai mare si neuniform, devenind vizibile pete. Vestea buna de la dermatologi este ca se pot preveni aplicand creme de protectie solara pentru fata si pe maini, pe timpul verii sau in zilele insorite de primavara sau toamna, in plus, razele UV descompun colagenul si imbatranesc pielea - iata inca un motiv sa folosesti factor de protectie solara. Factorul de protectie ideal este peste 30, iar crema trebuie sa contina filtre UVA si UVB.

Exista si modalitati de tratare: cremele cu vitamina C, retinoizi sau hidrochinona, dar si maceratul de ceapa (taiata felii si macerata 10 zile in otet). Poti face si o programare la medicul dermatolog, pentru un tratament cu laser sau un peeling chimic.


Tratamente intensive...
Cand imbatranim, pierdem in greutate, iar grasimea pierduta la nivelul mainilor lasa in urma o piele subtire si uscata. Specialistii ne recomanda tratamente cu parafina o data pe luna in timpul iernii si bai caldute de ulei (cat suporta pielea) pentru catifelarea pielii.


Sterge ridurile!
Cand vezi ca pielea de pe maini deja incepe sa se increteasca, nu mai astepta! Incepe de urgenta tratamentul antirid. Exista multe creme pentru maini cu formule bogate in colagen si acid hialuronic, dar poti folosi la fel de bine crema pentru fata, ba chiar si serul pentru o hidratare mai intensa si mai profunda. Foloseste aceleasi produse de ingrijirea fetei si pe maini, dimineata si seara si vei vedea ca aspectul lor se va imbunatati.






Manusile sunt de baza...
Atunci cand cureti casa folosind diverse substante degresante, e musai sa porti manusi de menaj, care sa impiedice aceste substante sa usuce pielea. Chiar daca purtarea lor este incomoda, afla ca este un mod sigur sa pastrezi tineretea mainilor si in timp te vei obisnui. Mai mult - si manichiura se va pastra astfel mai multe zile.


Exercitii pentru suplete...
Sportul ne mentine tineri. E valabil si in cazul mainilor. Gimnastica mentine articulatiile sanatoase si pielea tonica. Iata cateva miscari care te vor ajuta:
• descrie forma literei opt cu incheieturile mainilor;
• strange in maini, pentru cateva secunde, o minge de cauciuc sau de tenis. Repeta alternativ cu ambele maini pentru 2-3 minute;
• strange pe rand fiecare deget si apoi deschide-le pe toate;
• indoaie degetele spre palma si strange, apoi relaxeaza si repeta de cateva ori;
• fa exercitii ca si cand ai canta la pian, pentru cel putin un minut.


Maseaza-ti mainile!
Profita de momentul in care iti aplici crema seara si fa-ti un masaj care sa stimuleze circulatia si sa hraneasca pielea. Maseaza fiecare mana in jur de trei minute. Incepe din varful degetelor spre coate si mana dreapta. Insista pe fiecare deget, apoi pe mana si, la sfarsit, pe incheietura.


Recomandarile noastre

Crema de maini cu galbenele si fosfolipide


Crema de maini Jasmine 100 ml Herbagen


Crema nutritiva de maini 50 ml Apidava


Crema de maini Sanzaiana 40 ml Prisaca


Foto: www.ele.ro






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa