Ce produse de ingrijire si frumusete se tin la frigider?

 
Ce produse de ingrijire si frumusete se tin la frigider?
Unele produse de ingrijire si frumusete se pastreaza mult mai bine la temperaturi scazute decat la temperatura camerei. In frigider temperatura este stabila, astfel incat consistenta produselor nu are de suferit.

Ceara, uleiul, apa din compozitie se pot separa daca produsul este expus la caldura sau umiditate.

Unele preparate topice au indicatia de a fi tinute la frigider, dar puteti prelungi si valabilitatea altor produse daca le tineti la racoare. Este vorba despre produsele naturale (cele organice, naturale, fara conservanti).

Parfumul se pastreaza mult mai bine la frigider decat afara, la caldura, prevenindu-se oxidarea. Crema de ochi este mai eficienta rece deoarece contracta vasele de sange si reduce cearcanele si pleoapele umflate.

Mastile faciale hidratante, calmante si emoliente trebuie tinute la frigider. Produsele cu ingrediente active (retinol, vitamina C, peptide, hidrochinona) este bine sa fie tinute la rece pentru a proteja puritatea ingredientelor.

Produsele cu aplicator de metal sunt mai eficiente reci. Rujul si balsamul de buze isi pastreaza consistenta daca stau la frigider. Eyeliner-ul va fi mai intens daca il tineti zece minute la frigider.

Foto: www.unica.ro


 

EQIDIGEST – ajuta digestia intr-un mod natural

 
EQIDIGEST – ajuta digestia intr-un mod natural
Un digestiv care sa echilibreze lucrurile reprezinta o excelenta alegere. Cum alegem insa cel mai bun digestiv? Intelegand cum functioneaza si ce caracteristici trebuie sa aiba pentru a ne ajuta cu adevarat pe intregul parcurs al digestiei.

Este bine de stiut ca un bun digestiv nu actioneaza doar la nivelul stomacului, ci si in colon. Asadar, avem nevoie de enzime digestive, prebiotice, probiotice si de un invelis capabil sa reziste „atacului” acidului gastric.

Eqidigest a fost creat astfel incat sa respecte toate aceste principii. Eficienta sa este asigurata de sase ingrediente naturale active: pancreatina, papaina si amilaza sunt enzimele digestive care actioneaza la nivelul stomacului, dublul invelis enteric garanteaza o actiune eficienta la nivelul colonului, iar probioticele, prebioticele si acidul lactic ajuta la refacerea florei intestinale si la mentinerea echilibrului si sanatatii intestinale.

Se recomanda administrarea unui comprimat masticabil in timpul mesei sau dupa. Eqidigest nu contine zahar, indulcitori, coloranti sau conservanti. Ambalajul a fost conceput in asa fel incat sa fie usor de transportat, de strecurat in buzunar sau intr-o poseta oricat de mica. Acest produs este un supliment alimentar.


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!

Foto: www.eqigeno.com


 

Oase si articulatii sanatoase

 
Oase si articulatii sanatose
Stiti cat de importanta este sanatatea articulatiilor si musculaturii noastre? Miscarea este esentiala pentru viata noastra de zi cu zi si ne permite sa derulam activitatile obisnuite, de la cele casnice sau de la locul de munca, pana la cele recreative (plimbari, sport).

Durerea este un semnal de alarma. Ea apare uneori ca un semn al unor probleme de sanatate.

Unele dintre cele mai des intalnite dureri sunt cele ale spatelui si sunt specifice populatiei active: persoane care depun efort fizic, care petrec ore in sir pe scaun, la birou sau la volan, indiferent ca sunt femei sau barbati.

Acest articol va va ajuta sa intelegeti usor ce tip de exercitii puteti include in programul vostru pentru a va imbunatati coordonarea, agilitatea si rezistenta.

SOLUTII DE TRATARE A DURERII...

Comprimate cu administrare orala (dureri usoare):
  • Medicamente antiinflamatoare, precum diclofenac, acid acetilsalicilic, ibuprofen.
  • Medicamente analgezice, precum cele care contin paracetamol.
Plasturi si gel cu administrare cutanata:

Tratamentele topice cu geluri, creme, uleiuri, plasturi sau spray-uri, se aplica pe zona dureroasa si actioneaza direct la locul dureros, precum si in profunzime. Aceste forme farmaceutice au in compozitie substante antiinflamatoare (precum diclofenac, ibuprofen, ketoprofen) si anestezice locale (precum lidocaina).

Atentie: puteti aplica o fasa elastica ca sa va protejeze tesutul afectat.

CONTROL...
  • Chiar daca pare greu la inceput, incercati un numar de jonglerie. Aveti trei mingi de mici dimensiuni - mingile 1 si 2 stau in mana dreapta, iar mingea 3 in stanga. Aruncati mingea 1 in sus spre dreapta si cand se opreste din urcare aruncati mingea 3 spre dreapta. Prindeti mingea 1 cu stanga. In acest moment, mingea 3 va intra in cadere. Aruncati din dreapta mingea 2 si prindeti mingea 3. Repetati exercitiul.
  • Asezati pe podea un prosop rulat. Urcati-va, in picioare, cu intreaga greutate pe prosopul rulat si mentineti-va echilibrul, ajutati de maini. Ridicati un picior si tineti-l ridicat cateva secunde si puneti-l inapoi pe prosop. Repetati si cu celalalt picior.
  • Stati sprijiniti pe cap langa un perete si sustineti-va greutatea si echilibrul cu ajutorul mainilor, cu palmele pe podea. Intindeti picioarele in sus, sprijinindu-le de perete, in aceasta pozitie, respirati constant si regulat.

MOBILITATE...
  • Sprijiniti-va cu mainile de un perete, in pozitie normala, cu spatele drept. Intindeti un picior inapoi si apleacati-va trunchiul pana cand piciorul intins va forma o linie continua cu spatele. Reveniti in pozitia initiala, relaxati-va si repetati miscarea.
  • Asezati-va pe sezut cu picioarele intinse in fata. Aplecati-va usor, cu mainile intinse in fata, pana cand va puteti atinge degetele de la picioare cu mainile. Ramaneti in aceasta pozitie pentru cateva secunde. Ridicati-va apoi trunchiul si repetati miscarea.
  • Asezati-va pe spate cu mainile intinse pe langa corp, lipite de podea. Strangeti-va picioarele la piept, cu genunchii indoiti. Mainile raman pe podea. Ridicati-va usor bazinul si apropiati-va genunchii de piept. Ramaneti o vreme in aceasta pozitie, dupa care intindeti-va la loc si relaxati-va.

REZISTENTA...
  • De fiecare data cand aveti ocazia, fie la piscina sau la mare, incercati sa alergati in apa. Luati o pozitie naturala pentru alergare (va puteti inclina usor din trunchi inainte) si incercati sa alergati, chiar daca apa va opune rezistenta. Asigurati-va ca nivelul apei nu va depasiti pieptul, in cazul in care nu stiti sa inotati, iar apa depaseste nivelul pieptului, va recomandam sa purtati o vesta de siguranta.
  • Inotul este un exercitiu bun pentru imbunatatirea rezistentei fizice. De aceea, in cazul in care nu stiti inca sa inotati, va recomandam sa luati lectii de la un antrenor profesionist, apoi sa includeti inotul in programul vostru.
  • Ciclismul este un sport care va va solicita musculatura, dar si un bun exercitiu pentru respiratie. In cazul in care nu aveti acces la bicicleta, va recomandam exercitii la o bicicleta medicala, folosita in interior.

PUTERE...
  • Stati pe o podea, cu fata in jos si sprijiniti-va pe antebrate, in timp ce va tineti picioarele intinse, atingand podeaua doar cu varfurile. Ridicati pe rand cate un picior. Repetati schimband piciorul.
  • Asezati-va pe podea stand pe partea dreapta, cu mana dreapta indoita sub cap. Indoiti la 90 de grade genunchiul drept, iar mana stanga folositi-o ca punct de sprijin. Ridica usor piciorul stang in aer si apoi lasati-l in jos. Repetati miscarea. Puteti schimba pozitia, lucrand si piciorul drept.
  • Asezati-va intinsi pe spate sprijinind picioarele pe suprafata de sedere a unui scaun. Din aceasta pozitie, ridicati-va trunchiul usor, in timp ce va sustineti capul cu mainile, asezate la nivelul tamplelor.

Foto: commons.wikimedia.org


 

Cand si unde aplic comprese calde sau reci?

 
Cand si unde aplic comprese calde sau reci?
Cand va doare ceva, este mai bine oare sa aplicati o compresa calda sau una rece? Raspunsul nu este chiar atat de simplu. Depinde de tipul durerii. Uneori, este mai eficient sa aplicati rece, alteori - cald.

Dureri de spate, de cap, de muschi, de articulatii, de burta. Compresele calde sau reci alina eficient tot felul de dureri, dar nu puteti alege la intamplare una dintre cele doua solutii, fiindca au efecte total diferite.

Si atunci cum stiti ce este mai bine sa alegeti intr-o anumita situatie? Iata un scurt ghid care va ajuta sa va dati seama daca este cazul sa va indreptati catre congelator ori spre cuptorul cu microunde.


BINEFACERILE CALDURII...

Caldura provoaca dilatarea vaselor de sange (spre deosebire de frig, care contracta vasele sangvine), adica aduce sange mai mult in zona tratata, astfel ca oxigenul si microelementele nutritive ajung mai usor catre celule. In plus, caldura relaxeaza tot corpul si favorizeaza eliminarea toxinelor.


Caldura, sub ce forma?

In comert exista diverse „dispozitive” ce permit aplicarea locala a caldurii, precum aparate de masaj cu infrarosu, perna electrica, termofor, plasturi calzi, comprese cu gel, dar este foarte simplu sa va faceti si acasa o compresa calda, uscata sau umeda: o sticla cu apa fierbinte, un prosop incalzit cu fierul de calcat ori la cuptorul cu microunde, un saculet cu sare incalzita, un prosop imbibat in apa fierbinte.

Cum il incalziti: udati, stoarceti si puneti prosopul intr-o punga cu inchidere zip si incalziti-l in cuptorul cu microunde 30-60 de secunde. Lasati prosopul in punga, inchideti punga si impachetati-o intr-un prosop uscat. Gata compresa! Compresa calda ar trebui sa aiba 40-45°C si se mentine pe locul dureros intre 5 si 30 de minute. Se poate reaplica dupa o pauza de 20 de minute.


Cand si unde aplic caldura?

Compresele calde pot fi aplicate in zona lombara, pe umeri, ceafa, vertebre, abdomen, in caz de dureri musculare sau de articulatii, febra musculara, torticolis (gat intepenit), dureri de burta (spasme, colici, balonare, crampe).

Retineti! Nu folositi comprese calde pe zone inflamate, umflate, inrosite sau lovite, pe rani deschise ori daca suferiti de dermatita, diabet, tromboza, artrita, pusee reumatice, infectii.


Remedii cu caldura:
  • Dureri menstruale. Cand acestea imbraca forma unor crampe este din cauza ca muschii se contracta. Alinati durerea aplicand comprese calde pe zona dureroasa (un saculet cu sare incalzita, perna electrica, prosop incalzit, pernuta cu gel incalzita la microunde etc).
  • Urcior. Aplicand caldura inca de la primele semne de aparitie a urciorului, puteti impiedica dezvoltarea lui completa. Umeziti si incalziti la microunde o compresa din tifon si puneti-o direct pe urcior. Compresa sa fie cat de calda suportati, fara sa va arda. Lasati-o sa actioneze zece minute. Repetati de 3-4 ori pe zi, pana cand urciorul incepe sa se vindece.
  • Dureri de spate. Caldura calmeaza foarte bine durerile de spate si de articulatii. Puneti pe sale (sau pe articulatia dureroasa) un prosop incalzit si leagati-va cu un sal. Cand s-a racit, inlocuiti compresa cu o alta, tot calda.
  • Bronsita. Compresele calde aplicate pe piept calmeaza tusea si inflamatia cailor respiratorii.

BINEFACERILE COMPRESELOR RECI...

Terapia prin frig pentru alinarea durerii sau crioterapia exista din Antichitate, dar abia in anii 70 au inceput medicii sa se intereseze de aceasta metoda. In acest domeniu, japonezii au fost primii care au elaborat metodologia de utilizare a frigului in medicina. Frigul incetineste circulatia sangvina - reduce astfel durerea si inflamatia si impiedica invinetirea tegumentelor si formarea edemelor (umflaturilor).


Frigul, sub ce forma?
Exista comprese cu gel reutilizabile pe care le puteti tine in congelator ca sa aveti mereu la indemana un asemenea remediu pentru un eventual mic accident casnic (arsura, lovitura etc). Daca nu aveti asa ceva, puteti folosi o punga cu legume congelate, cuburi de gheata puse intr-o punga de plastic, o compresa inmuiata in apa rece.

Retineti! Gheata nu se aplica niciodata direct pe piele, ci doar invelita in prealabil intr-un prosop sau o bucata de panza. Compresa se tine maximum 10-15 minute, cu pauza de 30-60 de minute, dupa care se poate reaplica, daca este nevoie.


Cand si unde aplic frigul?
Compresele reci se recomanda in zone inflamate, inrosite, umflate (cum se intampla in luxatie, entorsa, tendinita), in caz de contuzie (acele lovituri care se soldeaza a doua zi cu vanatai), cucui, senzatie de picioare grele si umflate, varice, arsura usoara, insolatie, intepaturi de insecte, migrene.

Compresele reci sunt folosite in primele 48 de ore dupa un traumatism pentru a reduce umflarea locului, inflamatia si pierderea de sange. Ulterior, pot fi folosite comprese calde, pentru decontractarea muschilor si grabirea vindecarii.

Retineti! Nu puneti comprese reci pe leziuni deschise si nici daca aveti articulatiile intepenite sau muschii tensionati!

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015. Foto: cyd.ro


 

Ce este fototipul?

 
Fototip de piele 1, 2, 3
Descoperiti ce fel de fototip aveti pentru a alege corect produsele de protectie solara si a avea un bronz sanatos. Fototipul este capacitatea diferita a pielii de a se bronza sub actiunea razelor ultraviolete. Se foloseste pentru a consilia persoanele privind riscul expunerii la soare.

Cu cat fototipul este mai mic, cu atat mai mare trebuie sa fie gradul de protectie solara. Produsul de protectie solara ales ar trebui sa ofere protectie impotriva UVA (radiatie care produce imbatranirea pielii) si UVB (radiatie care produce arsuri). Dupa expunerea la soare se recomanda folosirea apei termale si a lotiunii calmante, hidratante.

Fototip I: piele foarte alba, care se arde intotdeauna, nu se bronzeaza. Persoane cu parul deschis la culoare, cu multe alunite sau pistrui. Risc de a dezvolta afectiuni induse de expunerea la soare: fotoimbatranire, cancere cutanate, melanoame. Se recomanda produse cu factor de protectie foarte ridicata - SPF 50+ tot timpul anului.

Fototip II: piele alba, cu pistrui, la expunerea la soare se arde si se bronzeaza putin. Pielea este sensibila si reactioneaza la soare cu eritem si descuamare. Risc de a dezvolta afectiuni induse de expunerea la soare. Se recomanda produse cu factor de protectie foarte ridicata - SPF 50.

Fototip III si IV: piele normala, nu alba, se arde uneori, se bronzeaza intotdeauna. Putini pistrui. Risc de a dezvolta afectiuni induse de expunerea la soare. Se recomanda produse cu factor de protectie ridicata - SPF30.

Fototip de piele 4, 5, 6
Fototip V: piele maro deschis, fara pistrui, in general nu se arde si se bronzeaza frumos. Se observa culoarea pielii. Se recomanda produse cu factor de protectie medie - SPF 15, 20 sau 25.

Fototip VI: piele maro inchis, se bronzeaza intotdeauna cu un bronz intens si inchis, nu se arde. Se observa culoarea pielii. Se recomanda produse cu factor de protectie joasa - SPF 6 sau 10.

Foto: bodygeek.ro


 

Excilor – cum trebuie aplicat si ce reactii adverse prezinta?

 
Excilor – cum trebuie aplicat si ce reactii adverse prezinta?
Excilor este un dispozitiv medical special creat pentru o aplicare cat mai usoara; nu lasa o pelicula consistenta pe unghie in timpul aplicarii. Dupa deschidere, puteti testa produsul pe o portiune de piele de pe mana; veti simti o senzatie de rece.

Aplicat pe unghia infectata, izoleaza ciuperca si opreste dezvoltarea acesteia. Pe masura ce unghia creste, zona infectata va fi eliminata, iar onicomicoza se va vindeca treptat. Rezultatele vor fi vizibile pe masura ce unghia creste sanatoasa!

Aplicat pe unghiile adiacente, cu risc de infectare (leziuni, microtraumatisme, discontinuitati de keratina), creaza un mediu in care fungii nu se pot dezvolta si previne infectarea!


Cum trebuie aplicat Excilor?
  • Unghia trebuie curatata si daca aveti lac de unghii, acesta trebuie indepartat complet inainte de aplicare.
  • Aplicatorul trebuie folosit pentru a acoperi cu produs intreaga suprafata a unghiei, inclusiv partea de sub marginea unghiei.
  • Unghia se lasa sa se usuce 1-2 minute inainte sa va incaltati.
  • Dupa aplicare, este normal sa apara o senzatie de furnicaturi sub unghie; aceasta indica faptul ca produsul a patruns complet sub unghie.
  • Produsul trebuie aplicat de doua ori pe zi pe zona infectata (o data dimineata si o data seara). Pentru rezultate optime, se continua aplicarea timp de minimum trei luni. Este ideal ca aplicarea sa continue pana la refacerea completa a unghiei.
  • Aplicatorul trebuie sa fie inchis complet dupa fiecare aplicare a tratamentului pentru a preveni evaporarea.
Alte informatii despre Excilor:

  • Izoleaza ciuperca si opreste dezvoltarea acesteia!
  • Previne raspandirea infectiei la unghiile sanatoase!
  • Penetreaza unghia in profunzime.
  • Scade imediat pH-ul unghiei, creand un mediu ostil dezvoltarii fungice.
  • Previne diseminarea infectiei la unghiile din jur.
  • Penetrare completa a unghiei, fara razuirea acesteia.
  • Efort minim: 1-2 minute de 2 ori/zi pentru unghii sanatoase si frumoase.
  • Dispozitivul contine o cantitate suficienta pentru 400 de aplicari, care corespund unui tratament complet.
  • Studiile au evidentiat ca, in medie, un singur aplicator asigura un tratament complet al unei unghii infectate.
Ce reactii adverse prezinta Excilor? (Foarte rare, 1 pacient din 100000)

Senzatie de arsura, mancarime sau durere locala usoara. Daca simptomele persista sau se agraveaza, intrerupeti tratamentul si consultati farmacistul sau medicul generalist.

Excilor contine acid acetic si potentator de penetrare a unghiei. Nu contine parabeni.


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!


 

Ce boli trateaza anghinarea?

 
Ce boli trateaza anghinarea?
Anghinarea este una dintre plantele despre care exista consemnari din Antichitate. La inceput, crestea in Etiopia, a ajuns in Egipt, unde marii preoti au utilizat-o si in medicina, apoi s-a raspandit pe intreg tarmul mediteraneean. Grecii si romanii o foloseau impotriva durerilor de ficat si a digestiei proaste. In continuare, veti afla ce boli trateaza anghinarea.

Cu vremea, binefacerile medicinale au fost date uitarii, anghinarea ramanand la loc de cinste, mai ales in Spania si Italia, in gastronomie.

In Evul Mediu, era considerata leguma nobila pentru ca numai regii si curtea aveau acces la bunatatile cu anghinare. Astazi, este atat de populara, incat in Spania are si o zi a ei, cand se mananca numai si numai anghinare.


Cea mai buna prietena a ficatului...

Anghinarea este de fapt un scaiete, din care se folosesc floarea si frunzele in gastronomie, iar frunzele si radacina - in fitoterapie. Principiul amar continut de anghinare ii confera proprietati coleretice, colagoge (stimuleaza secretia biliara), hepatoprotectoare, tonic-aperitive.

Stimuleaza functia antitoxica a ficatului, intarind imunitatea nespecifica la acest nivel. Are proprietati extraordinare pentru inducerea unei digestii usoare, prevenind astfel bolile care apar in urma unei digestii proaste.

Cele doua substante importante continute de frunzele de anghinare binefacatoare pentru ficat sunt cinarina, care ajuta la digestie prin stimularea bilei si, mai ales, silimarina, care protejeaza ficatul. De altfel, silimarina se recomanda ca adjuvant in tratamentul hepatitelor, cirozelor, steatozelor hepatice.


Mai mult decat alinare...

Au fost facute mai multe studii asupra efectelor silimarinei extrase din laptele de ciulini (anghinare). S-a demonstrat ca silimarina ofera protectie impotriva leziunilor hepatice, chiar si in cazul cirozelor de grad mic provocate de consumul de alcool, fara efecte secundare.

De mentionat ca studiile pe scara larga nu au demonstrat inca faptul ca silimarina ar putea vindeca hepatite sau ciroze, dar este cu certitudine un adjuvant de nadejde, prezent in mai toate hepatoprotectoarele de pe piata.

Inca ceva: doza de silimarina trebuie specificata neaparat de medic pentru a avea efectul asteptat, mai ales ca aceasta poate interactiona cu medicamentele alopatice.


De retinut in cura de slabire...

Este o foarte buna sursa de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, magneziu si potasiu. Frunzele contin flavonoide, provitamina A si numeroase enzime. De aceea, extractul de anghinare este recomandat in detoxificarea organismului si, implicit, in curele de slabire in asociere cu extractul de cartof si cel de urzica.


Amar de cojocul bolilor!

Preparatele din anghinare, chiar si cele culinare, sunt intr-adevar amare, dar extrem de eficiente, calitatile acestei plante fiind recunoscute de toti medicii, fitoterapeuti sau alopati.


Ce boli trateaza anghinarea?

  • reduce nivelul de colesterol rau;
  • imbunatateste circulatia sangelui;
  • trateaza indigestia, constipatia, dar si intoleranta la alimente cu continut mare de grasimi;
  • este diuretica, atenuand problemele renale;
  • este tonic nervos, fiind indicata in astenii;
  • este una dintre plantele cunoscute ca avand efect antibiotic.


Preparate din anghinare:

Cum se prepara infuzia de anghinare? Doua lingurite de planta uscata si maruntita la 500 ml de apa clocotita; se lasa zece minute, se strecoara, se indulceste putin, cu miere de albine. Se bea fractionat, in trei prize pe zi, dintre care prima dimineata, pe stomacul gol, dupa care bolnavul trebuie sa stea culcat pe partea dreapta 20-30 de minute. Ajuta la regenerarea celulelor hepatice, este energizanta.

Cum se prepara decoctul de anghinare? 30 g de frunze uscate la un litru de apa rece; se fierbe zece minute, se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara, se indulceste cu miere si se beau doua cesti, cu 15-20 de minute inainte de mesele principale. Ajuta in reumatism.

Cum se prepara infuzia concentrata de anghinare? Doua lingurite cu varf de planta la 300 ml de apa clocotita; beti cate o cana cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, cu inghitituri mici si rare. Are proprietatea de a diminua zaharul din sange (glicemia) si ajuta la mai buna functionare a pancreasului si scaderea glicozuriei (zaharul din urina).

Cum se prepara tinctura de anghinare? Puneti 500 g de frunze uscate la un litru de alcool si lasati la macerat 15 zile. Strecurati si trageti in sticlute inchise la culoare. Luati 1-4 linguri intr-o jumatate de pahar cu apa, de trei ori pe zi, pentru afectiunile ficatului.

Cum se prepara sucul de anghinare? Se obtine prin centrifugarea frunzelor bine spalate; este un detoxifiant si revitalizant de exceptie. Se iau 1-2 linguri (in combinatie cu suc de morcovi pentru atenuarea gustului foarte amar), de trei ori pe zi, timp de maximum 30 de zile.

Bai de maini si picioare. Puneti un pumn de frunze uscate intr-un litru de apa calda, stati 15-20 de minute; are efecte impotriva eczemelor, acneei, colicilor hepatice si constipatiei.


Folositi anghinarea cu precautie!

Fiind atat de puternica, anghinarea are contraindicatii. In primul rand, nu se recomanda femeilor care alapteaza pentru ca pur si simplu intrerupe lactatia.

Curele cu anghinare dureaza maximum 30 de zile; altfel, duc la aparitia colicilor hepatice.

Mai mult, anghinarea nu se administreaza medicinal celor cu afectiuni cronice renale sau in tratamentul litiazei biliare. Planta poate da alergii din cauza lactonelor pe care le contine.


Stiati?
    Anghinarea este mai celebra decat v-ati fi imaginat:
  • In Italia, Sicilia, exista festivalul anghinarei, iar la Napoli, o fantana din timpul Renasterii este dedicata acestei plante.
  • In 1948, Marilyn Monroe a fost incoronata drept regina anghinarei, in Castroville (California), considerata patria americana a acestei plante.
  • Hieroglifele egiptene vorbesc despre anghinare ca despre un dar al zeilor.
Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015.


 

Gastrorem Pylopass - eficient sau nu?

 
Compania Laboratoarele Remedia a desfasurat un studiu referitor la actiunea suplimentului alimentar Gastrorem pylopass impotriva Helicobacter pylori.

Initiat cu acordul Comisiei de etica din cadrul clinicii Centrului Medical Focus din Bucuresti, la studiu au participat atat medici de la aceasta unitate medicala, cat si alti specialisti in medicina generala sau gastroenterologi din tara.

Studiul a dorit sa demonstreze ca administrarea zilnica a doua comprimate masticabile de Gastrorem pylopass, reduce pana la eradicare infectia cu bacteria Helicobacter pylori din stomac, poate ameliora simptomele gastritei si a refluxului gastroesofagian.

Un studiu similar a fost efectuat de catre cercetatorii companiei elvetiene Lonza pe tulpina probiotica de Lactobacillus reuteri, cu rezultate evidente, foarte bune (semnificative statistic), rezultate ce s-au mentinut chiar si dupa sase luni de la tratament.

Aproape 50% din populatia adulta este infectata cu Helicobacter pylori. Infectarea are loc pe cale orala, iar la peste 80% dintre indivizi poate fi asimptomatica (nu prezinta simptom clinic).

Netratata, bacteria poate conduce la aparitia inflamatiei mucoasei gastrice, gastrite si ulcere gastrice. Helicobacter pylori este un factor de risc extrem de important in anumite cancere gastrice, incluzand adenocarcinoma si limfomul gastric.

Tratamentul conventional consta in administrarea de antibiotice si inhibitoare ale pompei de protoni, dar care are ca dezavantaje cresterea rezistentei la antibiotice precum si aparitia efectelor secundare cum ar fi: greturi, varsaturi, tulburari digestive cu perturbarea echilibrului florei intestinale, dureri de cap. De asemeni, exista si un risc de reinfectie foarte mare.

Pana in prezent, au fost inclusi in studiu 26 de pacienti din Bucuresti si din tara selectati pe baza analizelor de sange si antigenului Helicobacter pylori pozitiv din materiile fecale, starea lor fiind evaluata de catre un medic. Tratamentul a constat in administrarea a doua comprimate masticabile Gastrorem pylopass, zilnic, dimineata si seara, cu 15 minute inainte de masa, timp de 30 de zile.

Dupa aceasta perioada, au fost repetate analizele si evaluata din nou starea de sanatate a pacientilor. De mentionat este faptul ca in timpul studiului pacientii nu au primit tratament cu antibiotice sau alte medicamente uzuale alopate folosite pentru tratarea infectiei cu Helicobacter pylori.

Pana in acest stadiu se poate mentiona ca 20 de pacienti au finalizat tratamentul. Starea acestora s-a ameliorat semnificativ, iar rezultatul la analiza pentru antigenul Helicobacter pylori din materiile fecale a fost negativ. Pentru 7 dintre pacienti a fost verificat acest rezultat si dupa 3 luni de la tratament. Pana acum niciun pacient nu a semnalat reactii adverse la Gastrorem pylopass.

Foto: www.laboratoareleremedia.ro


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!


 

Pareri ArtroHelp

 
Pareri ArtroHelp
ArtroHelp este o formula naturala ce calmeaza durerile articulare. Gama contine doua produse: ArtroHelp Calm, care reduce eficient durerea si ArtroHelp Repair, care contribuie la refacerea si regenerarea articulatiilor si cartilajelor.

Aceste suplimente sunt recomandate pentru regenerarea si functionarea articulatiilor, dar si pentru recuperarea rapida in cazul traumatismelor si interventiilor chirurgicale.

ArtroHelp Repair contine doar ingrediente naturale: colagen pentru regenerarea articulara, glucozamina si condroitina pentru incetinirea degenerarii articulare, Cissus quadrangularis si turmeric cu efect calmant si antiinflamator, magneziu marin pentru relaxare musculara si ashwagandha pentru imbunatatirea reactiei la stres.

Preturi: 78 lei ArtroHelp Repair (28 de pliculete) şi 34 lei ArtroHelp Calm (28 de capsule).

Voi ce parere aveti despre ArtroHelp?


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse!


 

Doresti sa scapi rapid de celulita?

 
Doresti sa scapi rapid de celulita?
Doresti sa scapi rapid de celulita? Iata care sunt principalele trucuri si totodata cele mai eficiente metode de a scapa de celulita.

In dese randuri s-a demonstrat ca majoritatea exercitiilor de tip cardio sunt extrem de eficiente pentru inlaturarea celulitei, indiferent de numarul total de kilograme pe care il detineti.

Este indicat sa faci exercitii in zona fesierilor, a soldurilor si nu in ultimul rand a coapselor. Pentru realizarea acestui tratament iti indicam sa mergi cat mai mult timp pe bicicleta, sa alergi in parc sau practici orice tip de sport.

Consumul de apa este de asemenea extrem de important pentru a scapa rapid de celulita. Consuma zi de zi minim 2 litri de lichide – echivalentul a 8 pahare de apa pentru a mentine pielea hidratata si pentru a elimina cu usurinta toxinele prezente in organismul tau.

Consuma cat mai des alimente precum mere, oua, salate, conopida sau alune. Acestea sunt extrem de bogate in lecitina si ajuta la refacerea celulelor dermei si totodata te ajuta la eliminarea efectului pielii „coaja de portocala”.

Alte alimente extrem de utile sunt proteinele, acestea intaresc productia de colagen si elastina si te ajuta la prevenirea celulitei. Alimentele pe care le poti consuma sunt: laptele degresat, nucile sau carnea de curcan.

Chiar daca celulita poate fi eliminata prin sport si un consum alimentar echilibrat, iti recomand sa folosesti si cremele anticelulitice. Toate aceste garanteaza rezultatul dorit in proportie de 100%, nu iti trebuie decat multa vointa, iar lupta impotriva celulitei are un singur castigator, iar aceea vei fi tu.

De asemenea, poti folosi si capsule de slabit, dar ai grija ca acestea sa fie din ingrediente 100% naturale, pentru a nu iti pune in pericol sanatatea.

Activitatile fizice sunt benefice atat pentru eliminarea celulitei cat si pentru stimularea sanguina, asadar renunta la masina sau la lift atunci cand ai posibilitatea sa mergi pe jos.

Mai mult de atat renunta la produsele de tip fast food, dar si la produsele lactate integrale, este foarte important sa renuntati la produsele ce contin grasimi precum smantana, branza si untul dar si la alimente precum cartofii prajiti sau alte alimente preparate in ulei.

Pentru a te mentine in forma si totodata pentru a avea o piele fina si catifelata fara celulita, trebuie sa fii atenta atat la alimentele pe care le consumi dar si la activitatea fizica pe care o prestezi.
 

De ce am libidoul scazut?

 
De ce am libidoul scazut?
De ce am libidoul scazut? Chiar daca va stiti sanatosi tun, lipsa dorintei sexuale din ultima vreme va cam pune pe ganduri. Ce anume a provocat aceasta problema? Apetitul sexual este un dat natural si tine de instinct. Cu toate astea, dorinta este influentata semnificativ de aspecte ce nu tin neaparat de noi, dar pe unele le putem influenta. Cauzele au origini fizice sau psihologice. Iata ce va franeaza impulsurile erotice!


Afectiuni fizice...

Anemia este printre cele mai frecvente cauze de natura fizica. Pierderile de fier pe perioade indelungate, la care se asociaza oboseala si lipsa de vlaga, au un impact major asupra vietii sexuale. Totodata, boli precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea, colesterolul marit va fac sa va pierdeti interesul sexual.

Lipsa dorintei are adesea cauze hormonale si nu este vorba aici doar de un nivel scazut al testosteronului, hormonul dorintei - alti hormoni, precum cel tiroidian, joaca un rol important. De aceea este bine sa faceti analize (recomandate de medic) si sa depistati cauza.


Probleme psihologice...

Stresul si anxietatea fata de lipsurile zilei de maine ne influenteaza semnificativ viata amoroasa, apasand asupra armoniei cuplului. Si suprasolicitarea la serviciu, problemele cu partenerul de viata sau cu copiii, conditiile dificile de trai (daca impartim acelasi acoperis cu socrii, spre exemplu), depresia sau tulburarile psihice sunt printre factorii care influenteaza dorinta in rau.


De ce am libidoul scazut? Menopauza, cauza problemelor?

Veti fi surprinse, dar menopauza nu este mentionata de medici printre cauzele de natura fizica ce influenteaza apetitul sexual! Contrar mitului, incheierea vietii fertile a femeii nu inseamna finalul vietii sexuale, mai ales daca cereti sfatul specialistului cand apare vreo problema, precum uscaciunea vaginala (care se rezolva cu ajutorul unui simplu lubrifiant). Mai mult, este perioada cand multe femei au declarat ca au mai multe orgasme.


Retineti! De la tutun si alcool la medicamente pe care le luati abuziv pentru dureri cronice (antiinflamatoare, analgezice), toate va secatuiesc de vlaga si va taie cheful de iubire. Pilulele contraceptive au ca efect scaderea dorintei sexuale.


 

Ouale sunt sanatoase?

 
Ouale sunt sanatoase?
Multi dintre voi v-ati intrebat daca ouale sunt sanatoase. In ultima vreme, oul a cam fost pus la colt cand a venit vorba de alimentatie sanatoasa din pricina colesterolului, insa el are o mare valoare nutritiva si mai ales terapeutica.

Ouale sunt o mare sursa de proteine, dar contin si vitamina A, multe vitamine din complexul B, minerale, in special potasiu si grasimi sanatoase. Putine sunt alimentele care au un astfel de continut de nutrienti.


Oul gatit, mai putin valoros...

La fel ca toate alimentele, ouale pierd din valoarea nutritiva atunci cand sunt gatite. Cand galbenusul este spart si amestecat, pregatit la temperaturi inalte, proteinele si grasimea buna sunt deteriorate.

Consumul ocazional de omleta nu este o problema, dar nu trebuie sa faceti din asta o obisnuinta. Cele mai bune sunt ouale ochiuri (cu galbenus intreg) si cele fierte cleioase.


7 motive sa consumati oua fara teama:
  • Ajuta vederea. Datorita continutului de carotenoide, luteina si zeaxantina (substante care sunt absorbite mai usor din oua decat din alte alimente), previn degenerescenta maculara.
  • Un ou pe zi scade riscul de cataracta tot datorita acestor doua substante antioxidante.
  • Consumul regulat de oua ajuta la prevenirea cheagurilor de sange, accidentelor vasculare cerebrale si atacurilor de cord.
  • Contin colina, un nutrient important ce ajuta la reglarea sistemelor nervos si cardiovascular. Colina are un impact pozitiv asupra secretiei hormonilor fericirii.
  • Sunt o sursa sigura de vitamina D.
  • Un studiu a demonstrat ca femeile care au consumat cel putin sase oua pe saptamana si-au redus riscul de cancer mamar cu 44%.
  • Contin sulf, vitamine si minerale bune pentru par si unghii. Sulful ajuta la absorbtia vitaminelor din complexul B, esentiale bunei functionari a ficatului.
Ouale de prepelita, medicament pentru multe boli...

Ouale de prepelita sunt folosite mai mult ca tratament decat ca aliment. Pot preveni sau vindeca 30 de boli, de la convalescenta la alergii. Fata de ouale de gaina, contin mai multe proteine, vitamine si minerale, precum si microelemente, dar sunt lipsite de colesterol.

Desi oul de gaina este de cinci ori mai mare decat cel de prepelita, ultimul contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B12 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Ouale de prepelita sunt singurele oua dietetice din lume.


Ce afectiuni trateaza ouale de prepelita?

Cura cu oua de prepelita este recomandata in astm bronsic, rinita alergica, eruptii cutanate, tuse, sinuzita, amigdalita, eczeme, ulcer, stres si oboseala fizica, arterioscleroza, diabet, hipertensiune arteriala, osteoporoza, spasmofilie, gusa.


Cura cu oua de prepelita...

Ouale se iau dimineata, inainte de masa (in perioada curei, se renunta la cafea), crude, cu galbenusul intreg, fara alte ingrediente. Se sparg intr-o lingura si se inghite ou cu ou. Daca nu suportati acest mod de administrare, le puteti lua amestecate cu miere sau cu fructe pasate. Micul dejun se ia dupa 30 de minute.
  • Cura cu oua la copii. Consumul de oua de prepelita este recomandat pentru echilibru fizic si psihic, dar si pentru imbunatatirea coeficientului de inteligenta; stimuleaza cresterea, amelioreaza metabolismul. Se recomanda o cura de 120 de oua.
  • Cura cu oua la varstnici. Sunt recomandate acestei categorii de varsta datorita efectelor de regenerare. Ele aduc un plus de sanatate trupului si combat procesul degenerativ. Stimuleaza memoria si protejeaza celulele nervoase, imbunatatesc functionarea organelor slabite, fortifica organismul. Se recomanda o cura de 240 de oua.
  • Pentru boli de inima. Imbunatatesc functionarea inimii in cazul sclerozei coronariene. Se recomanda o cura de 240 de oua.
  • Alergii. Reduc inflamatiile mucoaselor si eruptiile cutanate. Se recomanda o cura de 240 de oua.
  • Tulburari gastrointestinale. Pentru aciditate gastrica sau o digestie proasta, se recomanda o cura de 120 de oua, iar pentru ulcer, o cura de 240 de oua.
  • Alte boli. Pentru afectiunile hepatice, renale, bolile circulatorii, guta, obezitate, diabet, boli nervoase, se recomanda o cura de 240 de oua.
  • Cura de 120 de oua tine 32 de zile. In primele patru zile, se iau cate trei oua pe zi, apoi, pana la sfarsitul lunii, se iau cate patru oua, apoi doua zile (a 31-a si a 32-a zi) cate un ou.
  • Cura de 240 de oua tine 50 de zile. Primele doua zile, se iau cate trei oua pe zi, in urmatoarea - patru oua, apoi, pana in ziua a 48-a, se iau cate cinci oua, iar in ultimele doua zile - cate trei, respectiv doua oua.
Atentie! Diabeticii ar trebui sa evite consumul a mai mult de un ou pe zi. Noi cercetari arata ca un consum moderat de oua nu are influenta asupra colesterolul, ba chiar ar contribui la reducerea lui.

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (74), 2014.


 

Ce boli trateaza mararul?

 
Ce boli trateaza mararul?
Valoarea terapeutica a mararului este data de continutul in ulei volatil, cuprins intre 2,5-4% (in frunze si in ramurile tinere) si 3-6% in seminte. De asemenea, contine cantitati apreciabile de potasiu, sulf si sodiu, vitaminele A, B1 si C. Ce boli trateaza mararul? Aflati in continuare...

Antiinflamator recunoscut, mararul trateaza cu succes boli respiratorii, de la bronsite la astm, descongestionand caile respiratorii si diminuand totodata efectul alergenilor. Se ia cate o lingurita de marar proaspat tocat, in cure de 4-6 saptamani.

Blefaritele si conjunctivitele se trateaza cu spalaturi cu tampon steril inmuiat in infuzie combinata, de doua ori pe zi.

Combate insomnia daca beti seara, inainte de culcare, o cana cu lapte in care ati fiert o lingurita cu seminte de marar.

Durerile menstruale sunt indepartate foarte repede daca mestecati frunze proaspete de marar cu cateva zile inainte de inceperea menstruatiei.

Elixir de-a dreptul in curele de slabire, infuzia de marar nu trebuie ocolita.

Frunzele de marar crud, mestecate pe-ndelete, combat sughitul pentru ca relaxeaza imediat diafragma.

Nefrita poate fi combatuta cu succes prin consumarea a 50 ml de suc proaspat de marar de 2-3 ori pe zi, in cure de doua saptamani. Are un foarte bun efect antibacterian si antifungic asupra aparatului urinar.

Osteoporoza poate fi tinuta in frau daca, mai ales dupa 40 de ani, in fiecare primavara si toamna, faceti cure de cruditati, consumand zilnic cel putin 20 g de marar proaspat.

Regleaza colesterolul, impiedicand ingrosarea arterelor, daca este consumat constant.

Tinctura de seminte ajuta si la intarzierea procesului de imbatranire a celulelor.

Uleiurile esentiale din marar stimuleaza activitatea aparatului digestiv si activeaza secretia biliara, ceea ce-l face extrem de folositor in mancare. In plus, poate inlocui sarea si este foarte placut aromat. Mai mult, folosirea mararului in mod constant in alimentatie impiedica balonarea.

Vinul de marar este un excelent tonic, fiind recomandat in tratarea asteniilor, ba chiar si a depresiilor usoare. Preparati un amestec din 20 de linguri de marar proaspat tocat si un litru de vin rosu. Lasati o saptamana la macerat, filtrati si beti cate 50 ml dupa fiecare masa.

Zarzavat folosit din cele mai vechi timpuri, mararul este mentionat in papirusurile egiptene si in scrierile ayurvedice.

Infuzia combinata se prepara asa: tineti la macerat o mana de frunze proaspete in 0,5 litri de apa vreme de 8-10 ore, apoi filtrati. Puneti deoparte preparatul rezultat, iar ce-a ramas dupa filtrare fierbeti in alta jumatate de litru de apa, timp de cinci minute. Lasati sa se raceasca, filtrati si amestecati cu primul extract.

Sucul de frunze proaspete si tulpini fragede se prepara asa: amestecati in cuva mixerului o mana de frunze si tulpini cu 8-10 linguri cu apa. Mixati pana ce se omogenizeaza, lasati o jumatate de ora, apoi filtrati. Beti imediat (dar numai diluat cu putin suc de morcov). Puteti pastra la frigider, dar nu mai mult de patru ore.

Tinctura din seminte de marar se prepara asa: puneti 20 de linguri de seminte de marar la 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade, lasati la macerat opt zile si filtrati. Se iau 3-4 lingurite de tinctura pe zi, dizolvata in apa. Tratamentul dureaza o luna, in paralel cu masajul cu ulei din seminte de marar si se repeta la nevoie.

S-ar putea sa va intereseze si: Mararul are contraindicatii?

Bibliografie: Sanatatea de azi, nr. 4 (86), 2015.


 

Zenella MED gel

 
Zenella MED gel
Zi de zi, tot mai multe femei, indiferent de varsta, se confrunta cu diverse infectii de natura bacteriana sau fungica in zona intima.

Aceste afectiuni sunt generate de folosirea regulata a tampoanelor, de menopauza (din cauza scaderii nivelului de estrogen), de administrarea de antibiotice in sarcina sau in timpul alaptarii.

Inainte de a apela la medicul specialist, puteti incerca noul produs Zenella MED gel care este recomandat ca si tratament adjuvant in cazul infectiilor intime.

Zenella MED gel reface si mentine pH-ul local normal, calmeaza pruritul si usturimea, reduce mirosul neplacut si opreste dezvoltarea microorganismelor patogene la nivelul zonei intime.

Zenella MED gel contine: acid lactic, hidroxietilceluloza, aditivi alimentari (parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, lactat de sodiu) si apa purificata.

Zenella MED gel se foloseste doar extern. Dupa spalare, aplicati in zona organelor genitale externe un strat subtire de gel, o data pe zi, seara.

Foto: www.catena.ro


Avertisment!
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical. Cititi pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.


 

Problemele tenului sensibil si cele mai bune tratamente pentru ten

 
Cele mai bune tratamente pentru ten
Ridurile afecteaza femeile din toata lumea, iar prevenirea si, ulterior, diminuarea lor reprezinta principalele preocupari, atunci cand vine vorba despre obiceiurile de infrumusetare ale fiecarei reprezentante a se#ului frumos.

Imbatranirea este un proces natural, ce nu poate fi evitat, insa efectele sale pot fi intarziate si reduse daca acordam suficienta atentie ingrijirii corespunzatoare a pielii.

Protejarea pielii impotriva radiatiilor UV, adoptarea unei diete alimentare sanatoase, hranirea pielii din exterior (cu ajutorul cremelor, mastilor de ingrijire etc), masajele revigorante si peeling-urile, dar si mentinerea unui stil de viata activ contribuie la pastrarea unui ten frumos si neted pentru o perioada lunga de timp. Aflati in continuare care sunt cele mai bune tratamente pentru ten!


Ce creme de ingrijire a pielii putem folosi?

Oferta de pe piata actuala este atat de generoasa, incat este aproape imposibil sa nu gasim produsul potrivit nevoilor noastre. Este important sa incepem sa aplicam cremele anti-imbatranire inca din prima parte a vietii, inainte ca ridurile sa isi faca aparitia.

De asemenea, un rol esential pentru un ten fara cusur il au produsele pentru protectia solara, a caror folosire se recomanda pe toata perioada anului, nu doar pe timpul verii.

Radiatiile UV au efecte devastatoare asupra pielii, efecte ce incep sa devina vizibile dupa varsta de 30 de ani. Extrem de folositoare sunt si uleiurile naturale, cum ar fi uleiul de jojoba, a carui compozitie chimica este asemanatoare cu cea a pielii umane, uleiul de migdale dulci, de argan, untul de shea sau untul de cacao.


Tratamente bune pentru ten: lifting-uri si SPA...

Lifting-urile constau in taierea si strangerea tenului sau a pielii gatului, in scopul netezirii ridurilor. Efectele se mentin pe o perioada relativ indelungata, dar trebuie luate in calcul costurile considerabile, urmele postoperatorii si complicatiile ce pot aparea uneori.

Tratamentul cu injectii cu botox pentru intinderea pielii ajuta la eliminarea rapida a ridurilor, insa aceasta procedura necesita sa fie repetata periodic, deoarece, dupa un timp, tesutul isi poate pierde elasticitatea pe care o avea inainte de interventie.

Mult mai accesibile, desi nu dau rezultate la fel de spectaculoase, sunt toate tratamentele uzuale cu care ne putem rasfata in centrele spa: masajele de intinerire, peeling-urile, stimularea cu electrozi sau, pur si simplu, vizitele la un cosmetician bun.


Suplimente pentru o piele elastica...

Administrarea de colagen lichid este o metoda des folosita, ce ofera rezultate vizibile in redarea elasticitatii pielii. In forma lichida, colagenul confera elasticitate pielii si, de asemenea, intra in compozitia lichidului sinovial care previne macinarea articulatiilor. Absorbtia cutanata de colagen este un proces lent, asadar, este de preferat sa investim in colagen lichid, complet asimilabil, care actioneaza in mod benefic asupra organismului.

Un alt supliment care este mai bine asimilat sub forma de comprimate, decat sub forma de crema, este coenzima Q10, care nu doar hraneste eficient pielea, ci are si un efect favorabil asupra inimii.


Masajele faciale sunt bune pentru ten?

Una dintre cauzele aparitiei ridurilor este contractia muschilor fetei. Pentru estomparea ridurilor si a liniilor fine, inestetice, este necesara stimularea circulatiei si detensionarea muschilor faciali prin masarea intensa si profunda. Rezultatul unui masaj facial efectuat corect si complet este absorbtia mai rapida a mastilor si a cremelor la nivelul fetei.


Tratamente speciale si peeling...

Printre mastile disponibile pe piata, un interes special trebuie acordat celor pe baza de argila si namol. De exemplu, namolul din Marea Moarta nu doar purifica tenul gras si mixt, dar are si proprietatea de a hrani pielea, datorita concentratiei mari de minerale.

Pentru persoanele cu piele uscata si sensibila se recomanda preparate pe baza de extract de avocado, banana si castravete.

De asemenea, este indicat ca, o data sau de doua ori pe saptamana, sa aplicam un peeling cu granulatie fina, fie din comert, fie preparat acasa, folosind ingrediente ca: malai, cafea sau zahar brun.


Acupunctura cosmetica ajuta tenul?

Acupunctura cosmetica este o metoda de tratament foarte apreciata de catre femei in ultimul timp. Aceasta consta in utilizarea acelor mici de acupunctura pentru inteparea liniilor energetice de la nivelul fetei si al gatului, stimuland circulatia si ajutand la diminuarea ridurilor.

In urma acestor sesiuni de infrumusetare, pielea fetei si a gatului isi recapata aspectul sanatos si vitalitatea. Acele utilizate in acupunctura cosmetica au dimensiuni foarte mici (0.16 mm diametru si 6 mm lungime), de aceea cel mai grav efect secundar posibil ar putea fi aparitia unor mici vanatai in zonele intepate (acestea dispar de obicei in doar cateva zile).

Sedintele repetate de acupunctura cosmetica au efecte de lunga durata si rezultate similare cu cele obtinute in urma lifting-ului facial.

Foto: www.opiniatimisoarei.ro


 

Ce este terapia cu ozon?

 
Ce este terapia cu ozon?
Ce este terapia cu ozon? Detoxifierea prin ozonoterapie este una dintre cele mai noi metode de a ajuta organismul uman sa revina la starea de sanatate care ii permite sa functioneze in parametri normali.

Multi pacienti cred ca daca rezultatele analizelor de sange sunt in limite normale sau nu au nicio durere, sunt sanatosi.

In realitate, nu trebuie sa ne uitam individual la aceste rezultate. Conteaza la fel de mult modul in care ele se coreleaza, felul in care cresc sau scad in interiorul intervalului de normalitate.

Durerea este rareori primul semn al unei afectiuni. Ar trebui, ca pe baza unei analize a modului de viata pe care il adopta fiecare (alimentatie, exercitii fizice, profesie, regimul de odihna), sa putem intui singuri daca avem nevoie de ajutorul unui medic pentru a determina in ce stare se afla corpul nostru, inainte sa apara semnele unei degradari ireversibile.


Eliminarea toxinelor din organism...

Ca metoda naturala de eliminare a toxinelor din corp, sauna este cunoscuta inca din antichitate.

Sauna cu ozon aduce insa cateva elemente suplimentare ca avantaje absolute pentru pacient. O cura de detoxifiere are 12 sedinte de sauna. Pe parcursul lor, se va modifica atat raportul ozon/oxigen din atmosfera protectoare care inconjoara corpul in capsula speciala a saunei, dar si procentul de umiditate si temperatura totala. Astfel, in functie de rezistenta fiecarei persoane la caldura, se poate face sauna la temperaturi mai joase sau mai inalte.

Monitorizarea permanenta a pulsului, precum si aportul continuu de oxigen la nivelul nasului, sunt garantii ca pacientul va avea o sedinta de detoxifiere desfasurata in siguranta.


Ce este terapia cu ozon si cum se desfasoara procedura?

In interiorul saunei se afla doar corpul pacientului, de la gat in jos. La nivelul pielii, sub actiunea razelor ultraviolete emise de un dispozitiv special si cu ajutorul apei sub forma de vapori, ozonul se descompune si trece de bariera tegumentara, formand mesageri secundari.

Daca pe partea externa, a pielii, ozonul are efect antibiotic si antimicotic, mesagerii secundari activeaza un mecanism celular care regleaza sistemul de antioxidanti din organism.


Exista contraindicatii pentru terapia cu ozon?

Sauna cu ozon poate fi folosita pentru detoxifiere si in combinatie cu autohemoterapia majora sau cu insuflatiile rectale. Concentratia de ozon folosita ori modalitatea de combinare a metodelor optime pot fi determinate doar de un medic specializat in ozonoterapie, in urma unei consultatii.

Contraindicatiile absolute in ozonoterapie sunt: hipertiroidismul, favismul si hipertensiunea arteriala in puseu.

Dr. Razvan Vintilescu, medic specialist medicina generala - ozonoterapie. Foto: www.danasota.com


Cititi si:

Terapia cu sulf
Terapia cu tuica
Terapia prin iubire
Terapia cu apa Kneipp
Terapia cu oua de prepelita
Ce este si in ce consta terapia Gerson?


 

Totul despre medicul de familie

 
Totul despre medicul de familie
Este foarte important sa va documentati si sa alegeti un medic cu care sa aveti o relatie stransa si o comunicare foarte buna pentru ca el asigura asistenta medicala a voastra si a intregii familii. El este primul cadru medical la care mergeti atunci cand aveti o problema de sanatate. Un medic de familie bine ales va poate salva viata sau v-o poate pune in pericol. Se cunosc foarte multe situatii de ambele parti, asa ca aveti grija ca alegerea voastra sa fie facuta in cunostinta de cauza!


Cum imi aleg medicul de familie?

Aveti incredere in recomandari! Daca cunoasteti apropiati care sunt foarte multumiti de medicul lor, apelati la sfaturile lor. Este foarte important sa puteti culege informatii concrete despre competenta acestuia, cum a ajutat pacientii care ii erau in „obladuire”, cat este de preocupat si de implicat, cat este de disponibil cand aveti nevoie de el.

Este, de asemenea, important sa aflati cu ce spitale si laboratoare colaboreaza. Si, bineinteles, trebuie sa tineti cont de competentele sale profesionale, in aceasta specializare este vital sa fie un bun diagnostician, sa intuiasca problemele voastre de sanatate in baza analizelor efectuate si a simptomelor si sa va indrume catre medicii specialisti potriviti.


Cum ma transfer de la medicul actual de familie la un altul?

Daca vreti sa va transferati de la medicul actual de familie la un altul, veti avea nevoie de:
  • o scrisoare de negatie de la medicul actual de familie;
  • o adeverinta de salariat de la angajator;
  • o copie dupa buletin.
Medicul de la care plecati va transmite fisa medicala (originalul), prin posta, medicului primitor, iar cabinetul medical va pastra o copie conform cu originalul a fisei voastre medicale.

In cazul in care nu aveti medic de familie, va trebuie sa semnati o declaratie prin care admiteti, pe proprie raspundere, ca nu aveti medic de familie si ca nu sunteti inscrisi la niciun alt cabinet.


Ce obligatii are medicul de familie?

Pentru a stii daca este un medic bun sau nu, este important sa cunoasteti care sunt sarcinile sale de serviciu.
  • In primul rand, medicul de familie trebuie sa acorde toate serviciile de asistenta medicala primara asiguratilor sai.
  • Sa furnizeze tratamentul adecvat si sa prescrie medicamentele prevazute in Nomenclatorul de medicamente conform reglementarilor in vigoare.
  • Sa nu refuze acordarea de asistenta medicala in caz de urgenta sau ori de cate ori se solicita aceasta.
  • Sa informeze asiguratii despre serviciile oferite si despre felul in care sunt furnizate.
  • Sa respecte confidentialitatea prestatiei medicale.
  • Sa respecte dreptul asiguratului de a-si schimba medicul de familie.
Consultatiile preventive...

Medicul de familie poate realiza urmatoarele servicii medicale preventive:
  • examenul anual de bilant al copiilor cu varsta cuprinsa intre patru si 18 ani;
  • controlul medical periodic al asiguratilor in varsta de peste 18 ani pentru prevenirea bolilor cu consecinte majore in morbiditate si mortalitate;
  • controlul medical ce cuprinde: consultatie (anamneza, examen obiectiv, diagnostic); recomandare pentru examene paraclinice atunci cand exista argumente clinice de suspiciune a unei stari patologice consemnate in foaia de observatie;
  • incadrarea medicala a asiguratului intr-o grupa de risc.
Controlul medical se poate efectua la solicitarea asiguratului sau la solicitarea medicului de familie, nu mai mult de o data pe an. Supravegherea periodica clinica a evolutiei pentru bolnavii cu afectiuni cronice, in limita competentelor si cuprinde: sfat medical, recomandari regim igieno-dietetic si alte activitati care nu se finalizeaza cu eliberarea de prescriptii medicale sau prescriere de investigatii medicale paraclinice.

Medicul de familie trebuie sa informeze parintii asupra vaccinarilor si tipurilor de vaccinuri acordate in cadrul Programului national de imunizare al Ministerului Sanatatii; in cazul in care medicul recomanda parintelui efectuarea unui alt tip de vaccin decat cel asigurat in cadrul Programului national de imunizari, acesta are obligatia de a solicita consimtamantul informat al parintelui pentru utilizarea, respectiv administrarea vaccinului recomandat, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.


PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE BAZA, acordat persoanelor asigurate, (conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in sanatate) contine:

  • servicii medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala;
  • servicii medicale profilactive/de preventie;
  • consultatii pentru servicii medicale de prevenire;
  • consultatii in vederea monitorizarii evolutiei sarcinii si lauziei;
  • supravegherea ce presupune evaluarea factorilor ambientali, consiliere privind igiena alimentatiei si depistarea de boli cu potential endemo-epidermin) etc;
  • consultatii pentru acordarea serviciilor de planificare familiala;
  • servicii medicale curative;
  • monitorizarea afectiunilor cronice;
  • consultatii la domiciliul asiguratilor;
  • activitati de suport.


DE RETINUT!

Pachetul minimal de servicii medicale acordat persoanelor neasigurate contine: servicii medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala; supraveghere, consultatii in vederea monitorizarii evolutiei sarcinii si lauziei, conform prevederilor legale in vigoare (luarea in evidenta in primul trimestru, supravegherea lunara pana in luna a saptea); activitati de suport: eliberarea de acte medicale (certificat constatator de deces); consultatii pentru acordarea serviciilor de planificare familiala.


Activitati de suport ale medicului de familie:
  • certificat de concediu medical;
  • bilete de trimitere;
  • prescriptii medicale;
  • certificat constatator de deces;
  • scutiri medicale pentru copii in caz de imbolnaviri;
  • acte medicale necesare copiilor aflati in plasament in cadrul sistemului de asistenta sociala;
  • documente medicale eliberate pentru copii, solicitate la intrarea in colectivitate.
Alte informatii:
  • Orice medic de familie are obligatia sa ofere un pachet de servicii medicale de baza, atat persoanelor asigurate si inscrise, cat si persoanelor neasigurate care ii solicita ajutorul.
  • Medicii de familie sunt platiti de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, iar veniturile lor depind de punctajul calculat anual de CNAS in functie de numarul pacientilor, de varsta si sanatatea acestora.
Expert: Dr. Mihaela Calusaru, medic specialist medicina de familie.


 

Ce trebuie sa fac sa nu mai uit?

 
Ce trebuie sa fac sa nu mai uit?
Adesea, atunci cand creierul nostru este intens solicitat, observam ca, la un moment dat, devine din ce in ce mai greu sa ne concentram, memoria nu mai functioneaza in conditii optime, iar invatatul sau stocarea de informatii se transforma intr-o sarcina extenuanta. De aceea, adevarata provocare este sa crestem capacitatea de functionare a creierului intr-un mod sigur si eficient. Pentru a realiza acest lucru, in prima faza, trebuie sa analizam cauzele problemelor de concentrare si de asimilare a informatiei.


Ce trebuie sa fac sa nu mai uit? Adopta o alimentatie corecta!

O minte care lucreaza intens are nevoie de o cantitate considerabila de elemente nutritive. Cu cat sunt mai mari provocarile cu care se confrunta, cu atat mai repede sunt epuizate resursele de energie. Totodata, stresul face dificila mentinerea unei alimentatii sanatoase si echilibrate, si astfel, apare senzatia de oboseala si limitarea treptata a timpului de concentrare maxima.

Asadar, pentru mentinerea unui nivel optim de functionare, este important sa furnizam zilnic organismului doza necesara de vitamine si minerale, elemente nutritive esentiale ce pot fi asimilate usor de catre corpul nostru, in special prin consumul de fructe si legume.

Cititi si: Alimente care ajuta memoria si inteligenta

Printre elementele nutritive epuizate rapid de organism si ale caror carente slabesc capacitatea de concentrare se numara: magneziul, acizii grasi nesaturati, vitaminele si lecitina. Cel mai frecvent apar carentele de magneziu, acestea fiind cauzate de stresul zilnic, de alimentatia nesanatoasa sau de administrarea dozelor mari de cofeina si teofilina (substante existente in cafea si ceai negru - bauturi care ajuta in mod natural la concentrare).


Ce trebuie sa fac sa nu mai uit? Apeleaza la diverse stimulente!

In fata unui efort intelectual de durata, pentru a minimiza pe termen scurt oboseala si starea de somnolenta, putem apela la diverse stimulente. Cel mai adesea, acestea iau forma suplimentelor alimentare, pe baza de vitamine, minerale sau extracte din plante, care stimuleaza celulele nervoase si mentin functionarea acestora la capacitate maxima.

Cel mai frecvent folosite sunt produsele bogate in cofeina. O singura doza dintr-un astfel de produs poate contine echivalentul de cofeina din 1-2 cesti de cafea. Cofeina este un compus natural care are actiune multipla asupra organismului: accelereaza procesele energetice, amplifica metabolismul glucidelor si lipidelor, creste tensiunea sanguina si imbunatateste circulatia sanguina la nivelul creierului.

Prin influentarea metabolismului, cofeina furnizeaza organismului doze mai mari de energie, iar prin actiunea sa asupra sistemului circulator, accelereaza transmiterea acestora catre celulele nervoase. Dezavantajul care limiteaza utilizarea sa este epuizarea rapida a organismului, resimtita prin stari de iritare si de pierdere a concentrarii.

Cititi si: Stimulente pentru memorie

Acest aspect, insa, este prevenit de substantele cu care sunt imbogatite majoritatea suplimentelor alimentare cu cofeina, cum ar fi taurina, L-carnitina, L-tirozina, colina si vitaminele - care au rolul de a prelungi actiunea cofeinei asupra organismului.


Ce trebuie sa fac sa nu mai uit? Imbunatateste capacitatea de functionare a creierului!

Atunci cand creierul nostru nu mai functioneaza in conditii optime si capacitatea de concentrare si memorare scade, este important sa mentinem un stil de viata sanatos, caracterizat prin alimentatie corespunzatoare, odihna regulata si activitati in aer liber. In plus, putem apela la produsele special create pentru imbunatatirea eficientei mentale.

Conditia succesului este, insa, rabdarea, deoarece majoritatea produselor au efecte vizibile dupa utilizarea pe o perioada de minim cateva saptamani. Mecanismul lor de actiune consta in imbunatatirea treptata a circulatiei la nivelul creierului si stimularea functionarii sistemului nervos.

Pentru imbunatatirea memoriei si concentrarii, exista pe piata o gama larga de produse disponibile fara reteta, cele mai cunoscute fiind produsele care contin extract de Ginkgo Biloba.

Proprietatile unice ale acestei plante, utilizata inca din vechime in medicina traditionala chineza, se datoreaza numeroaselor substante active pe care le contine, cum ar fi flavonoidele si terpenele, care contribuie la buna functionare a intregului organism, stimuland circulatia sanguina si avand rol antioxidant.

Cel mai cunoscut efect al plantei Ginkgo Biloba este influenta benefica asupra cresterii eficientei sistemului nervos. Produsele care contin Ginkgo Biloba incetinesc degenerarea tesutului nervos care duce la imbatranirea organismului, fiind, de asemenea, indicate in cazul persoanelor care prezinta simptome precum tinitus sau vertij.

In general, la produsele cu compozitie complexa, actiunea plantei Ginkgo Biloba este completata de vitamine si lecitina, un compus chimic din grupa fosfolipidelor (obtinut initial din galbenusul oului de gaina) care este prezent in uleiurile vegetale, in boabele de cereale, in varza, in conopida, in mazare verde si in multe alte produse de origine vegetala si animala.

Cititi si: Informatii despre GinkoPrim

Lecitina este extrem de importanta, deoarece intra in compozitia membranelor celulare, facand parte din fiecare celula vie. Aceasta ajuta procesele metabolice si are, de asemenea, un impact pozitiv asupra sistemului nervos si cardiovascular.

Cea mai importanta arie de actiune a lecitinei este sistemul nervos, deoarece protejeaza teaca de mielina a tesutului nervos. Lecitina este cunoscuta si pentru contributia sa in procesele de memorare si invatare si pentru cresterea capacitatii de concentrare, fiind recomandata administrarea concomitenta cu extractul de Ginkgo Biloba.

Bibliografie: Sanatatea A-Z. Foto: www.libertatea.ro