Masuri in caz de hipertensiune

 
Informatii medicale despre masurile in caz de hipertensiune

Desi este o boala care, tratata necorespunzator, duce uneori la deces, medicii spun ca ea poate fi vindecata fara nicio zi de terapie medicamentoasa daca este depistata din timp.

Astfel, odata depistata boala, medicul va recomanda schimbarea stilului de viata. Se adopta o dieta bogata in proteine, grasimi bune, fructe si legume. De asemenea, in cazul fumatorilor, se recomanda renuntarea la acest viciu; la fel, in cazul persoanelor care beau alcool in exces. Medicii avertizeaza ca fumatorii cu hipertensiune prezinta un risc de patru ori mai mare de a suferi un accident vascular. Scaderea aportului de sare din alimentatie, evitarea stresului si tinerea diabetului sub control sunt alte masuri care normalizeaza tensiunea arteriala.


La plimbare

Un alt pas esential in scaderea valorilor tensiunii consta in respectarea unui program strict de sport. Pentru ca inima este deja afectata, nu se impune un orar extenuant, deoarece exista riscul ca tensiunea sa creasca. In aceasta situatie, este suficient sa mergem zilnic cel putin 30 de minute pe jos. Urcatul scarilor este, de asemenea, un excelent exercitiu cardio.

In plus, se recomanda informarea medicului in legatura cu toate medicamentele administrate, mai ales ca exista anumite tratamente care influenteaza valorile tensiunii arteriale. De asemenea, respectarea indicatiilor medicului si controalele regulate sunt absolut necesare pentru a tine sub control tensiunea arteriala in aceste situatii. De regula, aceste masuri pot fi aplicate in cazul persoanelor care se confrunta cu o forma usoara a bolii, mai exact atunci cand sunt inregistrate valori de 140-159/90-99 mmHg, dar numai la recomandarea si sub stricta supraveghere a medicului acestuia.

Sanatatea de azi; foto: axialexchange.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa