Cum sa-ti mentii greutatea dupa ce ai slabit

 
Cum sa-ti mentii greutatea dupa ce ai slabit
Felicitari! Ai reusit sa slabesti! Te intorci la vechile obiceiuri? Nimic mai gresit! Astazi iti prezint o metoda simpla de a-ti mentine greutatea fara a te priva de alimentele care iti plac: mananca orice dar nu oricum, nu oricand si nu in orice cantitate. Si nu uita ca secretul mentinerii greutatii este organizarea!

  • Mananca trei mese principale pe zi la intervale regulate si vei vedea ca nu iti va mai fi foame tot timpul, iar metabolismul tau va avea un ritm mai accelerat. Gaseste numarul optim de mese si gustari pentru mentinerea senzatiei de satietate, a energiei si claritatii mentale, pe parcursul intregii zile. Fa o impartire corecta a caloriilor si nutrientilor pe mese. Mananca alimentele cu multe calorii in prima parte a zilei si lasa-le pentru cina pe cele mai usoare.
  • Imparte corect mesele. Daca te trezesti foarte de dimineata (in intervalul orar 05.00 si 06.00), poti sa iti imparti micul dejun in doua mese mai mici si sa consumi prima masa in intervalul 5.00-6.00, iar pe cea de-a doua in intervalul orar 9.00-10.00.
  • Pranzul sa fie compus din doua feluri de mancare. Pastreaza desertul pentru gustarea de dupa-amiaza, pe care o poti lua intre orele 16.00-17.00. Cina ar fi bine sa fie luata in intervalul 19.00-20.00 sau cu cel putin trei ore inainte sa te pregatesti de somn.
  • Nu uita sa te hidratezi! Organismul tau are nevoie de apa pentru a functiona corespunzator si a nu se imbolnavi. Apa chiar te ajuta sa slabesti pentru ca iti prelungeste senzatia de satietate, in plus, te ajuta sa elimini toxinele si lupta cu oboseala.
  • Miscarea este importanta, iar recomandarea mea este sa arzi cel putin 200 de calorii pe zi prin miscare. Poti sa arzi cele 200 de calorii doar prin mers, aceasta inseamna sa faci cel putin 5000 de pasi pe zi. Ca sa masori numarul de pasi, ia-ti un pedometru (vezi pret!) sau instaleaza-ti o aplicatie pe telefon.
  • Pentru a ajunge la greutatea ideala dar si sa te mentii este o provocare imensa, dar nu imposibila. Evita calea batatorita si ineficienta a dietelor drastice, de infometare, nu te va duce decat la o greutate si mai mare! Respecta principiile pe care ti le-am explicat mai sus, este calea care te va duce catre silueta dorita si te va ajuta sa-ti pastrezi supletea pentru mult timp in viata.
Expert: dr. Laura Ene. Foto: www.cutiutacuretete.ro.






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa