Ceaiuri pentru vindecarea hemoroizilor

 
Ceaiuri pentru vindecarea hemoroizilor

Ceaiuri pentru vindecarea hemoroizilor - UTILIZARE INTERNA

  • Nalba de padure (flori): 50 g; coada-soricelului (partea aeriana): 100 g; maghiran (frunze): 50 g; iarba-neagra (flori): 50 g. Infuzie din patru linguri de amestec puse la un litru de apa clocotinda; se lasa sa traga un sfert de ora. Se strecoara si se bea, zilnic, tot ceaiul.
  • 2 capsule de vita-de-vie. Se iau inainte de masa de pranz si cea de seara.
  • Coada-soricelului (flori): 60 g; crusin (coaja): 30 g; fenicul (seminte): 10 g. Infuzie din doua linguri de amestec puse la 500 ml apa clocotinda; se lasa sa traga inca zece minute. Se strecoara si se bea intreaga cantitate in decursul unei zile.
  • Decoct pentru vindecarea hemoroizilor din radacina de cerentel. Decoct din doua lingurite de radacini bine maruntite, puse la o cana de apa; se lasa sa fiarba zece minute si apoi sa se raceasca. Se strecoara si se bea, pe stomacul gol, indulcit cu zaharina sau nu.
  • Crusin (coaja): laxativ; coada-soricelului (flori): calmant, antiseptic, hemostatic. Decoct din doua lingurite din acest amestec puse la o cana de apa; se lasa sa fiarba zece minute. Se strecoara si se beau doua cani: una dimineata, pe stomacul gol, alta seara, la culcare.
  • Coada-soricelului (flori): 20 g; musetel (flori): 10 g; nuc (frunze): 10 g; sunatoare (planta fara radacina): 10 g; papadie (planta fara radacina): 10 g; crusin (coaja): 20 g; urzica (frunze): 20 g. Infuzie din o lingura de amestec pusa la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga inca cinci minute. Se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.

Ceaiuri pentru vindecarea hemoroizilor - UTILIZARE EXTERNA

  • Musetel (flori). Infuzie din trei linguri de flori puse la 200 ml apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se pun cataplasme sau se fac bai locale.
  • Coada-soricelului (flori). Infuzie din doua linguri de flori puse la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se pun comprese locale.
  • Nalba (frunze). Infuzie din doua lingurite de frunze puse la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se fac clisme cu ceaiul cald.
  • Infuzie pentru vindecarea hemoroizilor din frunze de mur. Infuzie din doua lingurite de frunze maruntite puse la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga zece minute. Se strecoara si se pun cataplasme locale.
  • Tataneasa (radacina). Decoct din patru-cinci linguri de radacini tocate, puse la o cana de apa clocotinda; se fierbe zece minute. Se strecoara si se pun cataplasme sau se fac bai locale. Este cicatrizant si decongestiv.
  • Salcie (coaja). Decoct din 40 g coaja bine maruntita, puse la un litru de apa; se fierbe zece minute. Se strecoara si se pun cataplasme sau se fac bai locale. Are proprietati hemostatice.
  • Stejar (coaja). Decoct din 20-30 g coji bine maruntite, puse la un litru de apa; se fierbe zece minute. Se strecoara si se fac bai locale. Are proprietati puternic astringente.
  • Plop (muguri). Infuzie din 15-20 g muguri puse la un litru de apa clocotinda; se lasa sa traga un sfert de ora. Se strecoara si se fac bai locale. Este calmant, antiseptic si cicatrizant.
  • Unguent pentru vindecarea hemoroizilor din muguri de plop. Unguent din 20 g muguri zdrobiti care se umecteaza cu 5 ml alcool si se lasa 24 de ore la macerat intr-un vas inchis. Se adauga apoi 100 g untura de porc si 5 g ceara de albine; compozitia se tine trei ore la bain-marie. Se filtreaza si se freaca totul bine pana se obtine un unguent omogen.
  • Ulei pentru vindecarea hemoroizilor din muguri de plop. Ulei din 20 g muguri zdrobiti care se umecteaza cu 5 ml alcool si se lasa 24 de ore la macerat intr-un vas inchis. Se adauga apoi 100 ml ulei si compozitia se tine trei ore la bain-marie. Se filtreaza si se amesteca bine.
  • Stejar (coaja): 20 g; tataneasa (radacina): 20 g; musetel (flori): 20 g; arnica (flori): 20 g; pelin (planta intreaga, fara radacina): 10 g; sovarv (planta intreaga, fara radacina): 10 g. Din acest amestec se iau doua linguri care se umecteaza cu patru linguri de alcool si se lasa intr-un vas acoperit opt-zece ore. Se infuzeaza apoi cu 100 ml apa. Se filtreaza. Se fac badijonari seara, iar peste noapte se aplica unguentul pe baza de muguri de plop. Tratamentul se recomanda si pentru fisuri anale.
Foto: trateazafisurileanale.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa